Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Petak 11.6.2021.

IzudinB

Recommended Posts

Europsko prvenstvo

r85ESLK.jpglpAaKw7.jpg

EURO 2020 - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 10.6. u 11:34 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem unaprijeđenja SvijetKladjenja zajednice, te zahvaljujući vašim prijedlozima kako istu unaprijediti, otvoren je SvijetKladjenja Viber Community kanal kojem se možete pridružiti potpuno besplatno! 

Na SvijetKladjenja Viber kanalu možete očekivati povremene pravovremene kvalitetne informacije za klađenje što će osigurati da određenu grešku kladionice, koja će biti napisana i objašnjena na forumu, možete ispratiti dok je u ponudi i po najboljim tečajevima. 

Spamanja neće biti pa će tako biti dana kada nećete dobiti nikakvu notifikaciju a biti će i dana kada ćete možda više puta biti notificirani o grešci u ponudi. 

Prave informacije u pravo vrijeme su moć pa toplo preporučujemo da se pridružite SvijetKladjenja kanalu i pripremite za bogato sportsko ljeto.

Na ovaj način dodajemo još jedan u nizu kanala preko kojih možete biti obaviješteni o novim sadržajima na SvijetKladjenja portalu i forumu. Saznajte više o email i Chrome notifikacijama te praćenju određenih članova foruma

SKviber1.png

Belgija osvaja Evropsko Prvenstvo, kvota 6,50

Italia osvaja Evropsko Prvenstvo, kvota 9,00

Virtus vs Armani Milano (skoro) svi handicapi na Armani Milano

Mnogo vaznije od samoga posta jeste cinjenica da sam poslednje tri analize promasio, i to tesko promasio. Mislim da je posteno odmah na pocetku analize to da napisem, tako da kolege sa Foruma koji smatraju da sam bas ja, najveca budala ma Forumu, mogu bez problema da odigraju suprotno od mojih predloga i tako se preko noci obogate.

Sve me jos uvek boli od poslednja tri promasaja na Forumu. A gde su tri uzastopna promasaja, verovatno je blizu i cetvrti, zar ne? Procena da Napoli moze kod kuce do pobede, i tako onemoguci veliki Juve da ode u Ligu prvaka me je uzdrmao, poraz gradjana u Finalu Lige Prvaka me bacio na kolena, a odustajanje Federera od Roland Garossa, bez izlaska na teren me je zakucao za pod, taman kada sam se dizao na kolena.

Pre nego sto zaista pocnem sa analizom, da obavestim kolege sa Foruma da su pre dvadesetak dana izasle kvote za Antepost, popbednika Serije A, i da sam vec uplatio trideset procenata predvidjenog budzeta na veliki Juventus. Naravno da je jos uvek rano, ali ne bih sebi oprostio da propustim kvotu od 2,35 koliko je sada da Juventus osvaja scudetto. Na osnovu poteza koje vuku ovi iz Intera i Juventusa, za sada mi se cini da ce titula Juventusa biti jedno lagano cekanje da sezona prodje, i da kvota na Juventus tokom sezone moze samo da pada, a ne raste Pozvao bih kolege da ne bacaju preterano novac na Evropsko Prvenstvo, vec da ga cuvaju za novu sezonu u Seriji A, koja ce biti pravi spektakl. U Seriju A se vracaju veliki Mourihno, Allegri, Sarri, Spalletti, a prava je steta sto nece biti i Contea.

