NaslovnicaVijestiŠest rekorda koje Liverpool još uvijek može oboriti do kraja ove sezone...

Šest rekorda koje Liverpool još uvijek može oboriti do kraja ove sezone u Premier ligi!

Arsenalovo jedinstveno postignuće kada su osvojili ligu bez poraza ostaje netaknuto još godinu dana, nakon što je Watford pobijedio Liverpola sa 3-0, što je bio prvi poraz Redsa ove sezone u Premier ligi,  stim da je njihov dugi niz bez poraza od 44 utakmice – drugi najveći ikada u engleskom nogometu, ali još uvijek pet manje od Arsenalove ekipe koja je tada osvojila ligu.

Šest rekorda

Liverpool će se sada usredotočiti na osvajanje trofeja, ali lagali bi da su rekli da im niz bez poraza nije značio, te da im ne bi značilo to da obore rekord Arsenala. To je zaista veliko postignuće, jer je urađeno sam o dva puta u 100 godina u engleskom nogometu.

Jednom Arsenal i jednom Preston koji je tada igrao samo 22 utakmice u sezoni.

Predstavit ćemo vam šest rekord koje bi Liverpool i dalje mogao oboriti do kraja sezone:

Najviše pobjeda

Ne zaboravimo da je Liverpool do sada pobijedio nevjerojatnih 26 od 28 utakmica ove sezone. Njihov zbroj pobjeda jednak je broju Arsenalovih pobjeda u toj sezoni kada su završili bez poraza.

Ipak, to daje Liverpoolu dovoljno vremena da obori rekord sa najviše pobjeda u Premier ligi u jednoj sezoni. Manchester City trenutno drži rekord sa 32 pobjede, koje su postavili 2017/18 i 2018/19.

Liverpoolu je sada preostalo deset utakmica u kojima mogu oboriti taj rekord.

Najviše pobjeda na domaćem terenu

Liverpool je ove sezone ispustio bodove samo u gostima. Protiv Watforda i protiv Manchester Uniteda u remiju od 1-1 ranije ove sezone.

Kao rezultat toga, još jedan prilično nevjerojatan rekord koji je još uvijek moguće oboriti ove sezone za Redse, jer su do sada ostvarili pobjede u svim domaćim utakmicama, a udaljeni su samo pet pobjeda od toga da postanu prva ekipa sa svih 19 pobjeda na domaćem terenu u jednoj sezoni, sa Manchester Unitedom, Chelseajem i Cityjem koji su uspjeli doći do 18.

Najviše pobjeda u gostima

Trenutni rekord u gostujućim pobjedama drži Pep Guardiolin Manchester Cityja, koji je to ostvario 2017/18 sezone. U gostima imaju prilično impresivnih 16 pobjeda u 19 utakmica.

Liverpool je trenutno na 12 pobjeda od 14 gostujućih utakmica, a ako pobijede svih pet preostalih gostujućih susreta, oborit će rekord Cityja.

Najviše osvojenih bodova

City je ponovo nositelj ovog rekord sa svojih nezaboravnih 100 bodova u sezoni 2017/18. Liverpool bi, međutim, mogao oboriti ovaj rekord do kraja sezone, sa konačnih 109 bodova koje bi još teoretski mogli osvojiti. Samo još 22 boda od 30 dostupnih će im donijeti 101 bod i obaranje tog rekorda.

Najveća bodovna razlika

Još jedan rekord kojeg drži Manchester City iz 2017/18 sezone, nakon što su imali razliku od 19 bodova kada su osvojili titulu prije dvije godine.

Liverpool trenutno ima 22 boda ispred Manchester Cityja, iako Guardiolina ekipa ima utakmicu manje, ali ovo je još jedan rekord koji se može oboriti ove sezone.

Najranije osvajanje titule

Dvije ekipe dijele ovaj rekord, sa Manchester Unitedom 2000/01 i Cityjem 2017/18, gdje su obje ekipe osvojile ligu sa pet utakmica preostalih do kraja sezone, dok Redsi to mogu uraditi dan ranije ako gledamo kalendar kao i raspored utakmica u ligi.

Bilo kako bilo, Liverpool i dalje može oboriti taj rekord osvojiviši ligu sa šest utakmica preostalih do kraja.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!