NaslovnicaVijestiTurskoj zvijezdi prijeti kazna nakon što je gol protiv Austrije proslavio nacionalističkim...

Turskoj zvijezdi prijeti kazna nakon što je gol protiv Austrije proslavio nacionalističkim pozdravom

Turski heroj iz utakmice osmine finala Europskog prvenstva Merih Demiral mogao bi biti kažnjen zbog proslave drugog pogotka protiv Austrije, koju su Turci pobijedili rezultatom 2:1. Demiral je postigao dva gola, a drugi je proslavio s visoko podignutim rukama u zrak, dok je gestikulirao prstima pokazujući pozdrav turske ultranacionalističke organizacije Sivi vukovi.

Sivi vukovi predstavljaju ideologiju koja tvrdi da je turska rasa superiornija od drugih i teži ujedinjenju u jednu državu koja bi se protezala od Balkana do Kine.

“Način na koji sam proslavio gol ima veze s mojim turskim identitetom, zato sam i napravio tu gestu. Vidio sam ljude na stadionu s istom gestom, nema nikakve skrivene poruke”, rekao je Demiral i istaknuo kako se nada da će imati još prilike pokazivati sporni pozdrav.

“Svi smo mi Turci, jako sam ponosan što sam Turčin. Samo sam htio pokazati koliko sam sretan, nadam se da će biti još prilika da opet pokažem tu gestu”, dodao je.

Sivi vukovi poznati su po napadima na manjinske zajednice u Turskoj i inozemstvu, a Europski parlament je 2021. godine pozvao države članice da proglase pokret Sivi vukovi terorističkom organizacijom i zabrane je u Europi. Pozdrav Sivih vukova zabranjen je u Austriji i plaća se kazna od 4000 eura za njegovo isticanje, a kakvu će odluku UEFA donijeti o tome, ostaje za vidjeti.

Najnovije vijesti

Gary Neville izrazio nezadovoljstvo zbog imenovanja novog izbornika Engleske

0
Gary Neville, bivši engleski reprezentativac s 85 nastupa, istaknuo je svoje razočaranje zbog činjenice da je vodeća pozicija u engleskoj reprezentaciji ponovno dodijeljena stranom...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!