NaslovnicaVijestiObjavljen zanimljiv video o izradi Zlatne lopte, za proces je potrebno više...

Objavljen zanimljiv video o izradi Zlatne lopte, za proces je potrebno više od 100 sati

Na službenoj stranici posvećenoj Zlatnoj lopti, nagradi koja će biti uručena najboljem nogometašu svijeta, objavljen je zanimljiv videosnimak koji prikazuje kako je ovaj prestižni trofej izrađen.

Zlatna lopta, poznata kao Ballon d’Or, najuglednija je nagrada u svijetu nogometa koju dodjeljuje francuski magazin France Football. Već desetljećima, osvajač Zlatne lopte smatra se najboljim igračem na svijetu. U ponedjeljak će biti održana nova ceremonija dodjele Zlatne lopte za prošlu sezonu, a Vinicius Junior iz Real Madrida glavni je favorit ispred Rodrija u utrci za najboljeg igrača svijeta. Prema brojnim predviđanjima, upravo bi brazilski nogometaš mogao osvojiti ovu prestižnu nagradu.

Kako se bliži dodjela, objavljen je fascinantan video koji prikazuje proces izrade ovog trofeja. Trofej je napravljen od dvije ploče koje stvaraju oblik nogometne lopte, nakon čega su iscrtane oznake s vanjske strane. Zatim je umočen u zlato i ugraviran logom “Ballon d’Or”. Posljednji detalj je sloj kristala pirita koji trofeju daje zadivljujući izgled koji aludira na manju stijenu. Zlatna lopta teška je nešto više od sedam kilograma.

Izradu trofeja izvodi tim iz poznate francuske zlatare Mellerio dits Meller, a za njegovu izradu potrebno je više od 100 sati rada kako bi se postigla savršena završna obrada. Vrijednost trofeja iznosi oko 3.000 eura.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!