NaslovnicaVijestiChelsea odlučan u namjeri da se riješi Sterlinga, izbačen je iz momčadi

Chelsea odlučan u namjeri da se riješi Sterlinga, izbačen je iz momčadi

Raheem Sterling je na izlaznim vratima Chelseaja. Krilni igrač stigao je u London u ljeto 2022. godine iz Manchester Cityja za 56 milijuna eura, ali nije uspio opravdati tu cijenu. Iako ima 82 nastupa i 20 golova za englesku reprezentaciju, nije dobio poziv nakon Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine. Njegov ugovor s Chelseajem traje do ljeta 2027. godine, a Transfermarkt procjenjuje njegovu vrijednost na 35 milijuna eura.

Od dolaska u Chelsea, odigrao je 81 utakmicu, postigao 19 golova i upisao 12 asistencija. Iako je prošle sezone bio standardan u Premier ligi s 31 odigranom utakmicom i prosjekom od 63 minute po nastupu, kako je sezona odmicala, sve je više postajalo jasno da će Chelsea tražiti nova rješenja za njegovu poziciju. U 2024. godini postigao je tri ligaška gola.

Novi trener Enzo Maresca izostavio je Sterlinga s popisa igrača za utakmicu protiv Manchester Cityja (0:2) u prvom kolu Premier lige, što je opisao kao tehničku odluku. Nakon toga, iz Sterlingovog tabora stiglo je kontroverzno priopćenje u kojem su tražili da trener javno objasni situaciju i otkrije pravu istinu. Maresca je udovoljio njihovom zahtjevu, izjavivši da je za Sterlinga bolje da počne tražiti novi klub, gdje će imati priliku igrati, jasno dajući do znanja da na njega ne računa. Sterlingu je sada oduzet dres s brojem sedam, koji je preuzeo Pedro Neto. Portugalac je debitirao protiv Cityja s brojem 19 na leđima.

Sterling je prethodno izostavljen s popisa igrača za utakmice Konferencijske lige, a više ne trenira s prvom momčadi, već s drugom grupom igrača, među kojima su Trevoh Chalobah i Ben Chilwell. Prema izvještajima novinara Sky Sportsa, Kaveha Solhekola, postoji značajan financijski razlog zbog kojeg se Chelsea po svaku cijenu želi riješiti Sterlinga.

Sterling nema klauzulu u svom ugovoru koja bi mu smanjila plaću ako se Chelsea ne kvalificira u Ligu prvaka, što se i dogodilo jer je Chelsea prošlu sezonu završio na šestom mjestu. Sterling zarađuje oko 350 tisuća eura tjedno, a njegov ugovor s Chelseajem traje još tri godine, što je glavni razlog zbog kojeg klub želi raskinuti suradnju s njim. Navodno, svi ostali igrači Chelseaja imaju u ugovoru klauzule koje predviđaju smanjenje plaće u slučaju neuspjeha u kvalifikacijama za Ligu prvaka, dok je Sterling uspio izbjeći tu obvezu. Što se tiče mogućeg odlaska u Saudijsku Arabiju, izvori navode da nije zainteresiran za tu opciju te želi ostati u Premiershipu sa svojom obitelji. I dalje se nada da može povratiti formu i izboriti povratak u englesku reprezentaciju.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!