NaslovnicaVijestiVinicius potaknuo promjene: FIFA uvodi prekide utakmica zbog rasizma

Vinicius potaknuo promjene: FIFA uvodi prekide utakmica zbog rasizma

FIFA je odlučila pojačati borbu protiv rasizma u nogometu, uvodeći strože mjere za sankcioniranje svakog oblika rasne diskriminacije. Prema novim pravilima, utakmice će biti prekinute ako sudac primijeti rasističko vrijeđanje ili ako se igrači požale na takvo ponašanje. U ekstremnim slučajevima, utakmice bi se mogle završiti prije vremena.

“Međunarodna nogometna federacija FIFA donijela je na 74. Kongresu u Bangkoku povijesnu odluku o odobrenju i preuzimanju kolektivne odgovornosti za Globalni stav protiv rasizma u nogometu. FIFA će, u suradnji sa svim nacionalnim savezima, aktivirati programe i akcije u svakom od pet područja djelovanja koja podupiru Globalni stav protiv rasizma: pravila i sankcije, akcija na terenu, kaznene prijave, edukacija i glas igrača.

Nakon ove odluke, FIFA je zatražila od svakog nacionalnog saveza da uvede trostupanjski postupak unutar svojih zemalja svim dionicima, uključujući službene osobe utakmice, organizatore natjecanja, ekipe, igrače i sve druge relevantne strane, podsjećajući ih na obveznu provedbu ovog postupka na svim organiziranim nogometnim utakmicama.

U praksi bi postupak trebao izgledati ovako:

Korak 1: Sudac zaustavlja igru. Ako ste doživjeli rasističko zlostavljanje, koristite ANTIRASIZAM GESTU (ruke prekrižene na prsima) i sudac će prekinuti utakmicu.
Korak 2: Sudac šalje ekipe natrag u svlačionice. Ako se rasističko ponašanje nastavi nakon ponovnog početka utakmice, sudac će prekinuti igru ​​i narediti objema momčadima/timovima da se vrate u svlačionice.
Korak 3: Sudac zaustavlja igru. Ako se rasističko ponašanje nastavi tijekom pauze, utakmica će biti trajno prekinuta.”

Rasizam je već dugo prisutan u nogometu, a navijači često u frustraciji vrijeđaju igrače, ponekad čak i vlastite. Zvijezda Real Madrida, Vinicius Junior, već duže vrijeme prijavljuje da je meta rasizma, te se zalaže za oštrije kazne, uz podršku suigrača i trenera Carla Ancelottija.

Najnovije vijesti

Gary Neville izrazio nezadovoljstvo zbog imenovanja novog izbornika Engleske

0
Gary Neville, bivši engleski reprezentativac s 85 nastupa, istaknuo je svoje razočaranje zbog činjenice da je vodeća pozicija u engleskoj reprezentaciji ponovno dodijeljena stranom...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!