NaslovnicaVijestiIzbornik Engleske nakon poraza od Grčke: "Dan prije smo testirali taktiku 20...

Izbornik Engleske nakon poraza od Grčke: “Dan prije smo testirali taktiku 20 minuta”

Jučer je započeo listopadski ciklus Lige nacija. Najveće iznenađenje večeri priredila je Grčka, koja je u dramatičnoj utakmici slavila 2:1 na gostovanju protiv Engleske. Time je Englezima nanijela prvi poraz pod vodstvom Leeja Carsleyja, koji je naslijedio Garetha Southgatea na klupi reprezentacije.

“Ovo je razočaravajuće. Razgovarao sam s igračima o svemu. Neće uvijek sve ići kako planiramo, ali sada je ključno da dobro odgovorimo protiv Finske. Danas smo pokušali nešto novo i drugačije. Htjeli smo preuzeti kontrolu nad sredinom terena i igrati na način na koji inače ne igramo. To smo isprobali dan ranije svega 20 minuta, eksperimentirali smo. Razočaran sam što nije uspjelo. Ipak, ne trebamo imati prevelika očekivanja, pokušat ćemo ponovno”, izjavio je Carsley nakon susreta.

Vangelis Pavlidis doveo je Grčku u vodstvo u 49. minuti, a u 83. minuti poništen mu je gol za 2:0. Četiri minute kasnije Jude Bellingham je udarcem izvana izjednačio rezultat, no u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Pavlidis je iskoristio nesigurnost u engleskoj obrani i donio pobjedu Grčkoj.

“Kada pogledamo kvalitetu naših igrača i način na koji smo danas primili golove, svi su proizašli iz naših pogrešaka, i to nas samo može razočarati. Čak smo i izjednačujući gol za 1:1 postigli zahvaljujući sreći. Mislim da je realna opcija ponovno igrati s ovim sustavom. Moramo biti hrabri i nastaviti isprobavati nove stvari. Najvažnije je da izborimo promociju iz ove lige”, dodao je Carsley.

Utakmici prethodila minuta šutnje za Georgea Baldocka, nogometaša Panathinaikosa koji je u srijedu pronađen mrtav u svom domu. Baldock je rođen u Engleskoj, a igrao je za grčku reprezentaciju.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!