NaslovnicaVijestiSudac utakmice Hrvatska - Italija izbačen s Eura, otkriven pravi razlog

Sudac utakmice Hrvatska – Italija izbačen s Eura, otkriven pravi razlog

Nizozemski sudac Danny Makkelie neće nastaviti suditi na Europskom prvenstvu koje se održava u Njemačkoj. UEFA je tu odluku donijela nakon grupne faze, nakon što je Makkelie sudio utakmicu trećeg kola skupine B između Hrvatske i Italije. Hrvatska je povela golom Luke Modrića u 55. minuti, dok je Mattia Zacagni izjednačio u 98. minuti za konačnih 1:1. Hrvatska je tako ostala bez tri boda i ispala s turnira, dok su Talijani prošli dalje.

Izbornik Zlatko Dalić i hrvatski reprezentativci bili su nezadovoljni što je Makkelie odredio osam minuta sudačke nadoknade, smatrajući da je to bilo previše. Talijanski mediji otkrili su razlog zašto je UEFA poslala Makkelieja u Rotterdam. Glavni razlog nije bio osam minuta nadoknade, što su mnogi smatrali predugim, već situacija s početka prvog poluvremena.

U 52. minuti hrvatski napadač Andrej Kramarić pucao je prema golu Italije, a lopta se odbila i u ruku pogodila veznjaka Davidea Frattesija. Makkelie nije odmah dosudio kazneni udarac, već je pričekao VAR pregled, a zatim i sam pregledao snimku prije nego što je pokazao na bijelu točku. Modrić je izveo penal, ali ga je Gianluigi Donnarumma obranio.

Šef UEFA-inih sudaca, Talijan Roberto Rosetti, izjavio je kako je to bila “savršena VAR intervencija”, ali je dodao da “više vole da suci samostalno uoče određene situacije na terenu kada su u dobroj poziciji”. Corriere dello Sport prenosi da je to razlog za Makkelijev završetak sudjelovanja na Euru.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!