Belgija osvaja Evropsko Prvenstvo, kvota 6,50

Ne bih mogao da se setim kada su me reprezentativne utakmice ispunjavale entuzijazmom. Kako sada stvari stoje, novac cu cuvati za Wimbledon (28.06. - 11.07), a Evropsko Prvenstvo ce sluziti samo da ostanem u formi sa kladjenjem do svetog Wimbledona. Objektivno, niti igraci cekaju sa entuzijazmom reprezentativne utakmice, niti kockari odvajaju poslednji novac za reprezentativne utakmice. Ne brinite, kladionice zato jedva cekaju da takmicenje pocne, narocito jer je sesti mesec. Naravno da nisam siguran da Belgija moze do titule. Zapravo, nemam pojma ko bi mogao da osvoji takmicenje, a sto je jos gore ni jedna ekipa me ne vuce, niti ispunjava adrenalinom. Kako mi se cini, prvu sedmicu cu igrati iskljucivo live kladjenje, a drugu cu iskoristiti da se pripremam za sveti Wimbledon. Belgiju cu svakako podrzati, uplaticu ih kao pobednike takmicenja, ali takav vid kladjenja sluzi samo da ih poguram da se dovuku do najboljih osam, a posle cu razmisljati kako da branim ovu opkladu. Moja procena je da Belgija ima selekciju koja dolazi jednom u pedeset godina u bilo kojoj zemlji. Ova generacija manje-vise igra zajedno osam godina sigurno, a mozda i svih deset. Igraju vec duzi niz godina vrhunski, na Svetskom Prvenstvu su bili treci, a verujem da imaju potencijala da se lagano dovuku do polufinala, sto bi mi bas i trebalo, da na kraju razmisljam o odbrani tiketa. Inace, zaista mislim da po rosteru Belgija moze da dobije bez problema bilo koju reprezentaciju na turniru, a nisam bas ni siguran za koju reprezentaciju bih mogao da napisem da je ubedljivo jaca od belgijanaca. Naravno, ovo je sve teorija, i kada bi se igralo na papiru, a ne na terenu, moj tiket bi jos juce bio dobitan. Sa druge strane, ovako kvalitetna reprezentacija odavno nije vidjena, ali isto tako, belgijanci, za skoro deset godina jos uvek nisu uzeli ni jedan trofej, a gotovo na svakom takmicenju su bili jedni od favorita a i nikada vise nece imati ovakvu reprezentaciju. Ne znam da li bilo koja reprezentacija ima bolji napad ili sredinu terena od belgijanaca, ali zato bolju odbranu ima barem polovina ekipa na Prvenstvu. Ah, da, umalo da zaboravim, ako je to uopste i vazno za kladjenje, Belgija je prva na Fifa svetskoj rang listi .

Italija osvaja Evropsko Prvenstvo, kvota 9,00

Ovakva Italija ne bi mogla do titule cak i da Evropsko Prvenstvo igraju Arsenal, Dortmund, Psg, Tottenham, Liverpool i ManUtd, a to su ako ne racunamo Crvenu Zvezdu, najgore ekipe na svetu. Cak mislim da ce pre Arsenal biti prvak Engleske, nego sto ce italijani biti na postolju nekog velikog takmicenja. Koliko italijani imaju slabu reprezentaciju, mozete proveriti po sebi. Kolega sa Foruma koji bi uspeo da pogodi samo cetiri od devet klubova u kojima igraju Toloi, Di Lorenzo, Locatelli, Cristante, Raspadori, Pessina, Spinazzola, Acerbi, Meret, bi, da je Forum u mom vlasnistvu, zasluzio besplatno kladjenje tokom cele naredne sezone. Retko kada su italijani imali ovako slabu reprezentaciju, i zaista mislim da su vec odavno prosla vremena kada su oni bili svetska sila. Danasnja Italija nema nista od cega bi se bilo koja reprezentacija trebala bojati. Petnaest godina bez i jednog znacajnijeg rezultata, na prethodnom Evropskom nisu prosli cak ni cetvrtfinale, nisu uspeli cak ni da se dovuku do Svetskog Prvenstva. Ja u rosteru italijana ne vidim niti jednog talenta svetskog nivoa, niti jednu super zvezdu svetskog nivoa. Posto nisam bio drogiran, a ni mrtav-pijan u trenutku kada sam uplatio ovaj Antepost, ostaje samo da vam objasnim motive ove analize. Osim sto nemaju nista u rosteru, najveci apsurd je da oko italijanske reprezentacije vlada takav entuzijazam i optimizam kao da su vec u polufinalu. To je posledica cinjenice da 28 utakmica nisu izgubili, da iza sebe imaju osam uzastopnih pobeda i gol razliku 26:0 Osim toga, svima deluje da je najveca vrednost italijana zapravo na klupi, jer je Mancini kao podigao ekipu nakon sto ih je preuzeo nakon debakla u kvalifikacijama za Svetsko Prvenstvo.

