Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Posljednja šansa - Pravila 2021/2022

Recommended Posts

On 28. 12. 2020. at 23:45, popo64 said:

...

Moj poklon za Novu Godinu, svima nama kolegama, jeste “poslednja sansa” na nasem forumu. Novi topic “poslednja sansa” je namenjana svima nama. Svi padamo na tiketima, zar ne? Padaju administratori, padaju novi clanovi, padaju stari, padam cak i ja, iako sam najbolji medju nama. Sto se kaze, nije pitanje da li cete pasti, vec kada i koliko puta. Novi topic, “poslednja sansa” sluzi da odemo tamo, kada ne znamo gde drugo da odemo. Da odemo na taj topic kada padnemo ili padamo u serijama.

Topik “poslednja sansa” je namenja i kolegama koji na forumu traze samo predloge za igranje i nista vise. Primetio sam da na forumu ima dosta kolega koji traze samo predloge za kladjenje i nista vise. Ako predlog prodje, boli vas qurac, ako ne prodje, daj da pojebemo sve po spisku majmunu koji je nesto napisao. Topic “poslednja sansa” je namenjen i takvima. Kolege koje padaju u serijama, i koji su u dilemi da li da napuste kladjenje za sva vremena ili da potraze najblizi most i skoce na glavu, mogu resenje da potraze u “poslednjoj sansi” Ako ste za, ako vam se svidja moj poklon za Novu Godinu, evo i pravila.

Pravilo broj jedan. U “poslednjoj sansi” ce biti samo cetiri predloga. Sa ili bez analize, sa kratkom ili opsirnijom analizom. Predlozi ce biti samo dva puta sedmicno, u utorak (za period od utorka do cetvrtka) i petak (za period od petka do ponedeljka). Dakle, cetiri predloga se postavljaju u utorak najkasnije do 13.00 i petak najkasnije do 13.00. U “poslednjoj sansi” nisu dnevni tipovi, vec jedan predlog, i to najsigurniji, jednom za period od utorka do cetvrtka, drugi put za period od petka do ponedeljka. Jedan, jedini, po osobi, najsigurniji fix sedmice, ili medjusedmice.

Pravilo broj dva. Predloge postavljaju najbolji na forumu. Samo najbolji i niko vise. Ostali prepisuju, ako hoce. I tako do kraja kockarske sezone, dakle do sestog meseca. Najbolje na forumu odredjujem ja, jer sam, em najbolji, em ekstremno pametan.

Pravilo broj tri. Kvota predlozenog para je najmanje bitna. Predlozeni par jeste izbor koji najbolji medju nama stavljaju u “poslednjoj sansi” kao fix weekenda ili medjuweekenda. Sto se kaze, predlog za koji bi, najbolji medju nama, rasprodali vitalne organe i ulozili na tiket, eto koliko je fix siguran. Pretpostavlja se da od nekoliko hiljada utakmica koje se igraju svake sedmice, najbolji medju nama mogu pronaci SAMO JEDAN fix koji ce promeniti zivot nekom kolegi sa foruma. Da ponovim, nije bitna kvota, vec da predlog PRODJE, i ne samo da prodje, vec sto lakse da prodje.

Pravilo broj cetiri. U “poslednjoj sansi” ce dva puta sedmicno biti cetiri fixa, ali je preporuka da kolege sa foruma izaberu samo tri po svom izboru. I tri para je mnogo, ali se dozvoljava clanovima foruma da izbace predlog kome najmanje veruju. Imajte uvek na umu da su cetiri para na tiketu vise od 80 kombinacija, od kojih je samo jedna dobitna. Ostalih osamdeset i nesto kombinacija su dobitne za kladionicu. Svako uplacuje za sebe u svojoj kladionici, u svom gradu, u svojoj drzavi, koliko misli da je pametno, koliko ima poverenja u nas, ili koliko mu je potrebno da ipak ne skoci na glavu sa najblizeg mosta, kada je u krizi.

