NaslovnicaVijestiNakon što je Ibrahimović poručio Bobanu da je on glavni u Milanu,...

Nakon što je Ibrahimović poručio Bobanu da je on glavni u Milanu, javio se i Capello

Zvonimir Boban, bivši kapetan hrvatske reprezentacije i Dinama, kasnije blizak suradnik predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina te direktor Milana, dao je prošli tjedan intervju za Gazzettu Dello Sport. Između ostalog, izjavio je da mu nije jasno koja je uloga Zlatana Ibrahimovića u Milanu, gdje je prošle godine završio svoju igračku karijeru.

Ibrahimović je gostovao u studiju Sky Sportsa prije utakmice Milana i Liverpoola te je odgovorio na Bobanove riječi. “Čak ni Boban ne zna koja je moja uloga. Sada ću to pojasniti. Moja uloga je jednostavna, uključuje puno razgovora. Ja sam glavni, ja sam šef, i svi rade za mene. Miševi nisu unutar ekipe, oni su izvan nje,” izjavio je bivši švedski reprezentativac u svom prepoznatljivom stilu.

Svoj komentar na situaciju u milanskom klubu dao je i proslavljeni talijanski trener, 78-godišnji Fabio Capello, koji je vodio Milan od 1991. do 1996., te ponovno tijekom 1997. i 1998. godine.

“Prije nego sam preuzeo momčad, proučio sam prošlost kluba, ali sam dodao i svoje ideje. Morate napraviti vino od grožđa koje imate. U Milanu bismo trebali pitati tko je zadužen za transfernu strategiju. Ibra je izjavio da je on glavni, pa mora imati i odgovornost”, rekao je Capello.

Milan je 2022. pod vodstvom trenera Stefana Piolija osvojio Serie A, no već sljedeće godine titulu je preuzeo gradski rival Inter. “Ako osvojite titulu, trebate graditi na tim temeljima, a ne rušiti ih. U posljednjih nekoliko godina doveli su mnogo ofenzivaca, ali gdje su igrač sredine terena i centarfor koji će igrati u šesnaestercu? Alvaro Morata jako se razlikuje od od Oliviera Girouda, stoga klub i trener moraju zajedno raditi na taktičkoj promjeni. Trenutno u Milanu vidim 11 igrača koji su raštrkani po terenu, a ne jedinstvenu momčad. Tako je bilo i prošle sezone”, zaključio je Capello, prenosi Football Italia.

Najnovije vijesti

Krajem godine Jesus Navas će se povući iz profesionalnog nogometa: “Kad...

0
Aktualni europski prvak sa španjolskom reprezentacijom Jesus Navas odlučio se krajem ove godine oprostiti od aktivnog igranja nogometa.Htio je to učiniti ljetos nakon što...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!