NaslovnicaVijestiEvo zašto Lamine Yamal nosi dvije zastave na kopačkama

Evo zašto Lamine Yamal nosi dvije zastave na kopačkama

Najmlađi nogometaš aktualnog Europskog prvenstva Lamine Yamal igra izvrsno u dresu Španjolske, koja je svojim dosadašnjim igrama pokazala da je prvi favorit za osvajanje naslova prvaka Starog kontinenta. Šesnaestogodišnji krilni napadač privlači posebnu pozornost zbog svojih godina, a mnoge su privukli i detalji na njegovim kopačkama.

Naime, Yamal na svojim kopačkama uvijek ima iscrtane dvije zastave, a nijedna od njih nije španjolska. Riječ je o zastavama Ekvatorijalne Gvineje i Maroka.

Ovo su zemlje iz kojih su njegovi roditelji. Njegov otac Mounir Nasraoui je iz Maroka, a majka Sheila Ebana iz Ekvatorijalne Gvineje, a Yamal je očito ponosan na svoje porijeklo. Yamal je, prije nego što je odlučio igrati za Španjolsku, imao opciju predstavljati bilo koju od ovih zemalja, a Maroko ga je prethodno pokušao uvjeriti u to.

Godine 2023. predsjednik Marokanskog nogometnog saveza Fouzi Lekjaa tvrdio je da su održali sastanak s Yamalom, ali je tada nogometaš Barcelone odbio igrati za Maroko. Podsjetimo, Yamal je sa 16 godina i 338 dana u utakmici protiv Hrvatske oborio rekord jer je postao najmlađi igrač u povijesti koji je nastupio na Euru. Do sada je na Europskom prvenstvu upisao tri asistencije.

Sljedeći meč Yamal s Furijom igra u utorak od 21 sat, kada će u polufinalu Eura odmjeriti snage s Francuzima.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!