NaslovnicaVijestiAlbanska nogometna sutkinja deaktivirala Instagram profil zbog poruka: Traži da je gledaju...

Albanska nogometna sutkinja deaktivirala Instagram profil zbog poruka: Traži da je gledaju isključivo kroz posao

Jedna od najpopularnijih nogometnih sutkinja, Albanka Emanuela Rusta, sita seksističkih poruka koje dobiva na terenu i izvan njega, deaktivirala je svoje društvene mreže i traži da joj se sudi njezina profesionalnost. 30-godišnja Albanka Emanuela Rusta privukla je pažnju nakon što je postala prva albanska sutkinja pod FIFA-inom ingerencijom. Prva je Albanka koja je sudila utakmicu u muškoj albanskoj Superligi, a potom je posljednjih mjeseci zakoračila i na europsku scenu.

Rusta će večeras biti pred velikim izazovom, sudeći utakmicu ženske Lige prvaka između Sporting Lisabona i Real Madrida. U razgovoru za AFP izjavila je da joj je postalo naporno slušati komentare o svom izgledu.

“Više bi se trebali fokusirati na moj profesionalizam, a ne na druge stvari. Morala sam se boriti kako bih bila prihvaćena. Suđenje nije pitanje spola, već kompetencije,” rekla je Rusta, dodajući da je iritiraju “seksistički naslovi u njenim domaćim medijima.”

Zbog komentara vezanih uz njen izgled odlučila je povući se s društvenih mreža te je deaktivirala i Instagram profil na kojem je dijelila glamurozne fotografije iz svog privatnog života. S druge strane, izrazila je pohvale kolegama iz Nogometnog saveza Albanije i Udruženju albanskih sudaca.

“Udruga je oduvijek bila usmjerena na promociju žena, tako da moj slučaj nije kraj procesa. Nadam se da nije daleko dan kada će četiri žene suditi utakmicu u najjačoj muškoj kategoriji. Iako je to naizgled dominantna muško okruženje, osjećam se poštovano među igračima”, dodala je ova Albanka.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!