NaslovnicaVijestiZlatko Dalić ostaje na čelu hrvatske reprezentacije: Potpuno preuzimam odgovornost za ovo,...

Zlatko Dalić ostaje na čelu hrvatske reprezentacije: Potpuno preuzimam odgovornost za ovo, ali ništa me neće pokolebati

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za novinare nakon neprospavane noći i šokantne utakmice protiv Italije (1:1) koja je gotovo sigurno eliminirala Hrvatsku s Eura, a novinare je najviše zanimalo hoće li ostati na klupi Vatrenih.

“Davno sam rekao da ću zbog ovih jutara, nakon poraza, napustiti trenerski posao, ali što je tu je. Takav je život. Ništa me neće pokolebati na putu dalje, ništa me neće zaustaviti. Vjerujem u ovu reprezentaciju. Za ovo preuzimam punu odgovornost, ja sam izbornik, ja biram igrače i odgovornost je samo moja. Zato i kažem da me ništa neće pokolebati. Neću tražiti alibi ni u čemu, da je netko kriv, sve sam napravio ja, zajedno sa svojim stručnim stožerom. Odgovornost je moja. Nakon ne znam koliko uspjeha došao je neuspjeh.

Kako sam se znao nositi s uspjehom i nositi sa svime, tako ću se nositi i s neuspjehom. Nije vrijeme za razmišljanje što ću s reprezentacijom. Samo kažem da neću tražiti alibi”, rekao je Dalić, a potom se dotakao i suca Dannyja Makkelieja:

“Neću preskočiti suca s utakmice, ali nije on kriv. Imali smo sve u svojim rukama, primili smo golove u 95. i 98. minuti. No, nije slučajno poslan na tu utakmicu. Cijelu utakmicu nas je zakidao, a kulminacija je bila tih osam minuta nadoknade. Italija bi išla dalje i s tri boda, ali Hrvatska ide na Portugal i to je ta priča. Niste me podržali, ali ja kažem da su tu UEFA i FIFA i to je činjenica. Ne mogu se oteti tom dojmu. Bilo je šest zamjena, dakle maksimalno tri minute. I bio je VAR minutu, a on je stavio osam. Ali, opet, nije on kriv što nismo spriječili taj gol i što nismo zabili kontranapad koji smo imali. Sve je bilo u našim rukama. Puno toga se poklopilo, nismo uspjeli i žao mi je.”

Hrvatska još ima male teoretske šanse za prolazak u osminu finala, no Dalić je istaknuo kako bi to bilo nezasluženo:

“Ja sam prvi koji ne gubi vjeru i nadu, ali promašiš dva penala, primiš dva gola u sudačkoj nadoknadi i Mađarska zabije gol u 98. minuti. Ako nikoga nismo pobijedili, onda ne zaslužujemo proći dalje. Daj Bože da se dogodi, čekat ćemo, ali sve je bilo u našim rukama.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!