Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Petak 12.6.2020.

IzudinB

Recommended Posts

Rudar - Bravo / Pobjeda gosta bet365 Bet365 Hrvatska - 2,00

Vjerujem da će Bravo slaviti, također mislim da će kvota pasti sutra do 12:00 tako da ako možete odigrajte već sada. Bravo je ambivciozna ekipa koja je izborila plasman u  prvu ligu SLovenije, Rudar nema nikakve amicije igraju vrlo loše ove sezone... Dvije različite ekipe što se ambicija tiče i po meni je Bravo veliki favorit ovdje a kvota je odlična.

image.thumb.png.c9c87ced85a305631f9679c37a968d6d.png

Varaždin - Rijeka 2 (1.40) bet365

Nakon što su slavili u Puli, nogometaši Rijeke će danas gostovati u Varaždinu. Trećeplasirana Rijeka je 'nabrijana' pred ovaj susret, jer su ulozi veliki. Igrati u Ligi prvaka je san svakog igrača u ovom klubu, a to im donosi druga pozicija. Tu poziciju izgubili nakon što je Hajduk ostvario pobjedu protiv Istre, međutim, Rijeka ima utakmicu manje i mislim da im motivacije neće nedostajati. Imaju samo jedan bod manje od Hajduka i u slučaju pobjede će biti bliži ostvarenju svoga sna.  Rijeka ima četiri pobjede u posljednjih pet utakmica, a jedini poraz koji su doživjeli u tom procesu bio je protiv Dinamo Zagreba.

- Za nas jako bitna utakmica. Varaždin me iznenadio u utakmici protiv Dinama, igrali su jako kompaktno, dosta su neugodan protivnik. Mi razmišljamo kako biti bolji u svim segmentima. Bitno je da su igrači svjesni da je svaka utakmica prilika da budemo bolji, pametniji, brži..., rekao je Simon Rožman, trener Rijeke.

Varaždin se u ovom trenutku nalazi na pretposljednjoj devetoj poziciji, imaju dva boda manje od Istre koja se nalazi u sigurnoj zoni i bore se za opstanak. Ostvarili su samo tri pobjede ove sezone do sada, a posljednja im je bila protiv Intera. Znao je Varaždin iznenaditi na početku ove sezone kada su pobijedili Dinamo Zagreba, međutim, u toj utakmici su bili katastrofa. Imali su samo jedan šut u okvir gola naspram Dinamovih devet i uspjeli su nekako uzeti sva tri boda na ovom stadionu. Imali su dosta sreće, no vjerujem da ih ta sreća već neko vrijeme ne prati. Dinamo im se već osvetio u prošlom kolu sa pobjedom od 3-1 upravo na ovom stadionu. Varaždin je zaboravio kakav je osjećaj pobijediti utakmicu, a imaju i problema sa momčadi, prave dosta individualnih grešaka i to ih je koštalo u većini utakmica ove sezone.

"Rijeka će sad napraviti dobar blok i nećemo im moći stvoriti puno prilika, ali ne stvaraju ih ni oni. No, imaju automatizam koji je došao do dobrog nivoa i puno radi za momčad. Imaju i širinu, s klupe su prošlu utakmicu uveli Pavičića i Murića koji su top igrači." izjavio je Toplak.

Problemi s ozljedama postoje, a i Domagoj Drožđek ima tri žuta kartona. Jessie, Kolarić i Tkalčić neće igrati, ali Toplak se protiv Rijeke mora snaći s onime što ima. Dobra je vijest da su u momčad vraća Ivan Posavec nakon odrađene suspenzije. Varaždin je imao samo dva dana za pripremu utakmice protiv Rijeke, a to je izazov i za igrače.

"Neki igrači koji su 'ajmo reći 'u zapečku' mogu sad iskoristiti svoju šansu. Neću puno mijenjati, a oni nek uzmu 'svoje mjesto pod Suncem'. Oni to moraju prepoznati i izboriti se jer tko zna kako i gdje će biti druge sezone. Sad imamo pet izmjena, a s tri izmjene na poluvremenu protiv Dinama pokazali smo da možemo prodrmati ekipu "

- Svakih 15-20 minuta neko užasno teško kiksne. Radili smo recimo to tako, pionirske greške. To moramo popraviti. Nije problem kad netko prođe po boku pa centrira i zabije gol, ali greška poput Jessiejeve se ne smije dogoditi. Ne smije se ni prvi gol dogoditi, bezvezno uklizavanje kod penala. To su neke stvari koje ne smijemo dati protivniku, ako ćemo smanjiti individualne pogreške bit će puno manje šansi za protivnika.

Koeficijenti na ovu utakmicu su u padu!

Screenshot_56.jpg

DIREKTNI LINK ZA UPLATU!

(Koeficijenti 12.6. u 00:53 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Dresden - Hamburg 2 (1.50) bet365

Teško da će se Dresden izvući iz ove situacije, pogotovo ako ne uspiju pobijediti Hamburga u ovom susretu. Dresden ove sezone nije imao mnogo ni sreće, jer su bili jedini tim koji je imao igrače zaražene koronavirusom. Sada igraju po dvije utakmice tjedno i to može biti iscrpljujuće. Dresden je ostvario važna tri boda protiv Wehena, koji im je konkurent u borbi za opstanak. No, tu formu nisu prenijeli na sljedeće kolo u kojem su remizirali (1-1) protiv Furtha na domaćem terenu. Dresden se u ovom trenutku nalazi na posljednjoj poziciji i morat će ostvariti pobjede u posljednjih par utakmica kako bi uspjeli da se izvuku. To neće biti nimalo lagan zadatak protiv Hamburga koji se bori za ulazak u Bundesligu. Iako su bodovi vitalni za oba tima, gosti su veliki favoriti. U prošlom susretu su kiksali na svom terenu protiv Kiela, gdje su morali podijeliti plijen. Nisu imali sreće, vodili su do sudijske nadoknade i primili gol u posljednjim sekundama. U ovom trenutku Stuttgart ima 2 boda više, te ako se Hamburg još uvijek želi boriti za drugu poziciju, morat će pobjeđivati ovakve utakmice. Hamburg je u posljednje tri utakmice postigao osam golova, no osvojili su samo četiri boda.

Dosadašnja tri međusobna susreta ova dva tima pobijedio je Hamburg, a tako će vjerujem biti i ovdje. Želja za drugom pozicijom je jaka i ovakve utakmice jednostavno moraju pobjeđivati. Preporučujem da odigrate na bet365 kladionici ako imate račun tamo ili ako nemate napravite, jer vrijedi igrati ovaj par. Ako Hamburg povede sa 0-2 naša oklada u bet365 će biti dobitna. Sretno!

Screenshot_57.jpg

DIREKTNI LINK ZA UTAKMICU!

