NaslovnicaVijestiBernardo Silva žali se na gust raspored utakmica uoči Hrvatske

Bernardo Silva žali se na gust raspored utakmica uoči Hrvatske

Portugal i Hrvatska danas u 20:45 u Lisabonu igraju utakmicu prvog kola Skupine 1 elitnog ranga Lige nacija. Bit će to prvi nastup momčadi izbornika Zlatka Dalića nakon Europskog prvenstva na kojem nisu prošli grupnu fazu. Portugal je na Euru stigao do četvrtfinala, gdje su ih nakon penala eliminirali Francuzi.

Portugalska desetka i zvijezda Manchester Cityja Bernardo Silva na konferenciji za novinare najavio je susret s Hrvatskom, ali se osvrnuo i na temu gustog rasporeda utakmica:

“Kada se igrači žale, ljudi kažu da se ne možemo žaliti na život kakav imamo, i to je svakako istina. Živimo san i volimo to što radimo, ali tu je i problem sve većeg broja utakmica. Raspored je potpuno lud, za to nema objašnjenja. Upravo smo danas saznali da ćemo između Cityjeve utakmice protiv Arsenala u Ligi prvaka i utakmice protiv Watforda u Liga kupu imati samo jedan dan odmora. Ako ne ispadnemo, igrat ćemo svaka tri dana još devet mjeseci. Mislim da je pritisak koji je stavljen na igrače potpuno apsurdan.”

Ove sezone povećan je broj utakmica u nekoliko natjecanja: “Više utakmica u Ligi nacija, još dvije utakmice u grupnoj fazi Lige prvaka. Ako se ne kvalificirate izravno u osminu finala, morate igrati još dvije utakmice play-offa. Svjetsko klupsko prvenstvo krajem godine. Nije lako, pogotovo za one koji žive u inozemstvu. Ja provodim vrlo malo vremena sa svojom obitelji, sa svojim prijateljima. To je dio mog posla, ali količina utakmica kojima smo ovih dana podvrgnuti je ogromna.”

Portugal je osvojio Ligu nacija 2019., tri godine nakon što je postao europski prvak. Silva je rekao kako su zbog toga porasle ambicije pa žele ponoviti velike uspjehe. Istaknuo je i kako mu je najveća čast igrati za reprezentaciju za koju je dosad upisao 93 nastupa i postigao 12 golova.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!