NaslovnicaVijestiLuis Suarez završio reprezentativnu karijeru s titulom najboljeg strijelca u povijesti Urugvaja

Luis Suarez završio reprezentativnu karijeru s titulom najboljeg strijelca u povijesti Urugvaja

Jedan od najboljih napadača u povijesti nogometa, Luis Suarez (37), oprostio se od igranja za urugvajsku reprezentaciju. “El Pistolero” je svoj posljednji, 142. nastup, odradio protiv Paragvaja na stadionu Centenario u Montevideu. Utakmica je završila bez pogodaka, a Suarez je reprezentativnu karijeru završio kao najbolji strijelac Urugvaja s 69 golova.

“Hvala ti za sve, Lucho!”, “Bio si i uvijek ćeš biti moj idol”, “Jedinstven si i neusporediv”, samo su neke od poruka više od 60 tisuća navijača koji su došli ispratiti ovog nogometnog velikana. Suarez se smatra jednim od najvećih napadača u povijesti, a prije godinu dana dosegnuo je impresivnih 550 golova i 300 asistencija u karijeri. Na klupskom nivou osvojio je sve moguće trofeje. Od 2010. do 2019. bio je jedini igrač koji je prekinuo dominaciju Messija i Ronalda u utrci za Zlatnu kopačku, i to čak dva puta.

Karijeru je započeo u Nacionalu i Groningenu, nakon čega je prešao u Ajax (111 golova, 68 asistencija u 159 utakmica), a zatim u Liverpool (83 gola, 46 asistencija u 133 utakmice), gdje je proveo tri godine.

Šest godina nosio je dres Barcelone (195 golova, 113 asistencija u 283 utakmice), a u Španjolskoj je igrao i za Atletico Madrid. Nakon Atletica, vratio se u Nacional, s kojim je ponovno osvojio titulu, te nastavio karijeru u brazilskom Gremiju. U svojoj bogatoj karijeri, Suarez je pet puta bio prvak Španjolske i jednom osvajač Lige prvaka. Trenutno igra za Inter Miami, s kojim ima ugovor do kraja godine.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!