NaslovnicaVijestiSaudijska Arabija predstavila je koncepte stadiona za Svjetsko prvenstvo, jedan od njih...

Saudijska Arabija predstavila je koncepte stadiona za Svjetsko prvenstvo, jedan od njih je na visini od 350 metara

Saudijska Arabija predstavila je brojne koncepte stadiona u sklopu svoje kandidature za Svjetsko prvenstvo 2034. godine. Nakon što je potvrđeno da će se SP za deset godina održati u Aziji ili Okeaniji, Saudijska Arabija ostala je jedini kandidat za domaćina turnira. S ozvaničenjem kandidature, Saudijska Arabija započela je sljedeću fazu u izgradnji svoje sportske imperije.

Nogomet u Saudijskoj Arabiji trebao bi doći u središte pozornosti u narednih desetak godina, zahvaljujući rastu tamošnjeg prvenstva i velikim financijskim ulaganjima koja pomažu reprezentaciji da napreduje. Domaćinstvo Svjetskog prvenstva predstavlja vrhunac velikog uspona saudijskog nogometa, a sada je predložen i niz stadiona, uključujući jedan smješten na visini od 350 metara iznad zemlje.

Stadion u Neomu 350 metara iznad zemlje

Predstavljeno je 15 stadiona u pet gradova, od kojih su neki već izgrađeni, neki se tek trebaju izgraditi, a neki su još u fazi planiranja. Prvi predloženi grad domaćin je Rijad, glavni grad zemlje, gdje su se već održavali brojni sportski događaji u Saudijskoj Arabiji.

U Rijadu je predloženo šest stadiona za korištenje tijekom natjecanja, uključujući jedan kapaciteta 92,760 mjesta koji bi trebao biti dovršen 2029. godine i nosit će naziv King Salman International Stadium. Taj će stadion imati najveći kapacitet u Saudijskoj Arabiji i postat će glavni sportski centar i dom reprezentacije u budućnosti.

U gradu se također nalazi i King Fahad Gradski Stadion, koji je trenutno u fazi renoviranja i može primiti više od 70,000 navijača, kao i stadion Princa Mohammeda Bin Salmana, Ne Murabba stadion i stadion Princa Faisal Bin Fahada.

U Džedi će također biti šest stadiona, od kojih su tri postojeća, dok su preostali još u fazi planiranja. Stadion Armaco u Al Khobaru i Univerzitetski stadion King Khalid trenutno su u izgradnji, dok bi Neom mogao ugostiti najatraktivniji stadion, koji bi, prema informacijama iz Azije, trebao biti izgrađen na visini od 350 metara iznad zemlje.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!