NaslovnicaVijestiUEFA je odobrila ideju o regionalnoj ligi

UEFA je odobrila ideju o regionalnoj ligi

Svake godine, nakon ispadanja klubova širom bivše Jugoslavije, javlja se rasprava o osnivanju regionalne lige s ciljem jačanja klubova, omogućavajući im da postanu konkurentniji i u evropskim natjecanjima. Međutim, ova ideja često brzo izblijedi, a glavni razlog koji se navodi je pitanje sigurnosti.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


No, prema najnovijim informacijama, čini se da je regionalna liga, koja bi obuhvatila nešto širi region od bivše Jugoslavije, blizu ostvarivanja. Barem tako tvrdi Gabor Kubatov, predsjednik Ferencvaroša i jedan od najbližih prijatelja mađarskog premijera Viktora Orbana.

Kubatov je otkrio u intervjuu za Infostart da je UEFA dala “zeleno svjetlo” za osnivanje regionalne lige Srednje i Istočne Europe.

“Svaka država na Balkanu suočava se s problemom malog tržišta, a rješenje bi bilo stvaranje kratkih liga na našim prostorima, gdje bi vrhunski timovi igrali play-off utakmice i borili se za trofej. Nakon toga, oni bi se vratili natjecati u svojim nacionalnim ligama”, rekao je Kubatov, dodajući:

“Zamislite samo da igramo protiv Crvene zvezde, zagrebačkog Dinama, Ludogoreca, Steaue, Slovana iz Bratislave – ti susreti bi bili pravi spektakl. Samo mjesec dana igranja takve lige bilo bi dovoljno da poboljša kvalitetu svakog tima”, izjavio je Kubatov, naglašavajući podršku Mađarskog nogometnog saveza od strane UEFA-e.

Iako nije spomenuo nijedan klub iz Bosne i Hercegovine, teško je zamisliti regionalnu ligu bez barem jednog sudionika iz Premijer lige BiH, posebice nakon što je Zrinjski pokazao da ima potreban kvalitet za natjecanje s europskim timovima u našem prvenstvu.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!