(Koeficijenti 12.6. u 1:25 CET) 

Fenerbahce - Kayserispor 1 (1.36) bet365

Vraća nam se i Turska 1. liga. Kayserispor se trenutno nalazi na posljednjoj poziciji na tabeli i glavni su kandidati za ispadanje ove sezone. Imaju najgoru obranu u ligi ove sezone, primili su najveći broj golova (62). Na drugoj strani imamo Fenerbahce na domaćem terenu. Domaćin lovi pozicije koje će ih odvesti u Europsku ligu i zbog toga mislim da će Fener juriti ka pobjedi u ovom susretu.

Screenshot_60.jpg

Izvor: bet365

Fener se nalazi samo dvije pozicije ispod top četiri i sa samo osam kola preostalih do kraja, oni će juriti kartu za Europu. Izgubili su samo dva puta na domaćem terenu od travnja 2019. godine i u tom procesu su prolazili kroz niz od deset utakmica bez poraza. Napominjem da su također postigli dva ili više golova u 15 od posljednjih 20 utkamica.

Na drugoj strani, Kayserispor je pobijedio samo tri puta u posljednjih 15 utakmica. U gostima su poraženi 11 puta u posljednjih 13 utakmica. Imaju samo jednu pobjedu u gostima od ožujka 2019. godine. Primili su čak 42 gola u posljednjih 12 gostujućih utakmica. Fener je također pobijedio u prvoj utakmici ove sezone protiv Kayserispora u gostima sa 2-0. Iako je Fener bio u lošijoj formi u posljednjih par utakmica prije pauze, vjerujem da će se sada vratiti mnogo ozbiljniji, s obzirom da su imali vremena da preispitaju svoju strategiju. Dobra prva utakmica kako bi se ponovni nastavak lige krenuo pozitivno!

Screenshot_59.jpg

(Koeficijenti 12.6. u 1:45 CET) 

Juventus vs Milan, polufinale zabarskog kupa, 1 (X)

O Milanu sam cesto pisao ove sezone na forumu. Osim sto sam pisao o Milanu, Milan je jedan od klubova koji sam najcesce igrao ove sezone. Najpre sam igrao protiv njih, pa sam cekao remi na njih, a jedno vreme sam igrao 1(X) na njih kada su igrali kod kuce. Najgore od svega je sto sam gotovo sve utakmice tih ludaka i odgledao. Gledanje utakmica Milana bih uporedio sa porodjajnim mukama. Ja se nikada nisam poradjao, ali zene pricaju da su to zaista muke. Ako porodjaj zaista boli, koliko i boli gledanje utakmica Milana, onda se ja evo, javno izvinjavam zenama sto sam ih vredjao. Izvinjavam se zenama sto sam oduvek tvrdio da sluze za samo jednu stvar, izvinjavam se sto sam pisao na forumu da zene nisu ljudi. Ako je na porodjaju zaista toliko tesko i bolno koliko i gledanje utakmica Milana, onda su zene heroji naseg vremena.

Milan vec godinama ne zna gde udara. Sve su probali, cega god da su se dotakli, uspeli su da sjebu. Menjali su vlasnike, kupovali skupe, pa jeftine igrace, pokusali su sa internacionalnim zvezdama, pa samo sa italijanskim igracima. Pokusali su i sa iskusnim, ali i sa mladim igracima. Sezone su otvarali sa skupim rosterom, pokusavajuci da se dovuku do instant-uspeha. Pokusavali su i sa “radom na duge staze” stvaranjem sopstvenih igraca, da bi vec sledece sezone, najavljivali povratak na vrh i kupovinu proverenih igraca. Samo u proteklih sest sezona su promenili 8 trenera, Seedorf, Inzaghi, Mihajlovic, Brocchi, Montella, Gattuso, Giampaolo, Pioli od kojih ne znas ko je gori, i ne samo to, ni jedan od njih nije imao punu sezonu na klupi. Pioli koji je trenutno na klupi je zapravo “mrtvac koji hoda”, jer je i za njega spremna lopata, samo se ceka kraj sezone. Od ovih osam majmuna, da me sada pitate ko je najgori, odgovor bi bio svakako Montella. Tesko je naci goreg trenera u Evropi od Montelle, mada je sadasnji trener Crvene Zvezde na najboljem putu da svrgne italijana sa prestiznog prvog mesta najgoreg trenera u Evropi. Problem je sto da me sada pitate, ko je drugi najgori izmedju Seedorfa, Inzaghi-a, Mihajlovica, Brocchi-a, Gattusa, Giampaola i Pioli-a, morao bih da zatrazim nekoliko dana da dobro razmislim. Nista bolje nisu birali ni kada je roster u pitanju, ali “best of” jeste izbor sportskog menadzmenta. Toliko lutanja, toliko gresaka, toliko pogresnih izbora, toliko bacenih para, toliko protracenih sezona … i sve to samo zbog pogresnog izbora. Ako vec ne citaju nas forum, mogli su barem da me kontaktiraju za misljenje. Da su mene pitali samo koga da ne uzimaju, vec danas bi bili nekoliko mesta blize mestu koje vodi u Ligu Prvaka. A ne bi trazio puno za usluge savetovanja. Da su meni dali po milion da im kazem da ne uzimaju Seedorfa, Inzaghi-a, Mihajlovica, Brocchi-a, Gattusa, Giampaola ili Piolija, ja bih ih kostao sedam miliona, ali bi i ustedeli barem pedeset. Kakve su izbore pravili, takvi su im bili i rezultati. Ligu Prvaka nisu videli godinama, o trofejima da i ne pisem, a prosle sezone nisu izborili ni Ligu Evrope, odnosno jesu, ali su izabrali da je ne igraju. To kako su igrali ove sezone, sam opisao u protesnom mail-u koje sam im poslao pre nekoliko meseci. Uljudno sam ih zamolio da mi nadoknade svih 90 minuta zivota svake utakmice koje sam odgledao, ukljucujuci i poluvremena. Onako los poslozen roster ne bi uspela da poslozi ni moja ujna Danica, a verujte mi da Danica ne zna da objasni razliku izmedju offside i kvacila.

Milan je trenutno sedmi na tabeli, dakle van evropskih kupova, ima skoro pa duplo manje bodova od Juventusa. Juve je prvi sa 63, dok Milan ima 36. Imaju 18 boda manje od Intera, ali i tek 10 vise od poslednjeg mesta koje garantuje opstanak. Kod kuce su gubili od Genoe, Fiorentine, Lazia, Intera, nisu uspeli da pobede cak ni Lecce, Sampdoriu, Veronu i Sassuolo. Oba derby-a su izgubili od Intera, ali “best of” je 0:5 protiv Atalante, sto je jos i odlican rezultat kakve su sanse promasivali ovi iz Bergama.