Osim sto sam ekstremno pametan, osim sto sam najbolji kockar na Forumu, potpuno isto pametno kao i ja razmislja i veliki bet365 posto cak sest reprezentacija vidi sa vecim sansama za titulu. Nekoliko stvari su uticale da ih podrzim sa uplatom na Antepost. Iako imaju otpad od tima, mislim da su veoma kompaktni, a mislim i da ce na turnitu igrati takmicarski, a to znaci kao Juventus, a to znaci daj da pobedimo i prodjemo grupu, a boli nas qurac sta misli publika o tome, pod uslovom da su pre toga platili ulaznice. To sto nemaju super-zvezde, niti vise od cetiri igraca iz jednoga kluba moze da im bude samo prednost. Igraju kod kuce, bice i publike, a lepo je od njih sto veruju da su samo francuzi bolji od njih. Inace, u mojim analizama za pobednika takmicenja, ja sam francuze prve eliminisao. I za kraj, u nekim svojim dubokim filozofskim razmisljanjima, u samoj zavrsnici bi mozda moglo i da dodje do susreta Belgije i Italije, a to bi znacilo, da, osim sto sam ekstremno pametan, uspevam i da predvidjam buducnost. Naravno, ako Italija dogura do najboljih osam, protiv njih cu igrati agresivno ako nalete na neku od cetiri najjace selekcije.

Virtus vs Armani Milano Finale Serie A, cetvrta utakmica, svi handikapi na Armani

handicap + 9,5 kvota 1,20

handicap + 8,5 kvota 1,25

handicap + 7,5 kvota 1,30

handicap + 6,5 kvota 1,35

handicap + 5,5 kvota 1,42

handicap + 4,5 kvota 1,48

Za one kolege sa Foruma koji ne znaju sa koliko lopti se igra kosarka, ili pak znaju, ali ih ne interesuje italijanska kosarka, da napisem nekoliko detalja. Ovo je finalna utakmica italijanskog prvenstva izmedju dve ubedljivo najbolje ekipe, i danasnja utakmica jeste cetvrta u seriji. Za titulu je potrebno cetiri pobede, a trenutno Virtus iz Bologne vodi sa 3:0 i igra se u Bologni. Ovako bi ja predstavio danasnju utakmicu mojoj ujni Danici, ili seljaku iz Rosarija jer bi toliko valjda mogli da shvate.

Armani Milano je na korak da zavrsi sezonu poput Psg-a. Cele sezone su igrali kao dopingovani, bili su najprijatnije iznenadjenje Euroleague, lagano su dosli do FinalFour-a gde su pruzili sjajan otpor Barceloni. Rutinski su osvojili nacionalni cup, a kvota da osvajaju nacionalno prvenstvo nije prelazila 1,33 tokom cele sezone, a bila je i oko 1,20. Njih bih uporedio sa ManCity tokom sezone. Dakle, konacno su sklopili sjajan roster, na klupu su doveli jednog od najboljih trenera u Evropi, a osim nesto klimavijeg pocetka sezone, formu su drzali tokom cele sezone. Iako ne volim leprsave i brze ekipe, za Armani Milano i njihov pogled na basket, cak ni ja ne bi uspeo bolje da im sastavim roster, koji je za dve klase bolji od Virtusovog.

Virtus bih uporedio sa ManUtd, Chelsea-om, mozda cak i sa Romom. Po ulaganjima, projektovani su da osvoje Eurocup i tako se konacno dovuku do Euroleague. Imaju takodje veoma skup roster, ali su po kosarkaskoj filosofiji od Armani Milana daleko koliko i Bosna od Svedske. Ekipu su u ruke dali Aleksandru Djordjevicu, a ovaj je doveo dva srbina, dao im odresene ruke, ostalo je istorija. ManUtd, Chelsea ili Roma nacionalno prvenstvo ne mogu osvojiti cak i da igraju samo sa Arsenalom, ali u pojedinacnim utakmicama mogu postati prvaci sveta, a to se odnosi i na Virtus. Virtus igra pravu rock&roll kosarku, koja na duge staze ne donosi nista, sto se i potvrilo tokom sezone. U EuroCupu su ispali u polufinalu, u nacionalnom kupu su bili smesni, a tokom sezone nikada ili skoro nikada nisu bili prvi na tabeli. Generalno su odlicna ekipa, dva srbina carine loptu, ostali odlicno popunjavaju, ali su drugi svet u odnosu na Armani koji je klasicna muzika u odnosu na rock&roll.

