NaslovnicaVijestiVelika kazna za Hrvatski nogometni savez: "Razgovarali smo s UEFA-om"

Velika kazna za Hrvatski nogometni savez: “Razgovarali smo s UEFA-om”

Hrvatski nogometni savez (HNS) uspio je postići dogovor s UEFA-om u vezi disciplinskih mjera koje su poduzete protiv HNS-a zbog dodjele UEFA licence klubovima Osijek i Rijeka za europsku sezonu 2022./23. Ova vijest objavljena je na službenoj web stranici.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


Podsjetimo, UEFA-ino Tijelo za financijsku kontrolu klubova (CFCB) tijekom ljeta 2022. godine, provodeći redoviti financijski nadzor nad klubovima, utvrdilo je kršenje zahtjeva solventnosti prema UEFA-i u slučaju Osijeka i Rijeke. Ovaj prekršaj odnosio se na nepravovremeno podmirenje financijskih obveza prema drugim nogometnim klubovima i zaposlenicima.

“Nakon provedenih postupaka, oba kluba su sklopila nagodbene sporazume s UEFA-inim Tijelom za financijsku kontrolu klubova. Detalji tih sporazuma već su javno objavljeni u ožujku 2023. godine, uključujući i mogućnost suspenzije klubova iz europskih natjecanja.”

Prema postignutom dogovoru s UEFA-om, Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) smanjena je dotacija od strane UEFA-e za provođenje postupka licenciranja u iznosu od 100.000 eura. Dodatno, izrečena je uvjetna kazna s potencijalnim smanjenjem dotacije od dodatnih 150.000 eura ukoliko se ne ispune ciljevi propisani sporazumom. Slične mjere su, u proteklim godinama, primijenjene i na druge nogometne saveze i lige, uključujući Švicarsku, Grčku, Srbiju, Armeniju, Kazahstan, Albaniju, Kosovo, i druge.

Važno je istaknuti da procjena financijskih kriterija proizlazi iz revizorskih izvješća klubova, a odluke o ispunjenju ili neispunjenju tih kriterija donose Odjel i Tijelo za licenciranje klubova Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na temelju tih izvješća. Prema revizorskim izvješćima, što potvrđuje i UEFA, klubovi su zadovoljili sve zahtjeve, te su im, na temelju pozitivnih revizorskih izvješća, izdana UEFA licenca.

S obzirom na već izrečene kazne od strane UEFA-e, u skladu s pravnom praksom, ne bi bilo primjereno ni potrebno da Hrvatski nogometni savez dodatno kažnjava klubove za isti prekršaj. Savez je, u duhu ovoga, uveo novu odredbu u Pravilniku o licenciranju, prema kojoj će klubovi snositi financijsku odgovornost u slučaju budućih disciplinskih postupanja UEFA-e prema HNS-u zbog istog razloga, ukoliko ne predaju potpunu i točnu financijsku dokumentaciju. Ova informacija proizlazi iz priopćenja HNS-a.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Najnovije vijesti

Gary Neville izrazio nezadovoljstvo zbog imenovanja novog izbornika Engleske

0
Gary Neville, bivši engleski reprezentativac s 85 nastupa, istaknuo je svoje razočaranje zbog činjenice da je vodeća pozicija u engleskoj reprezentaciji ponovno dodijeljena stranom...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!