NaslovnicaVijestiKriza u francuskom nogometu: Klub iz Lige prvaka i sedam prvoligaša pred...

Kriza u francuskom nogometu: Klub iz Lige prvaka i sedam prvoligaša pred bankrotom

Francuskom nogometu prijeti potpuni kolaps jer tamošnji nogometni savez još nije primio ponudu za TV prijenose nove sezone koja bi uskoro trebala početi. To dovodi do ozbiljne opasnosti od bankrota čak osam prvoligaša. Već mjesecima nema ponuda za TV prava u ciklusu od 2025. do 2029. godine, što znači da i klubovi nisu dobili potrebne financijske injekcije.

Ranije je predsjednik Nogometnog saveza Francuske Vincent Laburne tražio više od milijardu eura godišnje za TV prijenose, ali odlasci zvijezda poput Lionela Messija, Neymara i sada Kyliana Mbappea doveli su do situacije da nitko ne želi platiti tu svotu novca.

Kao potencijalni kupci za TV prava spominjali su se DAZN i beIN Sports, ali do dogovora nije došlo. Cijena prava je prepolovljena, ali ponuda još nema. Najpoznatiji francuski list L’Equipe upozorio je na mogući financijski slom. Čak osam klubova iz vrhunskog ranga nogometa suočava se s prijetnjom bankrota ako se situacija ne poboljša.

Auxerre, Lens, Nantes, Reims, Montpellier, Brest, Le Havre i Angers su u opasnosti od bankrota zbog nedostatka financijskih sredstava, a sve zato što TV prava još nisu prodana. Među tim klubovima je i Brest, koji je prošle sezone senzacionalno osvojio treće mjesto i trebao bi sudjelovati u grupnoj fazi Lige prvaka. Na popisu je i Lens, koji je također prošle sezone igrao u Ligi prvaka, te Montpellier, koji je ne tako davno bio prvak Francuske.

Francuska Liga 1 imala je mnogo problema i kontroverzi tijekom posljednjeg ugovora o TV pravima, pa je zbog pravnih nesporazuma i financijskih problema 2020. raskinut ugovor sa španjolskom televizijskom kućom Mediapro.

Najnovije vijesti

Gary Neville izrazio nezadovoljstvo zbog imenovanja novog izbornika Engleske

0
Gary Neville, bivši engleski reprezentativac s 85 nastupa, istaknuo je svoje razočaranje zbog činjenice da je vodeća pozicija u engleskoj reprezentaciji ponovno dodijeljena stranom...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!