Finalna serija je bila suluda. Prva utakmica u Milanu je zavrsena pobedom Virtusa 77:83, druga utakmica, opet u Milanu, opet je zavrsena pobedom Virtusa 72:83, dok je u trecoj utakmici u Bologni, necete verovati, opet pobedio Virtus 76:58 … ccccccc … Nakon samo cetiri dana vec je 3:0 za Virtus a i igraju jos jednu utakmicu kod kuce !!!!!! Za one kolege sa Foruma koji ne znaju sa koliko lopti se igra kosarka, da napisem da bi bolje razumeli, ovo je utakmica kao kada bi ManCity igrao za titulu protiv ManUtd-a Chelsea, ili Rome na cetiri dobijene, a ManUtd, Chelsea ili Roma vode sa 3:0, vec nakon prve tri utakmice !!!!!! Umesto vas, i to potpuno besplatno, ja sam odgledao sve tri utakmice koje su bile istinski spektakl, pod uslovom da se niste kladili. Prve dve utakmice u Milanu, Virtus je odigrao sa cojones toliko velikim da su se vukli po podu, dok je treca utakmica bila skoro pa egal, sve dok milanezi u drugom delu utakmice nisu pali. Dva razlicita rostera, dva razlicita trenera, dve razlicite filosofije, dve razlicite seazone … a nakon samo cetiri dana vec 0:3 za Virtus. Prvu utakmicu sam tesko pao na konacni ishod, drugu sam se izvukao na over poene, i to za jedan poen, a trecu sam se dvoumio na over poene ili handicap na Armani, pa sam odigrao oba singla i tako pao da me jos uvek sve boli. Ja ne mogu da verujem da je moguce da igraju ManCity vs ManUtd, Chelsea ili Roma na cetiri dobijene, i da je moguce da ManUtd, Chelsea ili Roma vec vode sa 0:3. To ne veruje ni veliki bet365 pa cetvrtu finalnu utakmicu kvotira sa 1,86 na Virtus i 1,95 na Armani Milano. Ako mozete da verujete da je moguce da ManCity izgubi titulu tako sto cetiri puta uzastopno izgubi od slabijeg protivnika, onda verovatno mozete da verujete i da je moguce da veliki bet365 dozvoli u ponudi handicap na Armani na +4,5, +5,5, +6,5, +7,5, +8,5,+9,5 a sto cu sve prihvatiti i to sve u singlu. Inace, veoma je vazno i da vam napisem da se igra pred publikom, koja je vatrena i bucna, a Virtus i Armani se postuju poput Hajduka i Dinama

Ne zaboravite da sam tri uzastopne analize tesko pao, pa ako uz to jos i mislite da sam najveca budala na Forumu, mozda bi zaista bilo pametno da odigrate sve suprotno od mene. Dakle, Severna Macedonia, Finska ili Madjarska osvajaju Evropsko Prvenstvo zajedno sa pobedom Virtusa preko deset razlike, a bankovni racun otvorite obavezno u Svajcarskoj.

I za kraj, danas u 15.00 se igra polufinale Roland Garossa Zverev vs Tsitsipas, pa u 17.30 drugo polufinale Nadal vs Djokovic, u 19.00 je cetvrta, finalna utakmica Virtus vs Armani Milano, dok je u 21.00 prva utakmica EP Italia vs Turska. Hajde, recite vi meni, gde bi ste vi ovde pronasli vreme ili mesto za sex, ako uopste i mislite da je sex bolji od kockanja.

