NaslovnicaVijestiUEFA razbijesnila Turke odlukom: Žestoka kazna za turskog reprezentativca, Bellinghamu "progledali kroz...

UEFA razbijesnila Turke odlukom: Žestoka kazna za turskog reprezentativca, Bellinghamu “progledali kroz prste”

UEFA je objavila kazne za nogometne saveze i igrače zbog nedavnih incidenata na Europskom prvenstvu, što vjerojatno nije dočekano s radošću u Turskoj. Iako je Nogometni savez Turske kasno sinoć demantirao tu vijest, UEFA je ipak kaznila turskog stopera Meriha Demirala s dvije utakmice suspenzije.

Demiral je slavio golove protiv Austrije pokazujući simbol “Sivih vukova”, ultranacionalističke turske grupe. Nakon toga nije izrazio kajanje i poručio je da se nada kako će i dalje slaviti golove na isti način. UEFA je objavila da je suspendirala Demirala na dvije utakmice reprezentacije na kojima bi inače mogao igrati.

“Suspendiran je zbog kršenja općih načela ponašanja, kršenja osnovnih pravila pristojnog ponašanja, narušavanja nogometa kao sporta i korištenja sportskog događaja za promociju stvari koje nemaju sportski karakter”, stoji u službenom priopćenju UEFA-e.

To znači da Demiral neće biti na terenu u četvrtfinalu Europskog prvenstva protiv Nizozemske, ali ni u potencijalnom polufinalu ako Turska prođe dalje.

Međutim, za razliku od Demirala, situacija se nije isto odvijala za zvijezdu engleske nogometne reprezentacije Judea Bellinghama, koji je također bio pod istragom zbog načina na koji je proslavio gol protiv Slovačke. Bellingham je gol protiv Slovačke proslavio na vrlo neprimjeren način, ali je dobio samo kaznu suspenzije od jedne utakmice, koja se ne primjenjuje odmah.

“Kazna iznosi 30.000 eura za Judea Bellinghama i suspenzija od jedne utakmice. Navedena suspenzija se ne provodi odmah i podliježe uvjetnom periodu od jedne godine zbog kršenja osnovnih pravila pristojnog ponašanja”, navodi se na sajtu UEFA-e za disciplinska pitanja.

Nogometni savez Engleske kažnjen je s dodatnih 11.000 eura zbog incidenata koje je izazvala publika i paljenja vatrometa.

Najnovije vijesti

Gary Neville izrazio nezadovoljstvo zbog imenovanja novog izbornika Engleske

0
Gary Neville, bivši engleski reprezentativac s 85 nastupa, istaknuo je svoje razočaranje zbog činjenice da je vodeća pozicija u engleskoj reprezentaciji ponovno dodijeljena stranom...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!