NaslovnicaVijestiSudac polufinala Eura razbjesnio Engleze: Izbačen iz nogometa zbog namještanja utakmica

Sudac polufinala Eura razbjesnio Engleze: Izbačen iz nogometa zbog namještanja utakmica

UEFA je imenovala suce za polufinale Europskog prvenstva, a delegiranje suca za utakmicu između Nizozemske i Engleske izazvalo je pravi šok u engleskoj nogometnoj javnosti. Polufinale Eura počinje večeras utakmicom Španjolske i Francuske, a taj dvoboj pripao je slovenskom sucu Slavku Vinčiću. Za to vrijeme veliku pozornost izazvao je sudac druge utakmice.

Duel između Nizozemske i Engleske sudit će njemački tim predvođen Felixom Zwayerom. Pomagat će mu Stefan Lupp i Marco Achmuller, dok će četvrti sudac biti Daniel Siebert. Glavni u VAR-u bit će Bastian Dankert. Nema ništa sporno u tome, osim što je engleska nogometna javnost poludjela kada je čula ime glavnog suca. Naime, Felix Zwayer je osoba koja je bila suspendirana pola godine zbog namještanja utakmica koje je sudio.

Njemački nogometni savez kaznio je 2006. godine Felixa Zwayera šestomjesečnom suspenzijom zbog sudjelovanja u namještanju utakmice koju je sudio kao pomoćni sudac zajedno s Robertom Hoyzerom. Zwayer je bio jedan od onih koji su raskrinkali Hoyzera i bio ključni svjedok, zbog čega je dobio samo šest mjeseci zabrane. S druge strane, Hoyzer je dobio doživotnu zabranu.

Zanimljivo je da engleska zvijezda Jude Bellingham ima povijest problema sa Zwayerom još iz vremena kada je igrao u Bundesligi. Bellingham je spomenuo Zwayerovu umiješanost u veliki skandal nakon što je njegov tadašnji klub Borussia Dortmund izgubio od Bayerna 2021. godine.

“Mogli ste vidjeti puno njegovih odluka tijekom utakmice. Date sucu, koji je već namještao utakmice, da sudi najveću utakmicu u Njemačkoj. Što onda možete očekivati”, rekao je uzrujani Bellingham nakon utakmice.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!