NaslovnicaVijestiŠpanjolci se prisjetili kako su se Ronaldo i suigrači rugali Modriću s...

Španjolci se prisjetili kako su se Ronaldo i suigrači rugali Modriću s nadimkom Poni: Sada je legenda

Legendarni hrvatski nogometaš Luka Modrić još jednom je u subotu navečer ispisao povijest Real Madrida, postavši najstariji igrač u povijesti kluba sa Santiago Bernabeua. Modrić je zaigrao za Real protiv Betisa u dobi od 39 godina i 40 dana, čime je nadmašio Mađara Ferenca Puškaša, koji je do sada držao rekord, odigravši utakmicu za Kraljevski klub sa 39 godina i 36 dana.

Modrićev podvig naširoko se spominje u cijeloj Španjolskoj, a list Relevo podsjetio je na njegov težak početak u Real Madridu, gdje je stigao u kolovozu 2012. iz Tottenhama. Prilagodba na novu sredinu nije bila jednostavna za Modrića, a Relevo ističe kako su mu se tada rugali Cristiano Ronaldo i druge zvijezde kluba. Portugalac i društvo dali su mu nadimak “Poni”, što je Modriću poslužilo kao dodatna motivacija.

Španjolci također podsjećaju kako je Modrić bio otpisan kao promašeno pojačanje te da nitko osim njega samog nije vjerovao u njegov uspjeh.

“Tu je, 12 godina kasnije, i nastavlja rušiti rekorde. Luka Modrić je toliko puta bio proglašen ‘mrtvim’ da više ne osjeća ubode. Njegova priča u Realu započela je zahvaljujući Luisu Camposu, današnjem sportskom direktoru PSG-a, koji je tada bio osobni skaut Josea Mourinha. On je, zajedno s Florentinom Perezom, inzistirao na dovođenju veznjaka iz Tottenhama nakon što ga je nekoliko puta gledao. Kako je bio u pravu”, piše Relevo.

“Tada 27-godišnji Modrić bio je žrtva podsmijeha u svlačionici, predvođene Ricardom Carvalhom, zajedno s ostalim ‘stručnjacima’ za šalu poput Casillasa, Ronalda i Ramosa. Zvali su ga ‘Poni’. Njegova niska visina, snažne noge i poluduga kosa podsjećali su ih na ždrijebe. Drugi nadimak koji su mu dali bio je ‘Guetta’, zbog sličnosti s poznatim DJ-em. Modrić je sve to prihvaćao s osmijehom, ali i onim što se ne vidi izvana”, opisao je Relevo Modrićeve izazove na početku u Madridu.

Danas, u dobi od 39 godina, Modrić ne samo da igra za Real Madrid, već i dalje dominira na terenu. Očekuje se da će ova sezona biti njegova posljednja u dresu Reala, nakon čega će najvjerojatnije završiti svoju bogatu karijeru.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!