Edited by LeonardoDrugi
Ne znam kako mi se desilo da moj post objavim u Dnevnom Topicu od Subote, a zapravo je trebalo u Topicu za Petak

Da li Se još nekome dogodio ovakav slučaj. Igrao sam komb over 7,5 poena i -1,5 hendikep na LA Dogerse da bi u 7 inningu bilo prekinuto na sat vremena a rezultat u tom trenutku bio 6:3 te kasnije kad se nastavilo igralisu 8 inninga umjesto 9 znaci jedan manje i rezultat završi 6:3. I gospoda iz unibeta poništi listić. 

F3C6C36C-B83C-4C46-961D-87776D59BAD4.png

Mancini: Imamo sjajnu momčad. Italija može do finala

ITALIJA u petak u 21 sat na Olimpicu u Rimu protiv Turske otvara Europsko prvenstvo.

Momčad Roberta Mancinija je u sjajnoj formi. Nije izgubila 27 utakmica zaredom, a dobila je svih deset utakmica u kvalifikacijama za Euro. No, Mancini uoči početka Eura poziva na oprez.

"Prva utakmice je uvijek najteža. Moramo se opustiti i riješiti se tog pritiska koji imamo kao domaćini i onda će biti sve u redu. Turska je prepuna talentiranih igrača, ali za nas je to samo još jedna utakmica u nizu. Imamo sjajne igrače i fantastičan momčadski duh. Zabavljamo se u reprezentaciji i tako ćemo nastaviti. Uvjeren sam da imamo sve što nam treba da dođemo do finala", rekao je talijanski izbornik.

Mancini nije bez problema uoči utakmice. Odavno ne može računati na Marca Verrattija, a uoči utakmice mu se ozlijedio Lorenzo Pellegrini, kojeg će zamijeniti Gaetano Castrovilli.

Italija sve utakmice igra u Rimu. Nakon Turske, u srijedu igra protiv Švicarske i četiri dana kasnije protiv Walesa.

Izvor: index.hr

Turska - Italija | Italija više od 5.5 šuteva u okvir gola (2.00) bet365

Prije svega, gledajući Tursku, oni su u kvalifikacijama završili samo dva boda zaostatka za pobjednikom skupine H, Francuskom, a zauzvrat su pobijedili Islanda u borbi za drugu poziciju i plasman na Euro 2020. Može se reći da su imali prilično dobre kvalifikacije.

Ironično je da je Island jedina momčad koja je pobijedila Tursku tijekom kvalifikacija, ali zapažene pobjede nad Albanijom kod kuće i u gostima i što je najimpresivnije od svega, pobjeda od 2-0 protiv Francuske na domaćem terenu, pomogla je Turcima da dođu na ovogodišnje Europsko prvenstvo.

Međutim, Europska prvenstva nisu bila uspješna za Tursku, jer su uspjeli pobijediti samo pet od 15 odigranih mečeva na ovoj razini, dok su izgubili devet utakmica u tom periodu. Što je najgore od svega, Italiju nisu pobijedili u prethodnih osam međusobnih susreta, dok su u tom procesu izgubili pet.

TURSKA: Cakir; Celik, Demiral, Soyuncu, Meras; Yokuslu; Calhanoglu, Tufan, Under; Yazici; Yilmaz

Italija je prohujala kroz kvalifikacije sa osvajanjem skupine J u kojoj su ostvarili 100% pobjednički rekord, dok je Belgija jedina druga zemlja koja je također postigla taj podvig. Značajne pobjede kod kuće i u gostima koje su ostvarili protiv Bosne i Hercegovine, Finske i Grčke trebale bi pružiti Italiji mnogo samopouzdanja uoči otvaranja Europskog prvenstva protiv Turske, kao i njihov nevjerojatan niz od 27 utakmica bez poraza u svim natjecanjima.

Otkako je talijanski menadžer Roberto Mancini preuzeo reprezentaciju, Azzurri u pretrpjeli samo dva poraza u 32 meča pod bivšim menadžerom Manchester Cityja i Intera od svibnja 2018. godine. U tom periodu su odigrali 19 utakmica bez primljenog gola što je vrlo impresivno.

Talijanski napad uključuje neke od najboljih golgetera u svijetu nogometa kao što su Immobile, Insigne, Berardi i Belotti, koji su između sebe postigli ukupno 69 golova u protekloj sezoni Serije A.

