NaslovnicaVijestiDeschamps novinaru nakon eliminacije Francuske: Trebali ste preskočiti to pitanje

Deschamps novinaru nakon eliminacije Francuske: Trebali ste preskočiti to pitanje

Španjolska je u polufinalu pobijedila Francusku rezultatom 2:1, izbacivši je s Europskog prvenstva. Randal Kolo Muani doveo je Francuze u vodstvo u devetoj minuti, ali su Lamine Yamal u 21. i Dani Olmo u 25. minuti okrenuli rezultat i osigurali prolazak u finale.

Unatoč tome, Francuska je jedna od najuspješnijih reprezentacija u posljednjih nekoliko godina. Osvojila je prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji nakon pobjede nad Hrvatskom u finalu, dok je četiri godine kasnije izgubila u finalu od Argentine, također nakon izvođenja udaraca s bijele točke. Osim najvećih natjecanja, Francuska je osvojila i Ligu nacija 2021.

Svi ti uspjesi ostvareni su pod vodstvom izbornika Didiera Deschampsa, koji je na funkciji od 2012. godine. Tijekom tog razdoblja vodio je 160 utakmica, s omjerom od 102 pobjede, 30 neriješenih rezultata i 28 poraza.

Deschampsa su na press konferenciji nakon utakmice protiv Španjolske upitali hoće li ostati izbornik.

“Pitajte predsjednika Saveza, ja sam upravo izgubio u polufinalu. Mislite li da ću sada odgovarati? Poštujem vas, ali i vi trebate poštovati ljude koji imaju odgovornost. Ja vam to mirno kažem, dogodilo se što se dogodilo. Ovdje sam da odgovorim na vaše pitanje, ali neću odgovoriti na ovo danas. Poznajete situaciju i znate što moj predsjednik misli. Trebali ste preskočiti to pitanje”, odgovorio je Deschamps koji s Francuskim nogometnim savezom ima ugovor do 2026. godine.

Najnovije vijesti

Gary Neville izrazio nezadovoljstvo zbog imenovanja novog izbornika Engleske

0
Gary Neville, bivši engleski reprezentativac s 85 nastupa, istaknuo je svoje razočaranje zbog činjenice da je vodeća pozicija u engleskoj reprezentaciji ponovno dodijeljena stranom...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!