Uporediti danas rostere Juventusa i Milana, o nivoima klupa generalno da i ne pisem, je poput poredjenja normalnih i balkanskih zemalja. Razlika izmedju Juventusa i Milana je poput razlike izmedju americkih i srpskih svemirskih brodova. Razlika izmedju Juventusa i Milana je poput razlike izmedju nivoa zimskih sportova, recimo skijaskih skokova, u Bosni i Austriji. Razlika izmedju Juventusa i Milana je poput razlike izmedju nivoa turizma u Spaniji i Makedoniji. Ili poput razlike izmedju crnogorskih i Apple kompjutera.

Mozete da uporedite i imena. Odbranu Juventusa cine Chiellini, Bonucci, De Light, Alex Sandro, Danilo, dok milanovu “tvrdjavu” cine Conti, Calabria, Romagnoli, Mussachio. Napadacki red Milana je popunjen sa cak tri igraca, Rebicem, Ibrahimovicem i Leaom, dok Juventusovu bedu od napada cine Ronaldo, Higuain, Dybala i Douglas Costa.. Koliko je Ronaldo bolji igrac od Rebica, toliko je i Sarri bolji trener od Pioli-a. Problem sa Sarrijem je sto je odlican trener, ali je budala. Jedan od onih majmuna koji veruje da napadacka igra nekuda vodi. Jedan od onih majmuna koji veruje u posed lopte, lepotu igre, a sto je najgore, ubedjen je da se fudbal igra za gledaoce, a ne za trofeje, ccccccc. Zbog te budale, ove sezone na Juventus nisam igrao vise od tri-cetiri puta, a koliko sam nisko pao, zbog njega nisam smeo da odigram ni Antepost da osvajaju prvenstvo, cccccccc. Cak ni danas, kada su prvi, i kada je kvota da osvajaju prvenstvo cak 1,40 zbog tog majmuna nisam stavio ni centa na Antepost.

Ovo je inace uzvratna utakmica polufinala zabarskog kupa, i igra se, naravno pred praznim tribinama. U prvoj utakmici u Milanu je bilo 1:1, igralo se pred 75.000 gledalaca. Milan je poveo u 61-om minutu golom Rebica, a Juve je izjednacio u 91-om iz penala. Juventus moze da peva kakav rezultat nosi u revans mec, s' obzirom kako su igrali, a igrali su nikad gore.

Odmah da se razumemo. O danasnjem Milanu mislim sve najgore, oni jesu sedam puta bili prvaci Evrope, i cak 18 puta prvaci drzave. Ali prvaci Evrope su bili i Nottingham Forest, Crvena Zvezda, Cibona, Bosna i Jugoplastika. Kada bi znacilo to sta je nekada bilo, onda bi bilo logicki zakljuciti da bi Bosna trebala biti svetska velesila u zimskim sportovima, jer je nekada davno nekome palo na pamet da se u Bosni organizuju Zimske Olimpijske Igre. U Bosni, eeeeeeej. Danas u Bosni ne da nema takmicara u bobu, skijaskim skokovima, biathlonu, vec u celoj zemlji ne bi uspeli da pronadjete jednu osobu koja zna pravila barem jednog od ovih sportova. E tako vam je i u Milanu. Sedam puta su bili prvaci Evrope, a da ponudite jednoj Atalanti da uzme barem jednog njihovog igraca, oterali bi vas u qurac.

Koliko sam siguran da Juventus nece izgubiti; kada su nemci poceli sa takmicenjem, bio sam veoma obazriv, da ne kazem da nisam imao cojones za ozbiljnije kladjenje. Kada su izasle kvote za Cup mec izmedju Juventusa i Milana, a to je bilo jos pre nekoliko sedmica, naglo sam zivnuo. Svaki nemacki par sam sumanuto vezivao sa Juventusom kao double, tako da me je pre neki dan pocela da hvata panika. Do pre nekoliko dana sam imao vagon tiketa gde cekam “jedinicu” na Juventus, a u poslednja nekoliko dana se nekontrolisano “ogradjujem”, branim sa “iksom”. Uz onaj jedan vagon gde cekam “jedinicu” sada imam jos pola vagona tiketa gde cekam X. Ne znam zasto nemam cojones, verovatno je u pitanju, za moj pojam malo visoka kvota koju drze kladionice, mozda me plase prazne tribine, a najverovatnije da se najvise bojim Sarrija. Moja procena bi bila da je realna kvota 1,35, a razbojnici u kladionicama su poceli sa cak 1,65 na Juventus, pa je polako spustali do danasnjih 1,55. Gledajuci roster, situaciju u klubovima, prikazanu igru, ovo je za mene jedan od onih parova tokom sezone za koji bi mi bila nedovoljna prosecna svajcarska banka za zadovoljavanje nagona za kladjenjem.

Rezon da igram da Juve nece izgubiti; kao kada bi vas neko upitao da li bi ste se usudili da poletite do svemira sa NASA svemirskim brodovima, ili bi ste radije usli u srpski svemirski brod. Da se bavite skijaskim skokovima, da li bi radije skocili sa skakaonice u GarmischPartenkirchenu ili sa skakaonice u Kaknju? Da li bi za vas bio tezak izbor, Ibica ili Struga? Apple kompjuter ili onaj napravljen u Kolasinu?

Moguci rizik da propadnem; ako Milan veceras pobedi (u regularnom delu), racunajte da sam propao covek, racunajte da sam u debelom minusu za ovu godinu, a kladio sam se tek tri meseca. Ako Milan pobedi veceras yebacu majku Sarriju, taman da Ronaldo promasi deset penala, krivac je uvek Sarri. Teoretski receno, mogao bih da padnem zbog praznih tribina, da nije bilo yebenog virusa, mogao bih da kazem da su igraci Juventusa okrenuti Ligi Prvaka ili zavrsnici prvenstva Mogao bih da kazem da je Milanu jedini put izlaska u Evropu preko nacionalnog kupa, dovoljno im je samo da se dovuku do finala. Ovako, tri meseca su obe ekipe svirale qurcu, ovo im je prva utakmica, roster Juventusa je deset puta bolji, igraju “kod kuce”, imaju Ronalda, imaju Dybalu, imaju najbolju odbranu na svetu. Ako padnem, samo ce se potvrditi ona poznata cinjenica; ono sto mogu fudbaleri, najgluplji ljudi na svetu, iz mesta, to ne moze djavo iz tri metra zaleta.

Juventus - Milan 1 (1.53) bet365

Milan u posljednjih nekoliko godina nije ravnopravan rival Juveu niti u jednom segmentu, remijem u prvoj utakmici polufinala prekinuli su niz od čak 9 poraza u međusobnim susretima, dok su u Torinu poraženi na posljednjih 7 duela. Bianconeri su inače dominantni na svom terenu (12 1 0 u Serie A), iako se igra bez publike, ne vidim to kao naročito olakšavajuću okolnost za Rossonere, koji u ovoj utakmici neće moći računati na Ibrahimovića, a zbog suspenzija neće nastupiti ni Hernandez i Castillejo.

