NaslovnicaVijestiBarcelona prevarena: Isplatili milijun eura za lažni transfer Roberta Lewandowskog

Barcelona prevarena: Isplatili milijun eura za lažni transfer Roberta Lewandowskog

Španjolski nogometni gigant Barcelona bila je žrtva prevare 2022. godine i zamalo ostala bez milijun eura zbog nepažnje, otkrili su sada katalonski mediji. Sve se se dogodilo u ljeto 2022. kada je Barcelona potpisala ugovor s Robertom Lewandowskim, a tek sada su detalji izašli u javnost zahvaljujući istrazi koju su proveli program Que t’hi Jugues, SER Catalunya, Paper Trail Media iz Njemačke te specijalist za međunarodne istrage organiziranog kriminala (OCCRP).

Krajem srpnja 2022., nakon što je Barcelona potpisala Roberta Lewandowskog za 45 milijuna eura plus bonuse, na e-mail uprave kluba stigla je poruka od prevaranta koji se lažno predstavljao kao Pini Zahavi, menadžer Roberta Lewandowskog. U e-mailu je tražena uplata dijela provizije za transfer nogometaša na račun u Bank of Cyprus, u iznosu od milijun eura, uz sve dostavljene podatke za uplatu.

Barcelona je izvršila uplatu, no presudnu ulogu imala je banka, koja je blokirala transakciju. Iznos od milijun eura stigao je na račun, no Sektor za usklađenost banke zaustavio je transfer jer ga je ocijenio visokorizičnim, budući da na tom računu nije bilo prethodnih transakcija, a račun je otvoren tek tog mjeseca, bez validne dokumentacije koja bi opravdala uplatu.

Osoba koja se lažno predstavljala kao menadžer Zahavi nekoliko je puta kontaktirala banku, zahtijevajući da se novac oslobodi, te prijetila prijavljivanjem Barcelone UEFA-i i blokiranjem registracije igrača ako novac ne bude dostupan. Međutim, Banka Kipra nije podlegla pritiscima i račun je zatvoren u listopadu 2022. godine.

Barcelona se službeno oglasila i potvrdila da je bila meta pokušaja prevare, ali je novac na kraju ostao siguran, te su financijski “stali na noge” nakon incidenta, bez dodatnih detalja.

Najnovije vijesti

Gary Neville izrazio nezadovoljstvo zbog imenovanja novog izbornika Engleske

0
Gary Neville, bivši engleski reprezentativac s 85 nastupa, istaknuo je svoje razočaranje zbog činjenice da je vodeća pozicija u engleskoj reprezentaciji ponovno dodijeljena stranom...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!