NaslovnicaVijestiRakitić o Saudijskoj Arabiji: Sjajno iskustvo, uvjeren sam da je budućnost nogometa...

Rakitić o Saudijskoj Arabiji: Sjajno iskustvo, uvjeren sam da je budućnost nogometa tamo

Ivan Rakitić dao je intervju njemačkom sportskom magazinu Kicker, u kojem je govorio o svojoj dosadašnjoj karijeri i dijelovima privatnog života. Pritom se osvrnuo na svoj kratki boravak u Saudijskoj Arabiji i objasnio razloge zbog kojih je odlučio potpisati za Hajduk.

“Otvorila se prilika da igram u Hrvatskoj. Rekao sam si: ‘Sad ili nikad'”, otkrio je za Kicker u intervjuu u kojem je biranim riječima govorio o iskustvu igranja u Saudijskoj Arabiji: “Bilo mi je sjajno, bio sam sretan. Uvjeren sam da ondje leži budućnost nogometa. Danas to nije poput Premier lige, Bundeslige ili La Lige, ali prvi koraci u tom smjeru su napravljeni.”

Rakitić je, nakon uspješno započete karijere u Baselu i Schalkeu stigao u Španjolsku, gdje je stekao status zvijezde u Sevilli i Barceloni. Krajem siječnja odlučio je napustiti La Ligu i preći u AL Shabab iz Saudijske Arabije. Nakon manje od šest mjeseci, vratio se u Europu i stigao u Split.

Poljud je tako dobio priliku zvati svojim igrača koji je s Barcelonom osvojio četiri naslova La Lige i četiri Kupa kralja, postigao odlučujući gol u finalu Lige prvaka te odigrao 310 utakmica za jedan od najvećih svjetskih klubova. Barcelona ga je uvrstila među svoje legende. Također je legenda i u Sevilli, koju je kao kapetan vodio do dva trofeja u Europa ligi.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!