E sad, činjenica je da ni jedni ni drugi nisu odigrali takmičarsku utakmicu tri mjeseca, ali svejedno mislim da Juve uzima ovo. Hernandez i Castillejo su jako bitni igrači u Piolijevom timu (dva najbolja asistenta, Hernandez je i drugi strijelac tima), a naravno i Ibrahimović, te ne vidim kako mogu nadomjestiti te izostanke u rosteru ionako upitnog kvaliteta. Sa rezultatom iz prve utakmice (1:1) Sarri sigurno neće kalkulisati, i sve u svemu, očekujem rutinsku pobjedu Juvea.

prije 8 sati, popo64 said:

Juventus vs Milan, polufinale zabarskog kupa, 1 (X)

O Milanu sam cesto pisao ove sezone na forumu. Osim sto sam pisao o Milanu, Milan je jedan od klubova koji sam najcesce igrao ove sezone. Najpre sam igrao protiv njih, pa sam cekao remi na njih, a jedno vreme sam igrao 1(X) na njih kada su igrali kod kuce. Najgore od svega je sto sam gotovo sve utakmice tih ludaka i odgledao. Gledanje utakmica Milana bih uporedio sa porodjajnim mukama. Ja se nikada nisam poradjao, ali zene pricaju da su to zaista muke. Ako porodjaj zaista boli, koliko i boli gledanje utakmica Milana, onda se ja evo, javno izvinjavam zenama sto sam ih vredjao. Izvinjavam se zenama sto sam oduvek tvrdio da sluze za samo jednu stvar, izvinjavam se sto sam pisao na forumu da zene nisu ljudi. Ako je na porodjaju zaista toliko tesko i bolno koliko i gledanje utakmica Milana, onda su zene heroji naseg vremena.

Milan vec godinama ne zna gde udara. Sve su probali, cega god da su se dotakli, uspeli su da sjebu. Menjali su vlasnike, kupovali skupe, pa jeftine igrace, pokusali su sa internacionalnim zvezdama, pa samo sa italijanskim igracima. Pokusali su i sa iskusnim, ali i sa mladim igracima. Sezone su otvarali sa skupim rosterom, pokusavajuci da se dovuku do instant-uspeha. Pokusavali su i sa “radom na duge staze” stvaranjem sopstvenih igraca, da bi vec sledece sezone, najavljivali povratak na vrh i kupovinu proverenih igraca. Samo u proteklih sest sezona su promenili 8 trenera, Seedorf, Inzaghi, Mihajlovic, Brocchi, Montella, Gattuso, Giampaolo, Pioli od kojih ne znas ko je gori, i ne samo to, ni jedan od njih nije imao punu sezonu na klupi. Pioli koji je trenutno na klupi je zapravo “mrtvac koji hoda”, jer je i za njega spremna lopata, samo se ceka kraj sezone. Od ovih osam majmuna, da me sada pitate ko je najgori, odgovor bi bio svakako Montella. Tesko je naci goreg trenera u Evropi od Montelle, mada je sadasnji trener Crvene Zvezde na najboljem putu da svrgne italijana sa prestiznog prvog mesta najgoreg trenera u Evropi. Problem je sto da me sada pitate, ko je drugi najgori izmedju Seedorfa, Inzaghi-a, Mihajlovica, Brocchi-a, Gattusa, Giampaola i Pioli-a, morao bih da zatrazim nekoliko dana da dobro razmislim. Nista bolje nisu birali ni kada je roster u pitanju, ali “best of” jeste izbor sportskog menadzmenta. Toliko lutanja, toliko gresaka, toliko pogresnih izbora, toliko bacenih para, toliko protracenih sezona … i sve to samo zbog pogresnog izbora. Ako vec ne citaju nas forum, mogli su barem da me kontaktiraju za misljenje. Da su mene pitali samo koga da ne uzimaju, vec danas bi bili nekoliko mesta blize mestu koje vodi u Ligu Prvaka. A ne bi trazio puno za usluge savetovanja. Da su meni dali po milion da im kazem da ne uzimaju Seedorfa, Inzaghi-a, Mihajlovica, Brocchi-a, Gattusa, Giampaola ili Piolija, ja bih ih kostao sedam miliona, ali bi i ustedeli barem pedeset. Kakve su izbore pravili, takvi su im bili i rezultati. Ligu Prvaka nisu videli godinama, o trofejima da i ne pisem, a prosle sezone nisu izborili ni Ligu Evrope, odnosno jesu, ali su izabrali da je ne igraju. To kako su igrali ove sezone, sam opisao u protesnom mail-u koje sam im poslao pre nekoliko meseci. Uljudno sam ih zamolio da mi nadoknade svih 90 minuta zivota svake utakmice koje sam odgledao, ukljucujuci i poluvremena. Onako los poslozen roster ne bi uspela da poslozi ni moja ujna Danica, a verujte mi da Danica ne zna da objasni razliku izmedju offside i kvacila.

Milan je trenutno sedmi na tabeli, dakle van evropskih kupova, ima skoro pa duplo manje bodova od Juventusa. Juve je prvi sa 63, dok Milan ima 36. Imaju 18 boda manje od Intera, ali i tek 10 vise od poslednjeg mesta koje garantuje opstanak. Kod kuce su gubili od Genoe, Fiorentine, Lazia, Intera, nisu uspeli da pobede cak ni Lecce, Sampdoriu, Veronu i Sassuolo. Oba derby-a su izgubili od Intera, ali “best of” je 0:5 protiv Atalante, sto je jos i odlican rezultat kakve su sanse promasivali ovi iz Bergama.

Uporediti danas rostere Juventusa i Milana, o nivoima klupa generalno da i ne pisem, je poput poredjenja normalnih i balkanskih zemalja. Razlika izmedju Juventusa i Milana je poput razlike izmedju americkih i srpskih svemirskih brodova. Razlika izmedju Juventusa i Milana je poput razlike izmedju nivoa zimskih sportova, recimo skijaskih skokova, u Bosni i Austriji. Razlika izmedju Juventusa i Milana je poput razlike izmedju nivoa turizma u Spaniji i Makedoniji. Ili poput razlike izmedju crnogorskih i Apple kompjutera.

Mozete da uporedite i imena. Odbranu Juventusa cine Chiellini, Bonucci, De Light, Alex Sandro, Danilo, dok milanovu “tvrdjavu” cine Conti, Calabria, Romagnoli, Mussachio. Napadacki red Milana je popunjen sa cak tri igraca, Rebicem, Ibrahimovicem i Leaom, dok Juventusovu bedu od napada cine Ronaldo, Higuain, Dybala i Douglas Costa.. Koliko je Ronaldo bolji igrac od Rebica, toliko je i Sarri bolji trener od Pioli-a. Problem sa Sarrijem je sto je odlican trener, ali je budala. Jedan od onih majmuna koji veruje da napadacka igra nekuda vodi. Jedan od onih majmuna koji veruje u posed lopte, lepotu igre, a sto je najgore, ubedjen je da se fudbal igra za gledaoce, a ne za trofeje, ccccccc. Zbog te budale, ove sezone na Juventus nisam igrao vise od tri-cetiri puta, a koliko sam nisko pao, zbog njega nisam smeo da odigram ni Antepost da osvajaju prvenstvo, cccccccc. Cak ni danas, kada su prvi, i kada je kvota da osvajaju prvenstvo cak 1,40 zbog tog majmuna nisam stavio ni centa na Antepost.

