NaslovnicaVijestiOdređen sudac koji će dijeliti pravdu u finalu Europskog prvenstva

Određen sudac koji će dijeliti pravdu u finalu Europskog prvenstva

Francuski sudac Francois Letexier dijelit će pravdu u finalu Europskog prvenstva između Španjolske i Engleske, koje će se igrati u nedjelju, 14. srpnja, na Olimpijskom stadionu u Berlinu, objavila je Europska nogometna federacija. Ovo će mu biti četvrta utakmica na ovom natjecanju.

Sudio je utakmice u skupini između Danske i Srbije te Hrvatske i Albanije, kao i utakmicu osmine finala između Španjolske i Gruzije. Također, bio je četvrti sudac na otvaranju Europskog prvenstva između Njemačke i Škotske.

Letexier ima 35 godina i smatra se jednim od najboljih mladih sudaca u Europi. Ušao je u elitni razred francuskog nogometa 2016. godine, postao član FIFA-ine liste sudaca 2017. godine, te trenutno ima status na UEFA-inoj Elitnoj listi sudaca. Tijekom karijere, sudio je već 65 službenih utakmica pod okriljem UEFA-e.

Međutim, mnogi španjolski navijači se pitaju zašto je izabran Francuz, s obzirom na eliminaciju Francuske od Španjolaca u polufinalu. “Francuski sudac? Znate odmah da će kazniti Španjolsku jer je nokautirala Francusku”, objavilo je nekoliko navijača na X-u.

Sudački tim finala Eura:
Sudac: Francois Letexier (Francuska)
Pomoćni suci: Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni (oba Francuska)
Četvrti sudac: Szymon Marciniak (Poljska)
Rezervni pomoćni sudac: Tomasz Listkiewicz (Poljska)
Video pomoćni sudac: Jerôme Brisard (Francuska)
VAR pomoćnik: Willy Delajod (Francuska)
VAR podrška: Massimiliano Irrati (Italija)

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!