NaslovnicaVijestiGary Neville izrazio nezadovoljstvo zbog imenovanja novog izbornika Engleske

Gary Neville izrazio nezadovoljstvo zbog imenovanja novog izbornika Engleske

Gary Neville, bivši engleski reprezentativac s 85 nastupa, istaknuo je svoje razočaranje zbog činjenice da je vodeća pozicija u engleskoj reprezentaciji ponovno dodijeljena stranom stručnjaku, nazvavši odluku FA “instinktivnom” umjesto “strateškom”.

“Vjerojatno su angažirali najboljeg trenera koji je trenutno dostupan”, izjavio je Neville za Sky Sports News. “Ako to gledamo iz te perspektive, potpuno su u pravu. Ipak, nisam siguran da ta odluka podržava viziju St George‘s Parka i vjeru u engleske trenere, kao i njihov razvoj posljednjih godina.”

Posebno je istaknuo da se ovaj problem ne odnosi samo na muške reprezentacije, već i na ženske i mlade timove, gdje se očekivalo da će St George‘s Park postati središte za promociju engleskih trenera u vrhu europskog nogometa.

Tuchel, koji će preuzeti ulogu izbornika Engleske 1. siječnja uz pomoć engleskog trenera Anthonyja Barryja, postaje treći strani izbornik u povijesti Engleske, nakon Svena-Görana Erikssona i Fabija Capella. Njegovo iskustvo uključuje vođenje Chelseaja do osvajanja Lige prvaka 2021. godine, kao i vođenje timova poput PSG-a i Bayern Münchena.

Neville je izrazio zabrinutost zbog stagnacije u promociji domaćih trenera i manjka prepoznatljivog stila igre u engleskim momčadima. “Mislim da Thomas Tuchel ne zaslužuje kritiku sada kada bude govorio na konferenciji za medije jer je sjajan trener”, nastavio je Neville.

“Svi u našoj zemlji, uključujući i mene, žele mu uspjeh i nadamo se da će nas dovesti do osvajanja trofeja, ali mislim da FA mora odgovoriti na važna pitanja vezana uz razvoj engleskih trenera.”

Neville je zaključio: “Prihvaćanjem da je Thomas Tuchel bolji od bilo kojeg engleskog trenera, zapravo sami sebi nanosimo štetu. Naši treneri stagniraju u usporedbi s ostatkom Europe. Španjolski, njemački, talijanski i portugalski treneri poznati su po svojim stilovima i filozofijama. Mi, s druge strane, nemamo jasnu igračku filozofiju kao nacija niti trenera koji bi ju oblikovao.”

Najnovije vijesti

Gary Neville izrazio nezadovoljstvo zbog imenovanja novog izbornika Engleske

0
Gary Neville, bivši engleski reprezentativac s 85 nastupa, istaknuo je svoje razočaranje zbog činjenice da je vodeća pozicija u engleskoj reprezentaciji ponovno dodijeljena stranom...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!