NaslovnicaVijestiOvo je novi dres Uniteda sa izmijenjenim grbom!

Ovo je novi dres Uniteda sa izmijenjenim grbom!

Na internetu je procurio novi dres Uniteda za sezonu 2019/20, a ono što prvo upada u oči je retro dizajn za sa stilizovanim grbom kluba u drugačijim bojama.

Manchester United i Adidas će sljedeće sezone ući u petu godinu zajedničke saradnje. Tim povodom radi se na novom dresu “Crvenih vragova”, koji bi trebao podsjećati na onaj iz 1999. godine kada je klub s Old Trafforda osvojio povijesnu trostruku krunu.

Portal Footy Headlines objavio je fotografiju kako će izgledati navodni novi dres Uniteda, na kojem je grb ponovno uokviren baš kao i prije 20 godina.

Izmijenjen grb Manchester Uniteda će biti u samo dvije boje, a dres “Crvenih vragova” je inspirisan osvajanjem trostruke krune 1999. godine. Dres će imati retro izgled, a osim tradicionalne crvene majice, igrači će nositi bijele šorceve i crne štucne.

Pored glavne garniture dresova, Adidas je vjerovatno spremio još dvije rezervne, kao što je to i dosad bio slučaj, a sa kojima možemo očekivati nešto slobodniji i ekstravagantniji dizajn, ali izgled istih zasad nije poznat.

Zanimljivo, ono što veže dresove od tada i ovaj koji bi trebao biti predstavljen na ljeto za novu sezonu je Ole Gunnar Solskjaer. Legendarni Norvežanin je 1999. na Nou Campu zabio u sudačkoj nadoknadi za pobjedu 2:1 u finalu Lige prvaka nad Bayernom, a sada je trener “Crvenih vragova” sa kojima je nedavno potpisao ugovor na tri godine.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!