NaslovnicaVijestiHansi Flick favorit za preuzimanje Barcelone

Hansi Flick favorit za preuzimanje Barcelone

Hansi Flick (58) ima velike izglede postati novi trener Barcelone, gdje bi naslijedio Xavija, koji je najavio svoj odlazak na kraju sezone. Ovu vijest je otkrio Christian Falk, novinar Bilda s dubokim poznavanjem njemačkog nogometa. “Barcelona je informirala Hansija da je ozbiljan kandidat za poziciju trenera. On izražava želju da preuzme vođenje njihove momčadi, što potkrepljuje i činjenicom da je već počeo učiti španjolski jezik”, izjavio je Falk.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


Prije tri godine, Hansi Flick bio je blizu preuzimanja Barcelone. Tada je pregovarao o detaljima s Joanom Laportom putem video poziva, ali na kraju je odbio ponudu kluba. Umjesto njega, posao je pripao Xaviju. Xavi je prošle sezone osvojio La Ligu, no ove sezone zaostaje za Real Madridom i Gironom.

Zbog loših rezultata, Xavi je prije deset dana najavio svoj odlazak po završetku sezone. Čini se da bi ga mogao zamijeniti trener koji je prije četiri godine predvodio Bayern i nanio povijesni poraz Barceloni. Naime, u tom periodu, Bayern je u četvrtfinalu Lige prvaka pobijedio Barcelonu rezultatom 8:2, a Ivan Perišić je tada postigao gol, pridonoseći najtežem porazu Barcelone u posljednjih 69 godina. To je bila prva utakmica Barcelone u Ligi prvaka u kojoj su primili više od pet golova.

Hansi Flick ima izuzetno zanimljivu karijeru. Nakon osam godina rada kao pomoćnik Joachimu Lowu u njemačkoj reprezentaciji, ljeta 2019. godine postao je pomoćnik Niki Kovaču u Bayernu. U jesen iste godine, Kovač je dobio otkaz zbog loših rezultata, a Flick je preuzeo vođenje momčadi. To je bio njegov prvi samostalni trenerski angažman na visokoj razini, i to tek u 53. godini. No, kasnu priliku je senzacionalno iskoristio.

Do kraja spomenute sezone, Flick je osvojio trostruku krunu, a iduće sezone osvojio je Bundesligu i Svjetsko klupsko prvenstvo. Osvojio je Ligu prvaka bez poraza, postavivši njemački rekord s 23 uzastopne pobjede u svim natjecanjima. Nakon sezone i pol vođenja Bayerna, Flick je otišao s nevjerojatnim postotkom uspjeha od 83%, što predstavlja jedan od najuspješnijih rezultata u povijesti nogometa. Pod njegovim vodstvom, Bayern je prosječno postizao tri gola po utakmici.

No, Flick je sve to napustio kako bi ljeta 2021. preuzeo ulogu izbornika reprezentacije Njemačke. Početak mu je bio izniman, postavši tek treći izbornik Elfa bez poraza u prvih deset utakmica. Međutim, došlo je do neočekivanog kraha. Šokirao je ispadanjem već u skupini Svjetskog prvenstva, nakon čega su uslijedili očajni rezultati. Flick je otpušten u rujnu prošle godine nakon trećeg uzastopnog poraza. Napustio je Njemačku kao drugi najneuspješniji izbornik u povijesti, s obzirom na broj bodova po utakmici (1.72), te kao prvi izbornik u povijesti njemačke reprezentacije koji je dobio otkaz na toj funkciji.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Najnovije vijesti

Gary Neville izrazio nezadovoljstvo zbog imenovanja novog izbornika Engleske

0
Gary Neville, bivši engleski reprezentativac s 85 nastupa, istaknuo je svoje razočaranje zbog činjenice da je vodeća pozicija u engleskoj reprezentaciji ponovno dodijeljena stranom...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!