NaslovnicaVijestiZlatko Dalić o debitantu: On je perspektiva hrvatske reprezentacije

Zlatko Dalić o debitantu: On je perspektiva hrvatske reprezentacije

Hrvatska je započela svoj nastup u Ligi nacija porazom 2:1 protiv Portugala. Izbornik Zlatko Dalić nakon utakmice izdvojio je jednog igrača zbog loše, a drugog zbog dobre igre. Kritizirao je stopera Martina Pongračića, a s druge strane pohvalio je Igora Matanovića, mladog 21-godišnjeg napadača Eintrachta iz Frankfurta koji je ušao u igru u 61. minuti umjesto Martina Baturine i zadovoljio izbornikova očekivanja.

Image credits:Pixsell

“Matanović je pokazao na treningu da zaslužuje dobiti priliku za igranje. Napada loptu, što nam je potrebno. Skoro je i zabio. Kao napadač ide na loptu, na gol. To je budućnost Hrvatske. Imamo perspektivu i trebamo pružiti šansu ovim mladim igračima. Potrebno je samo da nastave raditi. Imamo snagu, kvalitetu i možemo igrati”, izjavio je Dalić za Novu TV.

Ovog ljeta Matanović briljira. U prvom kolu njemačkog kupa, u susretu imenjaka iz Frankfurta i Braunschweiga, sjajno je pogodio glavom za pobjedu svog tima (4:0) i osigurao prolaz dalje. Ušao je u igru u 77. minuti, a samo 11 minuta kasnije postigao je svoj prvi službeni gol za ugledni njemački klub. Ovo mu je inače bio već sedmi gol ovog ljeta. U pet pripremnih utakmica zabio je čak šest golova i pružio jednu asistenciju.

Zbog svega navedenog, Dalić ga je pozvao za ozbiljne provjere u rujanskim utakmicama Lige nacija protiv Portugala i Poljske, i to mu nije dao “pretpoziv”, već ga je uključio u konkurenciju uz Budimira, Petkovića i Kramarića. Štoviše, Matanović je zaigrao, dok prva dvojica nisu. Njegova sjajna forma traje još od prošle sezone, u kojoj je mladi nogometaš, rođen u Hamburgu, u dresu Karlsruhea u 32 utakmice druge Bundeslige postigao 14 golova i upisao 7 asistencija.

Zbog toga ga je Eintracht vratio s posudbe, a Matanović se ovog ljeta svojim nastupima ozbiljno nametnuo trenerima Toppmölleru i Daliću. U Eintrachtu su izuzetno zadovoljni njime jer je tijekom ljeta postizao golove glavom nakon kornera i prijetio odličnom skok igrom, pospremao odbijance, nudio se suigračima i razigravao ih, asistirao – čineći sve ono što se očekuje od modernog i kompletnog napadača današnjice.

Eintracht je Matanovića prije tri godine kupio od njegovog matičnog kluba St. Paulija za 500 tisuća eura. Danas mu Transfermarkt procjenjuje vrijednost na deset puta veću. Nastupao je za U-19 reprezentaciju Njemačke, ali je kao senior odabrao igrati za Hrvatsku. Ili, kako je sam rekao, “odabralo je moje srce”.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!