ITALIJA: Donnarumma; Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola; Barella, Jorginho, Locatelli; Berardi, Immobile, Insigne

Izgleda da nas na otvaranju Europskog prvenstva očekuje izuzetno zanimljiv susret. bet365 kladionica nam nudi veliki broj kombinacija i razrada. Pored toga, ako igrate na pobjedu nekog tima, bet365 vam okladu računa automatski dobitnom ako vaš tim povede sa dva gola razlike. To su samo neke od prednosti jedne od najboljih kladionica na svijetu.

Italija je svakako ogroman favorit i teško je prognozirati bilo što osim njihove pobjede po kvoti 1.45. Međutim, bet365 kladionica nam nudi okladu na više od 5.5 šuteva Italije u okvir gola na ovom susretu po kvoti 2.00 što definitivno ima vrijednost ako pogledamo posljednje natjecateljske susrete ove reprezentacije.

Italija je u posljednja dva natjecateljska susreta imala čak po 22 i 29 ukupnih šuteva, te šest i 11 koji su išli u okvir gola, stoga smatram da i ovdje u prvoj utakmici žele krenuti jako i sa nova tri boda, a s obzirom kakav napad imaju, definitivno očekujem više od 5.5 šuteva u okvir. Pored toga igraju u Italiji, što je sigurno velika prednost.

Screenshot_3.jpg

DIREKTNI LINK!

Just now, IzudinB said:
Group A
Rome, 11 June 2021 21:00 CET
TURKEY - ITALY bet365 online kladionica" rel="">bet365

Lijepa granica za kartone, 3.5 se ne čini toliko velika i prilično je izgledno, s obzirom da je žar dosta veća kada igrači igraju za svoje zemlje. Međutim, po meni je mnogo zanimljivija oklada da će Turska imati više od jednog kartona, a Italija barem jedan po kvoti 1.83 ako odigramo ovo u bet365 kladionici na betbuilderu. I tu nam svakako treba karton manje nego na ovoj gornjoj granici, a kvota nam je dota veća. Italijani dobivaju 1.53 kartona u prosjeku po utakmici, podatak izvađen iz posljednjih 13 utakmica sa svih natjecanja. Na drugoj strani Turci u posljednjih 14 utakmica u prosjeku dobiju po 1.64 kartona uz jedan crveni koji su dobili u Ligi nacija. Inače u Ligi nacija Turci su u prosjeku dobivali nešto više od 2 kartona, dok su na SP-u dobili devet kartona u tri utakmice.

Italija je favorit i mislim da će napadati od prve minute, jači su na papiru, pa zbog toga očekujem više prekršaja od Turaka. Mislim da ovo ima value. Sretno!

Screenshot_5.jpg

DIREKTNI LINK NA PONUDU!

OD 21:00 TURSKA - ITALIJA Prva utakmica Eura. Ovo su vjerojatni sastavi

RIMSKI Stadio Olimpico danas od 21 sat ugostit će prvu utakmicu Europskog prvenstva. Snage će odmjeriti Turska i Italija, a s njima su u skupini još Švicarska i Wales. 

Talijani će se u ovom susretu prema najavama osloniti na Manuela Locatellija i Domenica Berardija kao glavne uzdanice, dok Turci vjeruju u Hakana Calhanoglua i potajno se nadaju da bi Kaan Ayhan mogao iznenaditi u novoj ulozi.

367a4b0a-a921-4c5f-bce3-21c733d2e4f0.jpg

Mancini oprezan

Momčad Roberta Mancinija je u sjajnoj formi. Nije izgubila 27 utakmica zaredom, a dobila je svih deset utakmica u kvalifikacijama za Euro. No, Mancini je uoči početka Eura pozvao na oprez.

"Prva utakmice je uvijek najteža. Moramo se opustiti i riješiti se tog pritiska koji imamo kao domaćini i onda će biti sve u redu. Turska je prepuna talentiranih igrača, ali za nas je to samo još jedna utakmica u nizu. Imamo sjajne igrače i fantastičan momčadski duh. Zabavljamo se u reprezentaciji i tako ćemo nastaviti. Uvjeren sam da imamo sve što nam treba da dođemo do finala", rekao je talijanski izbornik.