Ovo je inace uzvratna utakmica polufinala zabarskog kupa, i igra se, naravno pred praznim tribinama. U prvoj utakmici u Milanu je bilo 1:1, igralo se pred 75.000 gledalaca. Milan je poveo u 61-om minutu golom Rebica, a Juve je izjednacio u 91-om iz penala. Juventus moze da peva kakav rezultat nosi u revans mec, s' obzirom kako su igrali, a igrali su nikad gore.

Odmah da se razumemo. O danasnjem Milanu mislim sve najgore, oni jesu sedam puta bili prvaci Evrope, i cak 18 puta prvaci drzave. Ali prvaci Evrope su bili i Nottingham Forest, Crvena Zvezda, Cibona, Bosna i Jugoplastika. Kada bi znacilo to sta je nekada bilo, onda bi bilo logicki zakljuciti da bi Bosna trebala biti svetska velesila u zimskim sportovima, jer je nekada davno nekome palo na pamet da se u Bosni organizuju Zimske Olimpijske Igre. U Bosni, eeeeeeej. Danas u Bosni ne da nema takmicara u bobu, skijaskim skokovima, biathlonu, vec u celoj zemlji ne bi uspeli da pronadjete jednu osobu koja zna pravila barem jednog od ovih sportova. E tako vam je i u Milanu. Sedam puta su bili prvaci Evrope, a da ponudite jednoj Atalanti da uzme barem jednog njihovog igraca, oterali bi vas u qurac.

Koliko sam siguran da Juventus nece izgubiti; kada su nemci poceli sa takmicenjem, bio sam veoma obazriv, da ne kazem da nisam imao cojones za ozbiljnije kladjenje. Kada su izasle kvote za Cup mec izmedju Juventusa i Milana, a to je bilo jos pre nekoliko sedmica, naglo sam zivnuo. Svaki nemacki par sam sumanuto vezivao sa Juventusom kao double, tako da me je pre neki dan pocela da hvata panika. Do pre nekoliko dana sam imao vagon tiketa gde cekam “jedinicu” na Juventus, a u poslednja nekoliko dana se nekontrolisano “ogradjujem”, branim sa “iksom”. Uz onaj jedan vagon gde cekam “jedinicu” sada imam jos pola vagona tiketa gde cekam X. Ne znam zasto nemam cojones, verovatno je u pitanju, za moj pojam malo visoka kvota koju drze kladionice, mozda me plase prazne tribine, a najverovatnije da se najvise bojim Sarrija. Moja procena bi bila da je realna kvota 1,35, a razbojnici u kladionicama su poceli sa cak 1,65 na Juventus, pa je polako spustali do danasnjih 1,55. Gledajuci roster, situaciju u klubovima, prikazanu igru, ovo je za mene jedan od onih parova tokom sezone za koji bi mi bila nedovoljna prosecna svajcarska banka za zadovoljavanje nagona za kladjenjem.

Rezon da igram da Juve nece izgubiti; kao kada bi vas neko upitao da li bi ste se usudili da poletite do svemira sa NASA svemirskim brodovima, ili bi ste radije usli u srpski svemirski brod. Da se bavite skijaskim skokovima, da li bi radije skocili sa skakaonice u GarmischPartenkirchenu ili sa skakaonice u Kaknju? Da li bi za vas bio tezak izbor, Ibica ili Struga? Apple kompjuter ili onaj napravljen u Kolasinu?

Moguci rizik da propadnem; ako Milan veceras pobedi (u regularnom delu), racunajte da sam propao covek, racunajte da sam u debelom minusu za ovu godinu, a kladio sam se tek tri meseca. Ako Milan pobedi veceras yebacu majku Sarriju, taman da Ronaldo promasi deset penala, krivac je uvek Sarri. Teoretski receno, mogao bih da padnem zbog praznih tribina, da nije bilo yebenog virusa, mogao bih da kazem da su igraci Juventusa okrenuti Ligi Prvaka ili zavrsnici prvenstva Mogao bih da kazem da je Milanu jedini put izlaska u Evropu preko nacionalnog kupa, dovoljno im je samo da se dovuku do finala. Ovako, tri meseca su obe ekipe svirale qurcu, ovo im je prva utakmica, roster Juventusa je deset puta bolji, igraju “kod kuce”, imaju Ronalda, imaju Dybalu, imaju najbolju odbranu na svetu. Ako padnem, samo ce se potvrditi ona poznata cinjenica; ono sto mogu fudbaleri, najgluplji ljudi na svetu, iz mesta, to ne moze djavo iz tri metra zaleta.

Ti ocigledno nisi gledao prvu utakmicu?

Ok Milan nije onaj isti svaki tim ima usponova i padova..menjaju se lastnike i sve ali u prvu utakmici je Milan dominirao Juventusa..smesan penal na kraj iako je moglo prije da je 3-0. Danas bez Hernandez, Ibrahimovic i Castillejo naravno da je Juventus favorit ali napisano je kao da igraju protiv Spal.

Interesantno je isto za kartone danas, sudi Orsato koji je dobar za kartone. Gledam value Calabria (4.00), Conti i Bennacer to be booked. bet365 jos nema granica za kartone.

DANAS ČASTE LOKALI ??

HNL se nastavlja i danas, drugi od četiri dana kada ćemo moći uživati u utakmicama najbolje nacionalne lige a pred nama je derbi kola! Ukoliko ga uopće derbijem možemo nazvati s obzirom da je riječ o klubovima u iznimno prijateljskim odnosima (blaga verzija priče).

Lokomotiva trenutno četvrlotplasiran, Dinamo aktualni lider svoje snage danas od 21:05 odmjeravaju na Kranjčevićevoj u posljednjem kolu kada će biti zabranjen pristup navijača na stadion. Zbog samog položaja na tablici i činjenice da se Lokomotiva bori za europu a da Dinamo ipak još nije i matematički osigurao naslov ova utakmica je dobila epitet derbija kola iako je to svjesni smo svi daleko od derbija.

Ipak kladionice u takmivm slučajevima nemogu računati faktor prijateljstva odnosno odnosa otac-sin te moraju postaviti granicu za kartone malo više od standardne i tu smatramo da imamo priliku. Naime domaće kladionice za ovaj susret daju granicu kartona od 4.5 po tečaju od 1.85 i granicu od 5.5 žutih kartona po tečaju od 1.55 što mi smatramo da je previše. Prije svega opciju na manje kartona uvijek treba igrati u lokalnim kladonicama jer one eventualni crveni karton ne računaju kao dva kartona kako je to slučaj u onim stranim „zabranjemim“ pa tako i u samoj okladi piše zbroj žutih kartona.