Pravilo broj pet. Naravno, ja vodim evidenciju uspesnosti najboljih medju nama. Na kraju kockarske sezone najgori ispada, i na njegovo mesto dolazi drugi kolega. Dakle, cetvorica najboljih medju nama predlaze cele kockarske sezone. Na kraju sezone, kolegu koji je imao najvise promasaja saljemo u qurac, izbacujemo ga iz elite, izbacujemo ga iz “najboljih cetiri” i ubacujemo drugog kolegu. Motivi su brojni. Nismo NBA, jedina liga na svetu u kojoj nema ispadanja. Ko je najgori, tera se u qurac. Kolega koji nije u stanju da nadje jedan jedini par za weekend i treba da ide u qurac.Nije vazna kvota, vazno je samo da predlog prodje. Igramo “za poslednju sansu” igramo da nekom kolegi promenimo zivot, igramo da sprecimo nekog kolegu sa foruma da skoci na glavu sa dovoljnio visokog mosta. Igramo jer smo ozbiljni i odgovorni. Igramo jer volimo forum. Igramo zbog novca, a ko hoce da se zabavlja neka ide u cirkus

Pravilo broj sest. Sve ostalo ostaje na forumu. Ovo je jedan obican novi topic namenjen svima. “Poslednja sansa” koja je uvek tu, dva puta sedmicno, kada nemate gde da odete, kada mislite da ovaj zivot vise nema smisla. Kao sto u onim gore svinjcima, alkoholicari ne traze otmena i prestizna pica, vec samo alkohol, tako i u “poslednjoj sansi” niko ne bi trebao da trazi visoke kvote, vec samo da tiket prodje, to je u “poslednjoj sansi” najvaznije.

Pravilo sedam. “Poslednja sansa” ce biti svakoga utorka i petka posle 13.00 na nasem forumu. Dodjete, pogledate i dovidjenja. Uzmi ili ostavi. Ako vam se svidja, uzmite, ako vam se ne svidja, pogledajte sta ima neko drugi da kaze na nekom drugom topicu, ili jednostavno odigrajte svoje predloge. Niko vas nista ne tera, zivot je lep, a vi ste slobodan covek.

Pravilo osam. “Poslednju sansu” sam smislio i predlozio iz vise razloga. Prvi je sto sam najbolji medju nama. Drugi razlog je sto sam dobar, plemenit i sto zelim dobro ovome forumu. Treci razlog jeste moj poklon za Novu Godinu. Cetvrti razlog jeste KONKRETAN doprinos mene kao jednog clana foruma. Peti razlog jeste sto mi je pun qurac citanja topica “Strategija kladjenja”. Ovo je moja strategija kladjenja. Ako zelite da pobedite kladionice, imate samo dve strategije. Da otvorite svoju kladionicu, ili udjete u “poslednju sansu”. Moja strategija je jednostavna. Udjete u topic “poslednja sansa”, procitate sta imaju da kazu najbolji medju nama, uplatite milion necega i spavate kao beba. Ako tiket prodje, podignite novac jos juce. Ako tiket padne, sledeci put opet udjete u “poslednju sansu”, procitate sta ko ima da kaze i uplatite dva miliona necega i cekate. Ako padnete i drugi put, sledeci put uplacujete cetiri miliona i tako sve dok ne pogodite. Teoretski receno, najvise bi vam odgovaralo da sto kasnije pogodite tiket, jer je dobitak mnogo veci ako ulozite deset miliona nego samo jedan, to je bar jasno.

Pravilo devet. Prvi koji ce biti u eliti, grupi koja ce imati privilegiju da predlaze u “poslednjoj sansi” u narednoj kockarskoj sezoni je najbolji medju nama, a to sam ja, i to vecinom glasova. Za drugog predlazem Goksim-a. je** ga, njegov je forum. Ako se secate, cesto se desavalo da sidjete medju zgrade u kvartu gde zivite na basket ili mali fudbal, skupi se vas deset-dvadeset, a po pravilu, niko nema loptu. Kao za qurac, uvek se tu negde u blizini nadje neki anti-talenat, neki debeljko, neki guzonjin sin, ali jedini koji ima loptu. Ako hocete da igrate basket ili mali fudbal, guzonjin sin mora da igra, zar ne, pa makar samo smetao ili mu niko ne bude dodavao loptu. Dakle, Goksim igra jer je njegov forum. Najvise problema sam imao za izbor treceg medju najboljima, jer sam cvrsto zeleo samo tri para sedmicno, dakle samo tri najbolja medju najboljima. Prvi kandidat za treceg najboljeg medju najboljima, jeste svakako Izudin, ali mi se ne svidja veliki broj liga koji prati, ne vidim ga kao specijalca koji uliva poverenje za jednu, dve ili tri lige. Sto se prati veci broj liga, to su vece sanse da padnemo, zar ne? I cetvrti moj kandidat za elitu ima manu, najvecu i neprihvatljivu. Cetvrti kandidat za elitu je svakako Bjorn, svidja mi se to, sto mi se vise cini specijalcem za pojedine lige od Izudina, ali ima manu, najvecu i neprihvatljivu. Svidja mu se Crvena Zvezda, a to je neoprostivo. Posto je vreme darivanja, posto smo pred Novu Godinu svi bolji nego sto jesmo, pretvaracu se da sam dobar, pretvaracu se da ne znam koja to kanalizacija od kluba se svidja Bjornu i predlazem obojicu. Dakle, kolege sa foruma, sa zadovoljstvom vam predstavljam najbolje medju nama, dozvolite da vas upoznam sa elitom ovoga foruma, najboljeg na svetu; popo64, Goksim, Izudin, Bjorn. Razumeva se, ko bude najgori na kraju sezone, ispada, i na njegovo mesto dolazi drugi kolega, nadamo se, uspesniji.