Gunes zaziva finale

Kod Turaka ne nedostaje optimizma pa je izbornik Senol Gunes na jučerašnjoj konferenciji za medije istaknuo da bi volio da njegova momčad ode do finala i ponovno tamo igra s Italijom.

"Roberto Mancini dobro poznaje turski nogomet. Radio je kao trener Galatasaraya i imao je puno talentiranih igrača u ekipi", rekao je Gunes pa dodao:

"Nismo favoriti u ovoj grupi, ali voljeli bismo doći do finala i igrati baš protiv Italije. Naš put u reprezentativnom nogometu krenuo je 2002. godine na Svjetskom prvenstvu i još uvijek učimo."

Ozljede natjerale Talijane na promjene

Stefano Sensi i Lorenzo Pellegrini povučeni su s osnovnog popisa za Euro nakon problema s ozljedama, a Marco Verratti se još uvijek nije potpuno oporavio od ozljede koljena pa neće konkurirati za prvu utakmicu grupne faze.

To znači da Locatelli upada u prvih 11 kao što je bio slučaj u posljednjoj prijateljskoj utakmici protiv Češke, u kojoj je Italija slavila 4:0. Partneri u veznoj liniji će mu biti Jorginho i Barella.

U prvoj postavi Italije zaigrat će još jedan igrač Sassuola. Riječ je o Domenicu Berardiju koji će u napadu činiti trozubac s Cirom Immobileom i Lorenzom Insigneom kako bi se Federico Chiesa odmorio za kasnije utakmice.

Sve je u rukama igrača Sassuola

Prema pisanju Sky Sport Italije, treći ključni igrač susreta bit će također iz Sassuola, a radi se o Kaanu Ayhanu koji inače igra na poziciji stopera, ali protiv Italije bi ga Senol Gunes mogao iskušati na poziciji defenzivnog veznog.

Partner u veznoj liniji će mu vjerojatno biti West Bromov Okay Yokuslu pa je iz toga jasno kako Turska očito želi prepustiti posjed Italiji i onda svoju priliku tražiti iz kontranapada.

Tu će ključna biti četvorka u napadu: Hakan Calhanoglu, Kenan Karaman i Yusuf Yazici u pozadini te veteran Burak Yilmaz u vrhu napada. Cengiz Under je također opcija za jedno od mjesta u napadu, ali nije vjerojatno da će nastupiti. 

VJEROJATNI SASTAVI

Italija: G Donnarumma; Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola; Barella, Jorginho, Locatelli; Berardi, Immobile, Insigne

Turska: Cakir; Celik, Soyuncu, Demiral, Meras; Yokuslu, Ayhan; Karaman, Calhanoglu, Yazici; B Yilmaz

Izvor: index.hr

‘NE ZNAM TKO ME VIŠE ODUŠEVLJAVA! TURCI SU SJAJNI, RAZBILI SU ČEHE, POBIJEDILI NIZOZEMSKU, A TALIJANI..‘

Odlična utakmica za početak Eura, odmah vrlo zanimljivo i intrigantno. Tako nam kaže Stjepan Tomas, čovjek koji je igračku karijeru proveo i u Italiji i u Turskoj, tamo radio i kao trener, u toj se zemli potpuno udomaćio. Poznaje tamošnji nogomet, običaje, igrače, rad Senola Günesa, izbornika koji u zadnje vrijeme vraća turski, reprezentavni nogomet na ozbiljne razine.

Nakon lockdowna prošle godine, od rujna do danas, odigrali su Turci 15 utakmica i izgubili samo dvije. Zanimljivo, obje od Mađarske u Ligi nacija. Zašto baš od njih, možda je slučajnost, no, kako god u zadnjih šest nitko ih nije dobio, pobijedili su u kvalifikacijama Nizozemsku 4:2, potom i Norvešku u gostima (0:3), remizirali s Latvijom, to je u ovim okolnostima neočekivano. Međutim, Turci igraju dobar nogomet, to više nije bljesak, već je to sad jedan ozbiljan niz iz kojega se mogu izvoditi zaključci.