Sa 1.70 žuta kartona u prosjeku po utakmici Dinamo je momčad koja u 1.HNL dobiva najmanje žutih kartona, a na drugom mjestu odmah izna njih je Lokomotiva sa prosjekom od 2.0 te je ovdije danas riječ po dvije najkorektnije momčadi ako slušamo statistiku. Naravno da nam to za ovu okladu ide u prilog.

Druga jako bitna stavka je sudac utakmice, Duje Strukan iz Splita ove sezone uz Ivana Bebeka ima najviše odsuđenih utakmica, njih čak 15. U tih 15 utakmica podijelio je Strukan ukupno 67 žuta kartona te je njegov prosijek ove sezone na 4.1 žuta kartona na utakmici (prošla sezona 3.9). Ono što je posebno zanimljivo je Strukanov prosijek ove sezone u utakmicama kada je sudio Dinamu ili Lokomotivi. Ove sezone Strukan je Dinamu sudio četiri utakmice i pri tome pokazao samo šest žutih kartona, te je prosijek kartona na tim utakmicama bio samo 1.5. Ista ili slična situacija je i sa Lokomotivom kojoj je sudio dva puta i pokazao samo tri žuta kartona (prosijek isto 1.5).

Treća bitna stavka za napomenuti su međusobni susreti, Dinamo i Lokomotiva do sada su međusobno igrali 36 puta (32 pobjede Dinama, 2 neriješena te 2 pobjede Lokomotive). U tih 36 međusobnih utakmica imali smo prilike vidjeti ukupno 83 žuta kartona a to je samo 2.3 u prosijeku. Zanimljiv je i podataka da su u 36 međusobnih utakmica samo dva puta bilo više od pet žutih kartona dok je samo četiri puta bilo viđeno više od četiri žuta kartona.

S obzirom na izrazito povoljnu statistiku, činjenicu da su klubovi u prijateljskim odnosima te da za Dinamo nije neka must win situacija naš prijedlog je oklada na manje od 5.5 žutih kartona po tečaju od 1.55 koja fino može poslužiti za neki tiketić dok nije loš ni oklada na manje od 4.5 žuta kartona po tečaju od 1.85.

IZVOR: 

Valencia - Levante 1 (1.70) bet365

Posljednja utakmica Valencije prije pandemije koronavirusa je bio poraz protiv Atalante (3-4) u Ligi prvaka na domaćem terenu. Ukupan rezultat u dvije utakmice je glasio 8-4 za Atalantu. Valencia se sada može fokusirati samo na La Ligu u posljednjim tjednima sezone, a očajnički će željeti uzmu jednu od prve četiri pozicije.

Šesterostruki španjolski prvaci su pobijedili Real Betisa i remizirali sa Alavesom u posljednje dvije ligaške utakmice, dok su ove sezone bili neporaženi na Mestalli u La Ligi. Pobijedili su osam i remizirali šest od 14 utakmica na svom stadionu, što ih je postavilo kao treću najbolju ekipu na domaćem terenu.

Unatoč tome što imaju prednost domaćeg terena u ovom meču, morat će se izboriti za sva tri boda bez navijača. Zanimljivo je da su u osam odigranih mečeva uspjeli postići gol u svakoj utakmici, osim u porazu protiv Real Sociedada (3-0) i Getafea 23. i 8. veljače.

Valencia će svakako imati dodatni poticaj u ovoj utakmici u petak, jer se pripremaju za doček svojih gradskih rivala. U posljednja dva susreta sa Levanteom, Valencia je bila pobjednik. Valencia će u ovom susretu biti bez francuskog veznjaka Geoffreya Kondogbije zbog suspenzije, dok Cristiano Piccini i Ezaquiel Garay ostaju van terena zbog ozljeda. Odsutnost Kondogbije će značiti promjene u veznom redu, sa Carlosom Solerom koji bi mogao da ga zamijeni, što će dopustiti Alessandru Florenziju da krene na krilnoj poziciji, iako je Francis Coquelin još jedna opcija. Rodrigo Moreno i Kevin Gameiro bi trebali biti u napadu.

Valencia: Cillessen; Wass, Diakhaby, Paulista, Gaya; Florenzi, Parejo, Soler, Torres; Rodrigo, Gameiro

Valencia - Levante.jpg

Levante je završio na 15-oj poziciji u posljednje dvije sezone u La Ligi, ali Paco Lopez je potencijalno na putu za svoje najviše osvojeno mjesto od sezone 2013/14, kada su završili na desetoj poziciji.

Deset pobjeda, tri remija i 14 poraza – tako je Levante nastupio u španjolskom prvenstvu ove sezone. Samo su dvije momčadi – Mallorca i Espanyol – pretrpjele više poraza, ali rekord od 10 pobjeda ih je definitivno spasio od crvene zone. Lopezova momčad je ove sezone imala velike muke u gostima, gdje su pretrpjeli 11 poraza u svojih 14 utakmica, prikupivši samo devet bodova u tom procesu, što je jedan od najgorih rekorda u ligi.

Izgubili su od Eibara i remizirali sa Granadom u svoje dvije utakmice prije odgađanja sezone, ali su zabilježili slavnu pobjedu od 1-0 nad Real Madridom krajem veljače. Levanteu su nedostajali Sergio Postigo i Ruben Rochina zbog suspenzije i ozljede u posljednjoj utakmici protiv Granade, ali će biti dostupni u ovom susretu. Ivan Lopez je još uvijek van terena zbog problema sa koljenom, ali ostatak momčadi je spremno pred ovaj susret, te se ne očekuje mnogo iznenađenja.

Levante: Aitor; Miramon, Postigo, Vezo, Clerc; Campana, Vukcevic, Radoja, Bardhi; Morales, Marti

Valencia je ove sezone bila impresivna na Mestalli i  vjerujem da bi oni ovdje mogli ostvariti sva tri boda po koeficijentu 1.70 koji je u padu.  Budite oprezni sa ulozima, jer je ovo tek prva utakmica nakon tri mjeseca pauze. U svakom slučaju, preporučujem vam da igrate okladu na bet365 kladionici, jer ako Valencia povede sa 2-0, vaša oklada će biti dobitna! 