Pravilo deset. “Bjorn”-u je zabranjeno da stavlja utakmice Crvene Zvezde u topicu “poslednja sansa”. Ako je stavi samo jednom, automatski se izbacuje. Dozivotno.

• 9 months later...

Sa velikim zadovoljstvom mogu najaviti da ćemo i ove sezone, zahvaljujući odličnoj prošlosezonskoj ideji @LeonardoDrugi-og, imati natjecanje "Posljednja šansa". Novina u odnosu na prošlu sezonu i to na inicijiativu @LeonardoDrugi-og jest uvođenje Druge lige Posljednje šanse kako bi priliku za sudjelovanje imali svi članovi foruma koji to žele!

Pobjednik Druge lige će uz novčanu nagradu osigurati mjesto u Prvoj ligi sljedeće sezone dok će posljednje plasirani iz Prve Lige ispasti u drugu ligu. 

Posljednja šansa neće zamjeniti dnevnu temu ali bi trebala stvoriti dodatnu draž u klađenju, natjecateljski duh i podići angažman svih na forumu.

Svrha Posljednje šanse jest dokazati da si najbolji kladioničar na forumu, ili jedan od boljih te se dobro zabaviti. 

Sva ranije definirana pravila foruma koja inzistiraju na barem kratkom obrazloženju odnosno argumentiranju određenog tipa u Dnevnoj temi vrijede i dalje.

Dopuna pravila za Posljednju šansu i Drugu ligu Posljednje šanse:

10.1. Pravo sudjelovanja u Drugoj ligi posljednje šanse imaju svi članovi SvijetKladjenja foruma koji svoju prognozu za prvo kolo postave prije 16.10.2021. u 16:00. 

10.2. Natjecanje traje od 15.10.2021. do 30.5.2022. a nagradni fond je:

• 550€ za pobjednika Posljednje šanse (Prva liga)
  • 300€ za drugo plasiranog u Posljednjoj šansi (Prva liga)
  • 150€ za prvo plasiranog u Drugoj ligi te možda i bitnije od novčane nagrade priznanje na forumu te zagarantirano mjesto u Prvoj ligi Posljednje šanse sljedeće sezone

Dobici će biti isplaćeni preko skrilla ili po dogovoru sa dobitnikom drugog, za SvijetKladjenja, najpraktičnijeg načina najkasnije 6.6.2022. (15 dana nakon završetka natjecanja)

10.3. U Prvoj ligi Posljednjoj šansi će se kao i prošle godine natjecati @LeonardoDrugi, @IzudinB i @Goksim. Posljednje plasirani u sezoni 2021/2022 ispada u Drugu Ligu dok prvoplasirani iz Druge lige ima zagarantirano mjesto u sezoni 2022/2023. 

10.4. Svakog tjedna biti će dva perioda za koja se postavljaju prijedlozi:

• od petka do ponedjeljka
  • te od utorka do četvrtka

10.5. Prognoze za period od petka do ponedjeljka trebaju biti postavljene najkasnije do subote u 13:00 CET. Prognoze za period od utorka do četvrtka najkasnije do utorka u 13:00 CET. Iznimka je prvo kolo natjecanja - pravilo 10.1.

10.6. U Svakom periodu će svaki član postaviti samo jedan prijedlog minimalnog tečaja 1,20 koji već nije bio postavljen na forumu u Drugoj ligi. Poželjno je da je prijedlog obrazložen međutim isto nije neophodno za sudjelovanje u nagradnoj igri.

