NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNE CIFRE: Evo koliko je Liverpool zaradio od TV prava protekle sezone!

NEVJEROVATNE CIFRE: Evo koliko je Liverpool zaradio od TV prava protekle sezone!

Napredak koji je Liverpool napravio od dolaska Jurgena Kloppa je nevjerovatan. ‘Redsi’ su bili u jako teškoj situaciji te 2015. godine, kada je njemački stručnjak stigao na klupu.

Liverpool oborio rekord zarade od TV prava

Nisu igrali u Ligi prvaka, a nisu imali ni približno dobar tim da predstavljaju konkurenciju tada najboljim klubovima u Premier ligi. Međutim, iz sezone u sezonu pravili su velike korake naprijed, što im se konačno isplatilo ove sezone, u kojoj su postali prvaci Europe.

Klub sa Anfielda je imao nevjerovatan učinak u Premier ligi, gdje su izgubili samo jednom, te osvojili čak 97 bodova. Nažalost za njih, Manchester City je osvojio titulu osvojivši samo bod više. Ipak, ta bol im je nadoknađena u Ligi prvaka, gdje su u subotu savladali Tottenham Hotspur u finalu rezultatom 2-0, a golove su postigli Mohamed Salah i Divock Origi.

‘Redsi’ su kroz sezonu oborili brojne rekorde, a jedan od njih je i zarada od TV prava. Naime, zaradili su ukupno čak 251 milion funti od učešća u Premier ligi i Ligi prvaka, što je prvi put da je klub iz Engleske zaradio više od četvrt milijarde u jednoj sezoni. Završili su ju sa 15 miliona funti više zarađenih od Tottenham Hotspura, Manchester City je zaradio 233 miliona, dok je Manchester United na četvrtom mjestu sa zaradom od 225 miliona funti.

S druge strane, klubovi koji nisu igrali u Ligi prvaka zaradili su znatno manje. Chelsea je na petom mjestu sa 184 miliona, 40 miliona funti manje od Manchester United, dok je Arsenal dobio 174 miliona. Od klubova koji nisu igrali u europskim takmičenjima, Everton je zaradio najviše od TV prava, odnosno 45 miliona funti manje od Arsenala. Huddersfield Town, koji je završio sezonu na posljednjem mjestu u Premier ligi, dobio je i najmanje novca, 96 miliona funti.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!