Screenshot_61.jpg

(Koeficijenti 12.6. u 12:19 CET) 

Sporting - Ferreira 1 (1.44) bet365

Sporting se vraća u Lisbon nakon razočaravajuće gostujuće utakmice protiv Guimaraesa. Imali su šansu da se izjednače na tabeli sa Bragom koja se nalazi na trećoj poziciji sa pobjedom u toj utakmici. Ali su napravili neke smiješne greške i morali su se zadovoljiti bodom. Trenutno se nalaze na četvrtoj poziciji sa 43 boda, istim brojem bodova kao i Famalicao ispod njih, međutim, imaju utakmicu manje. Sada očekujem pobjedu domaćina, bodovi su im prijeko potrebni, mogli bi izgubiti i tu četvrtu poziciju ako budu kisali u ovim 'zicer' utakmicama. Sporting je ujedno i treća najbolja ekipa na domaćem terenu gdje imaju četiri pobjede u nizu u posljednjih pet utakmica. Primili su samo 12 golova u 12  utakmica na svom stadionu. Cijela momčad će biti spremna, samo će Phellype biti pod upitnikom zbog ozljede koljena.

Screenshot_63.jpg

Ferreira će trebati još par dobrih nastupa kako bi obezbjedili opstanak u ligi. Nalaze se na 16-oj poziciji sa samo šest bodova razlike u odnosu na crvenu zonu. Ferreira još uvijek nije sigurna što se tiče opstanka u Primeiri, ali su ostvarili pobjedu u svojoj prvoj utakmici nakon povratka nogometa. Ta pobjeda je međutim bila protiv daleko najgoreg tima u ligi Avesa. Dvije od tri pobjede u posljednjih pet utakmica Ferreira je ostvarila protiv Avesa. U prvoj utakmici ove sezone između ova dva tima Sporting je ostvario pobjedu na strani (1-2). Domaćini su ostvarili pet pobjeda u posljednjih pet utakmica protiv Ferreire. Ferreira je jedan od četiri najgora tima u ligi kada su gostujući susreti u pitanju. Osvojili su samo 11 bodova u 12 utakmica u gostima, dok su primili čak 22 gola u tom procesu. Za Ferreiru u ovom susretu nema Murila, Telesa i Bertellija. Sretno!

Screenshot_62.jpg

(Koeficijenti 12.6. u 12:40 CET) 

prije 14 sati, crash1 said:

Rudar - Bravo / Pobjeda gosta bet365 online kladionica">bet365 bet365 Hrvatska">bet365 Hrvatska - 2,00

Vjerujem da će Bravo slaviti, također mislim da će kvota pasti sutra do 12:00 tako da ako možete odigrajte već sada. Bravo je ambivciozna ekipa koja je izborila plasman u  prvu ligu SLovenije, Rudar nema nikakve amicije igraju vrlo loše ove sezone... Dvije različite ekipe što se ambicija tiče i po meni je Bravo veliki favorit ovdje a kvota je odlična.

image.thumb.png.c9c87ced85a305631f9679c37a968d6d.png

Kvota je sada 1.75 do večeras očekujem pad na 1.50

Ja sam ovo uhvatio po kvoti od 2,50

image.thumb.png.a0664df3830c16c68b56d2c1a484a118.png

Hoffenheim - Leipzig /+1,5 AH Hoffenheim bet365 Bet365 Hrvatska - 1,93

Lokomotiva - Dinamo / +1.0,+1,5 Lokomotiva bet365 Bet365 Hrvatska - 1,47

Evo jedan double od mene za "triplanje" kvota je skoro 3 a po meni ovo vrlo lako može proći. Na jednom drugom tiketu odigrao sam čiste pobjede na Hoffenheim i Lokomotivu, pa šta bude :)

Hoffe je prije nekoliko dana iznenadio sve jer su se rastali s trenerom Alfredom Schreuderom, zbog neslaganja sa upravom oko budućih planova za momčad. U svakom slučaju, ekipa je vrlo dobra i kvalitetna, u posljednje vrijeme ne igraju loše i još uvijek su u utrci za EL. Hubner će propustiti meč zbog suspenzije a dobra vijest je da je Kramarić oporavljen nakon što je propustio 4 utakmice i susret protiv Dusseldorfa je odgledao sa klupe dok bi trebao bi početi večeras. 

RB je i dalje nekonstantann, nakon što su slavili protiv Mainza i Kolna, u sve tri utakmice kod kuće protiv Freiburga, Hertha i u prošlom kolu protiv Paderborna koji je izvukao nerešeno u posljednjoj minuti, su prosipali bodove. Upamecano najbolji defanzivac propušta meč, Poulsen je još uvijek ozlijeđen, kapetan Sabitzer je upitan nakon ozljede mišića, i o njemu će se odlučiti u posljednjem trenutku da li će nastupiti. Po meni je Hoffe mnogo bliži pobjedi, možda čak i DNB po kvoti od 5.5 nije loša opcija.

image.png.6e4f02d68d6f40d27479ff86ba7884da.png

Što se tiče Dinama i Lokomotive ovdje je sve jasno da je ovo zapravo jedan klub. Dinamo je već prvak, Lokosi se bore za Evropu tako da se nadam da će nastaviti sa prijateljtvom i očiglednim puštanjem i davanjem a i onako je pitanje kakve su ambicije kod igrača Dinama jer su se morali vratiti sa pauze i raditi pripreme za sezonu koja je već praktički za njih završena. Tako da, ovaj hendikep bi trebao svakako proići a nadam se da će Lokomotiva uzeti sva tri boda ovdje.

UPLATI ( LOKOMOTIVA - DINAMO)

UPLATI ( HOFFENHEIM - RBL)

image.png.5fbd8709607ad889a479761b32dc3be3.png

Juve - Milan / Pobjeda Juventusa bet365 Bet365 Hrvatska - 1,60

Ma ovdje nema potrebe puno palamuditi, ovo je po meni tip dana. Da je pauza trajala godinu dana i da Juventusovi igrači godinu dana nisu trenirali, a Milanovi da, opet bi Juve to bez problema dobio. Kvalitet je jednostavno na strani Juventusa, treba im pobjeda jer su remizirali u prvom meču, kvota je VRHUNSKA, Milan igra bez tri najvažnija igraća - Castillejo, Ibarhimovića i Theo Hernandeza a i sa njima na terenu sitacije na bi bila puno drugačija, tako da...

Kovta od čak 1,60 me iznendaila i ovo će se svakako naći na nekom od listića, da ne kažem na svakom listiću :D

Capture.thumb.JPG.aed0f84f8407503d98bb00a7c9b5b979.JPG

Od mene danas ovaj double kod bet365

HSV je sramotno kiksao u ponedjeljak kad je primio gol u 94'minuti i tako odigrao samo X. Imali su sve... Bore se za drugo mjesto sa Stuttgartom, mislim da im je Arminia pobjegla na ndeostižnu razliku za prvo. Uglavnom, velik ulog je u igri, prednost domaćeg terena rekao bi gotovo da i ne postoji kako nema publike. Motivacije i kvaliteta je na strani gostiju a mislim da je vrijeme i da sreća malo pomazi HSV.

