NaslovnicaVijestiIzbornik Škotske: Divim se kako tako mala zemlja poput Hrvatske stalno proizvodi...

Izbornik Škotske: Divim se kako tako mala zemlja poput Hrvatske stalno proizvodi igrače vrhunske kvalitete

Nakon što su škotski nogometaši odradili svoj posljednji trening u prijepodnevnim satima u Glasgowu, izbornik Steve Clarke i branič Anthony Ralston po dolasku u Zagreb na stadion Maksimir izvršili su posljednje medijske obveze uoči utakmice protiv Hrvatske u Ligi nacija.

Škoti nisu trenirali u Zagrebu. Posljednji trening su obavili u Glasgowu, a poslijepodne su doputovali u Zagreb, gdje ih danas u 18 sati na stadionu Maksimir očekuje ogled u sklopu Lige nacija: “Čeka nas težak protivnik i teška utakmica. Vjerujem da se možemo nositi s tim, inače ne bismo ni došli ovdje. Ako budemo igrali dobro, vjerujem da možemo uspjeti”, rekao je izbornik Clarke.

Škotska je u prva dva kola Lige nacija pretrpjela dva poraza, no u obje utakmice, protiv Poljske i Portugala, pokleknuli su u samoj završnici. U prvom kolu su na domaćem terenu u Glasgowu poraženi od Poljske 2:3, pri čemu je pobjednički pogodak za goste postigao Nicola Zalewski u sedmoj minuti sudačke nadoknade. Protiv Portugala su izgubili 1:2, a Cristiano Ronaldo donio je pobjedu domaćinima u 88. minuti.

“Igrali smo dobro, ali smo na kraju bili razočarani. Pojedine pogreške koštale su nas tih poraza. Moramo zadržati koncentraciju kroz cijelu utakmicu”, rekao je Clarke.

Clarke se pred utakmicu s Hrvatskom suočava s velikim problemima jer zbog ozljeda ne može računati na čak 12 igrača: “Ne želim se izvlačiti na ozljede, fokusiran sam na one igrače koji su ovdje. Ovo je prilika za one koji su čekali šansu da pokažu što mogu.”

Škotski izbornik pohvalio je Hrvatsku zbog stalne proizvodnje kvalitetnih igrača: “Divim se kako tako mala zemlja stalno proizvodi igrače vrhunske kvalitete.”

Branič Anthony Ralston je podijelio svoja očekivanja za nadolazeću utakmicu. “Hrvatska će sigurno imati veći posjed lopte, svjesni smo svih njihovih kvaliteta, ali vjerujemo i u vlastite sposobnosti”, kazao je Ralston. Također je pohvalio hrvatskog kapetana Luku Modrića: “Svi znamo tko je Modrić, vrhunski igrač već dugi niz godina.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!