NaslovnicaVijestiDinamo službeno potvrdio da Vrbančić odlazi na posudbu u Lokomotivu

Dinamo službeno potvrdio da Vrbančić odlazi na posudbu u Lokomotivu

Hrvatski prvak Dinamo objavio je da 19-godišnji Luka Vrbančić odlazi na posudbu u Lokomotivu. “Dragi Vrba, želimo ti puno sreće i dobre nastupe u nastavku sezone”, poručili su iz Dinama. Mladi veznjak ostat će u Lokomotivi barem do zime, nakon čega će Dinamo procijeniti situaciju s Martinom Baturinom i Petrom Sučićem te odlučiti hoće li biti potrebe za dodatnim veznjacima zbog ozljeda i drugih okolnosti.

“Dinamov Paul Scholes”, kako ga zovu zbog fizičke sličnosti s legendom Uniteda, prema nekim procjenama trebao je već sada biti standardni član prve momčadi Dinama. No, Vrbančić je ispao pehist i žrtva turbulentne prošle sezone u Dinamu, u kojoj nije imao mnogo prilike za igru. Zbog toga je bio na dvojnoj registraciji i nastupao za Dinamo i Dubravu u drugoj ligi.

Vrbančića je prvoj momčadi priključio trener Ante Čačić, a na ljetne pripreme prošle sezone poveo ga je Igor Bišćan. Plan je bio da Vrbančić postepeno uđe u prvu momčad, no taj plan je propao kada je Dinamo loše započeo prošlu sezonu. Bišćan je ubrzo dobio otkaz, a Sergej Jakirović se mučio s formom momčadi sve do druge polusezone, zbog čega Vrbančić nije uspio pronaći priliku za isticanje.

Ni ove sezone Vrbančić ne može pronaći mjesto u prvoj momčadi zbog velike konkurencije u veznom redu na Maksimiru. Tu su Josip Mišić, Arijan Ademi, Marko Rog, Sučić i Baturina, koji mogu igrati na pozicijama koje pokriva Vrbančić. Da su ovog ljeta otišli Baturina i/ili Sučić, možda bi bilo neke prilike za Vrbančića, no njihovim ostankom posudba je bila jedino rješenje.

Dečko iz Gajnica, koji je Dinamovo dijete, stigao je u Maksimir kao 11-godišnjak iz Ponikvi. Do sada je za prvu momčad Dinama odigrao devet službenih utakmica, postigao tri gola i upisao jednu asistenciju. U tekućoj sezoni, nastupao je devet minuta protiv Istre u prvom kolu i 15 minuta protiv Gorice u četvrtom kolu SuperSport HNL-a.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!