NaslovnicaVijestiNajbolji srprski nogometni sudac neće suditi europske utakmice zbog pada na testu...

Najbolji srprski nogometni sudac neće suditi europske utakmice zbog pada na testu fizičke spremnosti

Srđan Jovanović, najbolji srpski nogometni sudac i nositelj FIFA-ine licence, našao se u nezavidnoj situaciji nakon što nije uspio položiti UEFA-ino testiranje fizičke spremnosti.

Prema informacijama koje prenosi srpski Tanjug, Jovanović će zbog toga vrlo vjerojatno biti onemogućen da sudi utakmice najvišeg europskog nivoa, poput Lige prvaka, Europa lige i Konferencijske lige. Ovaj neuspjeh označava početak pada u njegovoj dosad uspješnoj karijeri, koja je trajala gotovo desetljeće na međunarodnoj sceni.

Iako je prije samo nekoliko tjedana bio zadužen za vođenje kvalifikacijske utakmice Lige prvaka između belgijskog Uniona SG i češke Slavije, sada je njegovo sudjelovanje na prestižnim natjecanjima pod upitnikom. Uz to, Jovanović nije bio pozvan ni na Europsko prvenstvo, što dodatno ukazuje na narušavanje njegova statusa na europskoj sceni.

Srđan Jovanović nosi FIFA-inu licencu već devet godina, a u Ligi prvaka i njenim kvalifikacijama sudio je ukupno 13 puta. Njegova je sudačka karijera obuhvatila i važne međunarodne događaje, poput Olimpijskih igara u Tokiju te utakmica u Ligi nacija. U srpskoj nogometnoj javnosti smatran je nasljednikom Milorada Mažića, posljednjeg suca svjetskog kalibra iz te zemlje. No, neuspjeh na ovom testiranju ozbiljno ugrožava njegov daljnji napredak, a sve su prilike da ove sezone neće suditi najboljim europskim klubovima i reprezentacijama.

Za Jovanovića, ovo predstavlja ozbiljan udarac, a ostaje za vidjeti hoće li uspjeti povratiti svoju poziciju u europskom nogometnom suđenju.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!