U slučajevima gdje je koeficijent izuzetno blizu minimalnog potrebno je navesti kladionicu gdje se isto igra te priložiti sreenshot ponude kao dokaz da je koeficijent 1,20 ili veći. Naravno za utakmice gdje je npr. koeficijent na pobjedu te momčadi oko 1,45-1,50 nikakvi dodatni dokazi nisu potrebni jer je jasno da je tečaj veći od minimalnog. 

Pri prijavi tipa potrebno je jasno navesti utakmicu, ukoliko nije očito natjecanje (dakle manje poznate lige), kladionicu te koeficijent. Koeficijent je potreban zbog pravila 10.11. odnosno slučajeva gdje dva ili više članova možda budu na kraju sezone imali isti broj pogodaka. 

Ukoliko dva člana postave isti prijedlog u obzir će se uzeti samo onaj prvo postavljeni. Nije dozvoljeno ponavljanje parova, odnosno ukoliko je već jedan član prijavio tip npr. "PSG - Lyon, pobjeda PSG-a, kladionica XY, 1,25" drugi članovi u istoj ligi isti par ne mogu ponoviti.

Sudionici Prve lige Posljednje šanse mogu odigrati parove koji nisu već prijavljeni u toj ligi neovisno o tome jesu li isti već odigrani u Drugoj ligu. Također, sudionici Druge lige mogu odigrati parove koji su već prijavljeni u prvoj ligi ukoliko isti već nisu odigrani u Drugoj ligi Posljednje šanse. Očigledno ponavljanje parova nekog od članova iz druge lige, iz kola u kolo, nije dozvoljeno te ukoliko se ovo uoči član će biti prvo upozoren a ukoliko se ovo i nastavi isključen iz natjecanja. 

10.7. Ukoliko je utakmica z koju je sudionik natjecanja prijavio tip odgođena u sljedećem će kolu sudionik natjecanja imati pravo prijaviti dva tipa, prema svim ranije navedenim pravilima, kako bi zbog pravičnosti imao isti broj prognoza kao i drugi članovi. 

10.8. Prognoze postavljene nakon vremena definiranih u članku 10.5. neće se uzimati u obzir odnosno računat će se kao da tog kola igrač nije postavio prognozu. Bez izuzetaka! Teme za svako kolo će biti otvorene dovoljno rano da svi koji to žele na vrijeme mogu postaviti prognozu. 

10.9. Moderatori natjecanja zadržavaju pravo diskvalificiranja člana iz nagradne igre ukoliko isti vrijeđa druge članove ili na bezobrazan i očigledan način pokušava varati. 

10.10. SvijetKladjenja će tjedno voditi evidenciju o pogođenosti svakog sudionika natjecanja te isto transparentno tjedno objavljivati na forumu 

10.11. Tablica se definira na temelju broja pogođenih tipova u toj ligi, neovisno u koeficijentu (pravilo 10.6. mora biti zadovoljeno). Pobjednik Prve lige Posljednje šanse te Druge lige Posljednje šanse biti će sudionik koji je pogodio najveći broj tipova. Drugplasirani će biti sudionik koji ima drugi najveći broj pogodaka u toj ligi te prema istoj logici trećeplasirani...

Ukoliko dva ili više članova imaju isti broj pogodaka kroz cijelu sezonu, imajući na umu da se priznaju samo prognoze prijavljene na forumu u vremenu definiranom člankom 10.5. u obzir će se uzeti koeficijenti odnosno član sa većim prosječnim pogođenim koeficijentom u toj sezoni bio bi bolje rangiran. Faktor koeficijenta vrijedi samo u situacijama gdje dva člana imaju isti broj pogodaka (na ovo možemo gledati kao na gl razliku ukoliko dvije momčadi imaju isti broj bodova na kraju sezone). 

10.12. Tipovi trebaju biti postavljeni prije početka utakmica kako bi ih, ako žele i drugi članovi mogli ispratiti. Tipovi iz live ponude nisu dozvoljeni i neće biti uzeti u obzir. 

10.13. Oklade se obračunavaju na temelju pravila kladionice u kojoj su i igrane. Ako je oklada za utakmica Man.Utd. - Atalanta na pobjedu Atalante te Atalanta u Ligi Prvaka povede 2:0 oklada će biti smatrana kao dobitnom unatoč tome što je utakmice završila 3:2 za Manchester United. 

10.14. SvijetKladjenja u svakom trenutku zadržava pravo prekinuti natjecanje ili promijeniti pravila. 

• Goksim changed the title to Posljednja šansa - Pravila 2021/2022
  • Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use