NaslovnicaVijestiRijeka doznala potencijalne protivnike u 3. kolu kvalifikacija za Europsku ligu

Rijeka doznala potencijalne protivnike u 3. kolu kvalifikacija za Europsku ligu

Rijeka će u četvrtak igrati prvu utakmicu drugog pretkola Europa lige protiv rumunjskog Corvinula, dok je uzvrat na stadionu Rujevica zakazan za tjedan dana kasnije. Ako ekipa trenera Željka Sopića uspije proći Corvinul, u trećem pretkolu će se susresti s pobjednikom dvoboja između moldavskog Sheriffa i švedskog Elfsborga, što je potvrđeno na današnjem ždrijebu. Utakmice trećeg pretkola planirane su za 8. i 15. kolovoza.

Rijeka je u sezoni 2023./2024. osvojila drugo mjesto u SuperSport HNL-u, čime je osigurala nastup u drugom pretkolu Europa lige. Osim Sheriffa i Elfsborga, momčad trenera Željka Sopića mogla je za protivnika imati i Viktoriju Plzen (Češka) ili pobjednika dvoboja između Brage (Portugal) i Maccabi Petah-Tikve (Izrael).

Prema podacima Transfermarkta, trenutna vrijednost momčadi Rijeke iznosi 38,08 milijuna eura. Vrijednost momčadi Sheriffa, koja je prošlu sezonu završila na drugom mjestu moldavskog prvenstva, procijenjena je na 9,5 milijuna eura. U toj momčadi igra hrvatski bočni branič Roko Jureškin.

Što se tiče Elfsborga, trenutačno se nalazi na četvrtom mjestu švedskog prvenstva, koje je već u 16. kolu. Elfsborg ima 25 bodova, 13 manje od vodećeg Malmöa. Vrijednost momčadi procijenjena je na 18,35 milijuna eura, a prošlu sezonu završili su na drugom mjestu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!