NaslovnicaVijestiNizozemska policija odustala od borbe protiv huliganizma; Ajaxu odgođen drugi derbi sezone

Nizozemska policija odustala od borbe protiv huliganizma; Ajaxu odgođen drugi derbi sezone

Nizozemski gigant Ajax suočava se s velikim problemima nakon što mu je odgođen i drugi veliki derbi ove sezone, a odgovorna je nizozemska policija. Nizozemska policija od svibnja vodi kampanju za poboljšanje uvjeta prijevremenog umirovljenja, što uključuje štrajkove i odbijanje rada u punom kapacitetu. Osim prosvjeda na ulicama i smanjenja broja izrečenih kazni, nizozemska policija odlučila je prestati osiguravati derbi susrete Eredivisie.

Tako je 1. rujna odgođen susret prvog kola između Feyenoorda i Ajaxa jer je rotterdamska policija odbila osigurati utakmicu. Sada je amsterdamska policija obavijestila Ajax da neće osiguravati susret protiv Utrechta koji je zakazan za nedjelju.

“Sigurnost igrača, navijača i javnog reda u gradu ne može se jamčiti bez važnih napora policije”, priopćila je gradska uprava Amsterdama.

Utakmice Feyenoorda i Ajaxa, te Ajaxa i Utrechta proteklih su godina bile mjesta huliganskih sukoba, a kako policija ne želi osigurati utakmice, jedino logično rješenje bilo je odgađanje utakmica. Policijski sindikat je poručio da će štrajkovi trajati sve dok ne dobiju zahtijevane uvjete, što jasno implicira da derbi susreti nizozemskog nogometnog prvenstva neće biti odigrani do daljnjeg.

Najnovije vijesti

Zvonimir Boban: Ne razumijem koja je Ibrahimovićeva uloga u Milanu, Zlatan...

0
Zvonimir Boban, 55-godišnji bivši kapetan hrvatske reprezentacije i Dinama, kasnije i bliski suradnik predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina, te direktor Milana, dao je prošli tjedan...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!