NaslovnicaVijestiEnzo Fernandez se ispričao zbog rasističkog skandala: Uhvatila me euforija

Enzo Fernandez se ispričao zbog rasističkog skandala: Uhvatila me euforija

Nogometni reprezentativac Argentine Enzo Fernandez ispričao se zbog rasističkih uvreda prema Francuzima tijekom slavlja nakon osvajanja Copa Americe.

Argentinci su u nedjelju pobijedili Kolumbiju u finalu Copa Americe rezultatom 1:0 i obranili titulu, a tijekom proslave Enzo Fernandez je snimio sebe i suigrače kako pjevaju vrlo uvredljivu pjesmu o Francuzima, aludirajući na afričko porijeklo brojnih članova Tricolora.

“Igraju za Francusku, ali roditelji su im iz Angole. Majka im je iz Kameruna, a otac iz Nigerije. U putovnici piše Francuska”, pjevali su argentinski nogometaši.

Francuski nogometni savez odmah je FIFA-i prijavio Argentince i sada im prijeti velika novčana kazna. Fernandezovi suigrači iz Chelseaja, Axel Disasi, Malo Gusto i Wesley Fofana odmah su ga otpratili na Instagramu. Fofana je u jednoj objavi napisao: “Nogomet u 2024.: Nezaustavljivi rasizam”.

Sada se oglasio i Fernandez, poručivši da on nije rasist: “Iskreno se ispričavam zbog videa na svom Instagramu tijekom slavlja. Pjesma uključuje vrlo uvredljiv jezik i nema opravdanja za te riječi. Uvijek sam protiv diskriminacije i ispričavam se jer me uhvatila euforija tijekom proslave titule. Taj video, taj trenutak, te riječi nisu odraz mojih uvjerenja niti karaktera”, napisao je Fernandez na Twitteru.

No, šteta je već načinjena i Chelsea je započeo internu istragu koja će sasvim sigurno rezultirati kažnjavanjem Fernandeza. Pojedini engleski mediji pišu da, osim suspenzije i novčane kazne, postoji i mogućnost stavljanja Argentinca na transfer-listu ukoliko francuski igrači londonskog kluba ne žele dijeliti svlačionicu s Fernandezom.

Najnovije vijesti

Gary Neville izrazio nezadovoljstvo zbog imenovanja novog izbornika Engleske

0
Gary Neville, bivši engleski reprezentativac s 85 nastupa, istaknuo je svoje razočaranje zbog činjenice da je vodeća pozicija u engleskoj reprezentaciji ponovno dodijeljena stranom...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!