NaslovnicaVijestiZdravko Mamić predložio dva kandidata za trenera Dinama, a zatim izjavio: Moja...

Zdravko Mamić predložio dva kandidata za trenera Dinama, a zatim izjavio: Moja situacija je bezizlazna

Na sarajevskoj premijeri dokumentarnog filma “Vaha – moja istina” prisustvovao je i Zdravko Mamić, bivši čelnik Dinama, koji je, zajedno s bratom Zoranom, doveo Halilhodžića u zagrebački klub gdje je Vaha bio trener 10 mjeseci. Večernji.hr je razgovarao s Mamićem, danas bjeguncem od hrvatskog pravosuđa, o njegovom pravnom statusu i situaciji u Dinamu.

Na početku je Mamić komentirao težak poraz Dinama od Bayerna 9:2 te smjenu Sergeja Jakirovića na klupi zagrebačkog kluba.

“Jako mi je teško pao taj poraz jer smo krvnički gradili ugled Dinama. Ovaj poraz obilježit će navijače, igrače, trenera, upravu… Nisam bio ludi optimist jer je Bayern jedna od najboljih momčadi, ali nisu mi bile uvjerljive igre koje smo pružali”, rekao je Mamić, a zatim komentirao tko bi trebao naslijediti Jakirovića.

“Dinamo nema puno izbora, ali ima rješenje. Vahid Halilhodžić bi učinio čuda. Drugi je Nenad Bjelica. Obojica su slobodni i ne znam zašto izmišljamo toplu vodu”, rekao je Mamić.

Europski sud za ljudska prava odbacio je tužbu braće Mamić protiv Hrvatske, nakon čega je otkrio da nije imao drugu pravnu mogućnost.

“Nažalost, ne. Ovo je prvi trenutak u mojih 65 godina da sam potresen jer sam bio neviđeni optimist. Ne samo ja, nego su i stručnjaci rekli da je postupak otvoren. Samo dva posto tužbi dođe na razmatranje i ja sam bio među njima. Javnost ne zna da su četiri puta mijenjani suci u mom predmetu, naravno da sam poslije povezao da su to radili dok nisu našli suca za takvu sramotnu presudu. Uopće se nije tretirala povreda mojih ljudskih prava jer su na kraju odlučili da neće raspravljati o tim pitanjima. Pokazali su da je država Hrvatska važnija od ljudskih prava. To je sramota Europskog suda za ljudska prava i Republike Hrvatske”, rekao je Mamić i dodao:

“Hrvatsku je tamo predstavljala Štefica Stažnik, koja je četiri godine prije toga bila u konzulatu u Canberri s ljubavnikom Đurom Sessom. Poznato je da sam s njim u sukobu jer sam ga optužio da mu kao predsjedniku suda nosio novac. Sada vidim da su oboje kandidati za ustavne suce. Baš sam tužan, ali će mi biti potrebno nekoliko tjedana da krenem dalje. Moja situacija je bezizlazna jer više nemam mogućnosti na žalbe”, objasnio je.

Najnovije vijesti

Krajem godine Jesus Navas će se povući iz profesionalnog nogometa: “Kad...

0
Aktualni europski prvak sa španjolskom reprezentacijom Jesus Navas odlučio se krajem ove godine oprostiti od aktivnog igranja nogometa.Htio je to učiniti ljetos nakon što...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!