- Turci stvarno igraju odlično, gledao sam utakmicu protiv Nizozemske, pobijedili su zasluženo, pokazali da su ozbiljna reprezentacija - govori Tomas i analizira tursku reprezentaciju.

Koja je nekoliko godina bila u krizi, pod izbornikom Fatihom Terimom često je bilo i konfuzije i svađa, ali sad stasa jedna nova generacija.

Fantastični Yilmaz

- Turci su odličan spoj iskusnih igrača i novih, mladih imena, koja igraju u jakim klubovima. Primjerice, braniči Demiral iz Juventusa i Soyuncu iz Leicestera, pa onda Cengiz Under, Calhanoglu koji je imao jako dobru sezonu, tu je Celik iz Lillea, po meni jedan od igrača koji bi mogli obilježiti Euro i biti veliko otkriće, iako nije ni on nepoznat, također je odigrao odličnu sezonu u prvaku Francuske. I naravno, Burak Yilmaz! Kakav igrač, u tim godinama igra fanstastično, predvodi ovu momčad, strašno je važan za Tursku. Jednostavno, oni su spoj iskustva i mladosti, a tu je taj Günes, iskusni trenerski lisac, čovjek koji je puno toga prošao u karijeri.

I koji je, ako možemo primijetiti, drugačiji tip od Terima, kao da je svojim dolaskom primirio momčad, nema toliko nervoze, tenzija, svađa...

- Istina, Terim je temperamentan, energičan, Günes je smireniji i staloženiji tip i ova reprezentacija sad ima mir, koji je bio toliko potreban zadnjih godina. Dobro je Günes posložio momčad, Turska na ovom Euru može ostaviti trag.

Ali, neće biti lako dokazivati se na Talijanima.

- Baš želim reći da me i Italija oduševljava, gledao sam utakmicu protiv Čeha, baš su ih razbili. Italija je sjajno posložena momčad, to se vidi u svim linijama, također savršen spoj iskustva i nove energije, Mancini je dosad napravio odličan posao. Talijana nije bilo u Rusiji, gladni su nekog velikog rezultata. Sad imaju momčad za velike stvari, apsolutno bih ih svrstao među favorite Eura.

Apetiti rastu Domaćini su Turcima u Rimu, po mnogima su i bez toga favoriti i u toj prvoj utakmici.

- Sigurno da Talijani očekuju pobjedu na startu Eura, imaj najveći rejting u ovoj skupini, podrazumijeva se prolazak skupine. Međutim, ne bih se kladio da će lagano doći do te pobjede. Ako zabiju dosta rano prvi gol, ako probiju Turke, onda će ima sigurno put do tri boda biti jednostavniji, međutim, ako Turci uspiju zaustaviti Talijane i dugo držati neizvjesnost, onda je sve moguće. Tada će pritisak biti na Italiji, a Turska je dovoljno kvalitetna reprezentacija da može iskoristiti. Uopće u toj utakmici ne treba podcjenjivati Turske, zato kažem, vrlo zanimljiva utakmica na startu prvenstva. Opet je izdvojio najveći turski adut.- Burak Yilmaz je u takvoj formi da zabija iz polušansi, Talijani će ga morati dobro, jako dobro čuvati, jer stvarno je opasan i raspoložen, motiviran.

Kako Turci gledaju na ovu momčad? Mogu li oni srušiti s trona onu čuvenu generaciju Hakana Süküra sa SP-a 2002. i onu koja je 2008. igrala u polufinalu Europskog prvenstva?

- Naravno da apetiti u Turskoj sad rastu, reprezentacija igra odlično, rezultati, a pogotovo pobjeda protiv Nizozemske, donijele su ljudima opet vjeru u nacionalnu momčad, jasno da očekuju velike stvari. Koliko velike, vidjet ćemo. Ali, za mene je Turska sigurno u prvom krugu momčadi koje bi mogle biti ugodno iznenađenje Eura. Ne bi me čudilo da to pokaže već protiv Italije koja, ponavljam, također igra vrhunski nogomet.

Izvor: sportske.jutarnji.hr

• Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use