NaslovnicaVijestiOvo bi mogao biti Hajdukov sastav za Slovake: Gattuso će napraviti neke...

Ovo bi mogao biti Hajdukov sastav za Slovake: Gattuso će napraviti neke promjene

Hajduk večeras od 18:30 igra protiv slovačkog Ružomberoka u trećem kvalifikacijskom kolu za ulazak u skupinu Konferencijske lige. Ružomberok je momčad koja je prošle sezone završila na petom mjestu slovačkog prvenstva, ali su zahvaljujući osvajanju domaćeg kupa izborili plasman u europska natjecanja.

Svoj europski put započeli su u prvom pretkolu Europske lige, gdje su u dvije utakmice s ukupnim rezultatom 5:3 pobijedili kazahstanski Tobol. U drugom pretkolu doživjeli su dva poraza od turskog Trabzonspora (0:2 i 0:1) i preselili u Konferencijsku ligu. Hajduk je ove sezone odigrao tri službene utakmice.

U drugom kvalifikacijskom kolu Konferencijske lige splitski je klub eliminirao HB Torshavn s Farskih otoka. Pobjedu od 2:0 na Poljudu potvrdili su remijem bez pogodaka na gostovanju. Osim toga, Hajduk je pobijedio Slaven Belupo 2:1 u prvom kolu SuperSport HNL-a. Ipak, trener Gennaro Gattuso mogao bi u ovoj utakmici napraviti neke izmjene u sastavu u odnosu na nedjeljnu utakmicu.

“Nešto ćemo sigurno mijenjati. Diallo trenira, ali sa strane, bez promjene smjera i kontakta s drugim igračima. Šarlija je dobro, ide s nama na put, ali nije trenirao. Ritam svaka tri dana je težak, odlučujemo tko će igrati po svježini. Moramo izbjegavati ozljede. Problem je što se vraćamo u petak u 2-3 ujutro, pa nema puno vremena za oporavak prije Lokomotive”, rekao je Gattuso.

Na gol se vraća Ivan Lučić, a na poziciji stopera očekuje se Dominik Prpić. Zvonimir Šarlija, koji je inače standardan, neće biti spreman za današnju utakmicu zbog nezgodnog udarca u glavu koji je zadobio u susretu protiv Slaven Belupa. Filip Krovinović vraća se u prvih 11 i trebao bi zamijeniti Ivana Rakitića. Emir Sahiti mogao bi se također naći u startnoj postavi umjesto Ivana Perišića.

Sahiti bi igrao na desnoj strani, dok bi Bamba Sanyang prešao na lijevu. Rokas Pukštas i Anthony Kalik ostaju u veznom redu, a Marko Livaja u napadu. Prema podacima Transfermarkta, vrijednost momčadi Ružomberoka iznosi 6,68 milijuna eura, a njihov najskuplji igrač je slovački vratar Tomas Frühwald, čija je vrijednost procijenjena na 650 tisuća eura.

Hajdukova momčad vrijedi 50 milijuna eura, a najskuplji igrač je Rokas Pukštas, čija je vrijednost procijenjena na osam milijuna eura. Pobjednik ovog dvoboja će u playoffu igrati protiv boljeg iz susreta između armenskog Noaha i grčkog AEK-a. Armenci su u prvoj utakmici na svom terenu pobijedili rezultatom 3:1.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!