NaslovnicaVijestiJoško Gvardiol odabrao najtežeg protivnika u svojoj karijeri

Joško Gvardiol odabrao najtežeg protivnika u svojoj karijeri

U posljednjem kolu Premier lige 19. svibnja, Manchester City je osigurao obranu naslova prvaka pobjedom od 3:1 protiv West Hama. Tog dana, hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol (22) posebno će pamtiti susret s protivnikom koji je bio jedan od najvećih izazova u njegovoj karijeri.

West Hamov ofenzivac Mohammed Kudus (24) tada je u 42. minuti fantastičnim škaricama smanjio rezultat na 2:1, čime je šokirao Etihad stadion. Iako je City na kraju zabio i treći gol te mirno priveo utakmicu kraju, Kudusov potez ostao je urezan u pamćenje.

Ganac je fenomenalno pogodio u mrežu Stefana Ortege dok je bio zagrađen pored Gvardiola, a nekoliko mjeseci kasnije hrvatski reprezentativac je za ESPN priznao da je upravo Kudus igrač kojeg posebno pamti: “Sjećam se kad je zabio škaricama. On je jedan od onih igrača protiv kojih sam se najviše mučio na terenu. Mislim da je riječ o igraču koji zaslužuje puno više pozornosti.”

Mohammed Kudus stigao je u West Ham prošlog ljeta iz Ajaxa za 43 milijuna eura, a odmah se pokazao kao veliki dobitak za londonsku momčad. Prošle sezone, u 48 utakmica u svim natjecanjima, postigao je 18 golova i sedam asistencija.

Kudus je svestran igrač koji može igrati kao napadač ili na svim pozicijama iza napadača. Prema Transfermarktu, trenutno vrijedi 50 milijuna eura, a u svojoj karijeri je još igrao za danski Nordsjaelland i Right to Dream iz Gane. Za reprezentaciju Gane ima 34 nastupa i 11 golova, dodatno potvrđujući svoj status jednog od najuzbudljivijih mladih talenata u europskom nogometu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!