NaslovnicaVijestiEvo kako je 100 tisuća Grka proslavilo povijesni trofej Konferencijske lige u...

Evo kako je 100 tisuća Grka proslavilo povijesni trofej Konferencijske lige u Ateni!

U finalu Konferencijske lige održanom u Ateni, Olympiacos je dramatično pobijedio Fiorentinu rezultatom 1:0, čime je postao prvi grčki klub koji je osvojio europsko natjecanje. Ključni trenutak dogodio se u 116. minuti kada je Ayoub El Kaabi postigao gol za povijesni naslov.

Ovo je povijesni uspjeh za Olympiacosovog trenera Josea Luisa Mendilibara, koji je prošle sezone vodio Sevillu do naslova u Europa ligi, a ove godine doveo Olympiacos do trofeja u Konferencijskoj ligi. Posljednji koji je postigao sličan podvig bio je Rafa Benitez, osvojivši 2004. Kup UEFA s Valencijom, a 2005. Ligu prvaka s Liverpoolom. Za Olympiacos je ovaj trofej posebno značajan jer je osvojen u Ateni, na stadionu velikog rivala AEK-a, i to od strane kluba iz predgrađa Pireja.

Navijači Olympiacosa burno su slavili i likovali nakon trijumfa, što potvrđuju prizori s ulica Atene i Pireja. Prema grčkim medijima, na ulice je izašlo više od 100 tisuća navijača kako bi proslavili ovu povijesnu pobjedu.

Dok je Olympiacos u deliriju, Fiorentina tuguje. Ovo je druga uzastopna godina da je izgubila dramatično u finalu Konferencijske lige. Prije godinu dana u Pragu, West Ham je pobijedio golom u 90. minuti, a sada je Fiorentina pala u produžecima.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!