NaslovnicaVijestiSlovenci ogorčeni na suca kojeg je kritizirao i Modrić. Matjaž Kek: Iživljavao...

Slovenci ogorčeni na suca kojeg je kritizirao i Modrić. Matjaž Kek: Iživljavao se

Slovenska reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva u Njemačkoj nakon što ju je reprezentacija Portugala u osmini finala u Frankfurtu nakon izvođenja jedanaesteraca svladala s 3:0. Junak utakmice bio je portugalski vratar Diogo Costa, koji je obranio prva tri slovenska jedanaesterca u raspucavanju. Josip Iličić, Jure Balkovec i Benjamin Verbič nisu uspjeli zabiti, dok su s druge strane sigurni bili Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes i Bernardo Silva.

Slovenija je u Njemačkoj ostvarila svoj najbolji rezultat na velikim natjecanjima prolaskom skupine (dva europska prvenstva i jedno svjetsko). Do sada je uvijek bila zaustavljena u grupnoj fazi. Veliki uspjeh ovim rezultatom potpisao je izbornik Matjaž Kek. Sam nije mogao voditi momčad do kraja susreta. Bio je isključen krajem prvog produžetka nakon što je sudac Daniele Orsato dosudio najstrožu kaznu za Portugal. Jan Oblak je zaustavio Cristiana Ronalda, ali Kek više nije smio ostati uz travnjak.

Iako je naglasio da nije pravedno kriviti Orsata za poraz Slovenije, Kek je komentirao svoje isključenje rekavši: “Orsato se počeo iživljavati, nisam rekao ništa uvredljivo, već sam samo pitao zašto je dosuđen kazneni udarac. Na tu odluku možete gledati kako hoćete. Onda je započeo dijeliti kartone.”

Orsato je ostavio negativan dojam na njega, slično kao što je ostavio loš dojam i na hrvatske reprezentativce na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Sudac je vodio polufinale protiv Argentine, a kapetan reprezentacije Luka Modrić bio je vrlo jasan u svojoj kritici njegovog suđenja nakon susreta:

“On je jedan od najgorih sudaca koje poznajem i ne pričam samo o danas. Sudio mi je i prije i nikad nisam imao dobro sjećanje na njega. On je katastrofa.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!