NaslovnicaVijestiSamo dva vratara na svijetu obranila su penale Ronaldu i Messiju, znate...

Samo dva vratara na svijetu obranila su penale Ronaldu i Messiju, znate li tko su oni?

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi dominirali su europskim i svjetskim nogometom posljednjih 15 godina, poznati kao vrhunski izvođači kaznenih udaraca. Ipak, postoje dva vratara koja su uspjela obraniti penale i argentinskom i portugalskom čarobnjaku.

Portugalac Cristiano Ronaldo promašio je jedanaesterac u utakmici osmine finala protiv Slovenije u Njemačkoj. Vratar Slovenije Jan Oblak je prvi put u karijeri s jedanaest metara zaustavio jednog od najboljih nogometaša svih vremena i tako spasio svoju reprezentaciju koja je kasnije poražena nakon jedanaesteraca.

Oblak je jedan od vratara koji je zaustavio Messija i Ronalda s bijele točke, a drugi je Diego Alves, bivši vratar Valencije. Oblak je obranio penal Messiju u četvrtfinalu Kupa kralja 2015. godine, dok je u osmini finala Eura prvi put s bijele točke zaustavio i Ronalda. S druge strane, spomenuti Alves obranio je tri od četiri penala portugalskom velemajstoru, dok je Messiju 2012. obranio jedan penal.

Messi je za reprezentaciju pogodio 24 od 29 penala, dok je Ronaldo realizirao 20 od 28 udaraca s bijele točke.

Najnovije vijesti

Gary Neville izrazio nezadovoljstvo zbog imenovanja novog izbornika Engleske

0
Gary Neville, bivši engleski reprezentativac s 85 nastupa, istaknuo je svoje razočaranje zbog činjenice da je vodeća pozicija u engleskoj reprezentaciji ponovno dodijeljena stranom...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!