Juve je par stepenica iznad Milana koji u ovov polufinal eulazi bez Ibrahimovića i u lošoj atmosferi. Srezana su im primanja 50% i isto im je valjda rećeno tek prije par dana, Ibrahimović je odlučio otići, par igrača je van stroja. Uglavnom, blago rećeno nije idealna atmosfera. Juve je najbolja talijanska momčad što će mislim dokazati i ove sezone te ponovo osvojiti Scudetto a vjerujem da ćemo ih gledati i u finalu talijanskog kupa.

Slika-zaslona-2020-06-12-u-16.49.52.png

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava meca, drugi deo Sede vlasi, bore na licu i dvadeset kilograma viska Zeljka Obradovica su vidljivi znakovi bioloskog starenja. I to takodje ne kazem ja, vec biologija. Teorija takodje kaze da je pravo zivotno doba da napravis nesto od svog zivota kada imas vise od 25 godina, kada nemas nikoga ko zavisi od tebe, kada nemas racune iza sebe, ili kada si spreman da ulazis u rizik. Kada imate 40 ili 50 godina, vi jeste zreliji i racionalniji, ali imate i porodicu, imate nekoga ko zavisi od vas, pa ste vec mnogo manje spremni da preuzmete velike rizike. Ovu teoriju je u praksi potvrdio i sam Obradovic, jer je sve svoje najvece uspehe, ostvario bas kako kaze i teorija.  U Srbiju se vratio jer je odlucivao srcem, a ne razumom. A teorija kaze da sve greske moraju i da se plate. Teorije kazu da sa 64 godina zivota veoma tesko pristajete da se menjate, menjaju vam se i prioriteti, i u tim godinama najmanje sto je potrebno jeste da rizikujete. Potreban vam je mir, sigurnost i da uzivate. A kada to hocete u Srbiji, i uz to odlucite srcem, a ne razumom, onda svakako mora takva odluka i da se plati tako sto cete slusati kako vam 20.000 umno poremecenih bolesnika skandira u direktnom Tv prenosu da ste turcin i da treba da se napusite qurcine. Kada je Zeljko Obradovic poceo da se bavi trenerskim poslom, nije bilo ni interneta, ni mobilnih telefona, ni drustvenih mreza, a u vecem delu Srbije nije bilo ni struje. U to vreme se treniralo deset sati dnevno, i trener je bio sveto bice. Danas profesionalni igraci po Kolektivnom Ugovoru ne mogu da treniraju vise od dva i po sata dnevno, a pripreme pred pocetak sezone zakonom ne mogu da pocnu vise od dvadeset dana pred pocetak sezone. A ja bih dodao da ce za nekoliko godina igraci lupati samare trenerima koji odluce da ih menjaju u toku igre. A ima jos nesto. Ja sam siguran da pitamo kolege sa Foruma da nam objasne u kom delu Usa se nalaze savezne drzave Idaho, Wisconsin, Alabama ili Delavare da pola Foruma ne bi imalo pojma. A onda vi ocekujete da polupismeni crnac koji dolazi iz Nebraske uziva sto dolazi u Srbiju, i sto se od njega trazi da razume sta je beogradski derby i da se od njega trazi da se baca na glavu igrajuci protiv Zvezde. Hteo sam da kazem da je Zeljko Obradovic najbolji trener na svetu starog kova sa savrsenim teorijskim trenerskim principima. Ali i osoba sa 64 godine na pogresnom mestu i sa dolaskom nekih drugih vremena. Nijedan polupismeni crnac nije spreman niti je navikao, niti razume zasto je pobeda nad Zvezdom pitanje zivota ili smrti, zasto se trener toliko dere na njega, i zasto nakon samo jedne obicne greske bude zakucan ekserima za klupu. Nijedan polupismeni crnac ne razume zasto se od njega u Srbiji ocekuje da protiv Crvene Zvezde mora da se baca na glavu, kada je u njegovoj crnoj glavi kosarka samo obicna zabava. Upravo sam vam potpuno besplatno napisao zasto su rezultati Partizana takvi kakvi su, i zasto je danas kvota na Zvezdu 1,35-1,40 kao i koji su razlozi da Zeljko Obradovic promeni ceo roster, a da Partizan izgubi vec cetiri utakmice kod kuce, iako je sezona tek pocela Prognoza za kladjenje Petorica kolega sa Foruma su jos u ponedeljak, tri dana pred pocetak utakmice podrzala Crvenu Zvezdu. Oni koji su pokvareniji i vise zli su svoje predloge postavili kroz klizni handicap, dok su kolege sa pozitivnom licnosti u sebi odigrale cistu jedinicu. Postoje barem deset razloga zasto su to dobri predlozi, pod uslovom da se utakmica igra na papiru, a ne na parketu. Prvi razlog je svakako roster, Crvena Zvezda svakako ima bolji roster i tu nema sta da se prica. Drugi razlog je svakako sirina rostera, gde Zvezda takodje ima mnogo vise upotrebljivih igraca. Treci razlog je sto grk na klupi Zvezde koristi gotovo sve igrace, dok Obradovic cak i kada je imao duplo bolju ekipu, uvek je igrao sa sedam-osam igraca. Cetvrti razlog jeste forma, pozicija na tabeli, opsta slika tima, i za to uopste necu da trosim tastaturu. Peti razlog je svakako trenutna situacija u klubu, gde je u Zvezdi sve relativno mirno, dok je u Partizanu pravi raspad sistema, i jos niko nista ne sme da kaze Faraonu, iako ne izlazi iz kafane. Sesti razlog je naravno domaci teren, gde niko iz rostera Partizana uopste ni ne zna sta ga veceras ocekuje. Sedmi razlog je pritisak gde Partizan ako ovo izgubi ostaje u rangu Albe, a tek treba da igra sa Olympiacosom, Zalgirisom i Panathinaikosom. Osmi razlog jesu kvote kladionica koje jasno sugerisu ko je favorit, a deveti razlog je sto kvota osim sto favorizuje Zvezdu, jos i pada. Deseti, a mozda bi trebalo da bude prvi razlog jeste navijacka opredeljenost Psiha (Predsednika Srbije) Sve ovo je teorija kada bi se utakmica analizirala na osnovu onoga kako stoje stvari na papiru, i kada bi se derby igrao na papiru, a ne na parketu. Ono sto me brine jeste iskustvo padanja. Na primer, kao kada je Milan izgubio od Parme, pa ga Liverpool demolirao u sred Milana, a ja onda odigrao duplu sansu 1x na Inter u gradskom derby-ju a Milan lagano dobio. Ili na primer, kada nikada u zivotu ne igram na Dinamo, pa ih onda odigram kod kuce, takodje duplu sansu 1X protiv Hajduka, a oni izgube 0:1. Postoje samo dva nacina kako bi Partizan mozda mogao da pobedi. Jedan je da se veceras bacaju na glavu, da ih ide kao sto je Zvezdu islo u sred Istanbula kada su demolirali Fenerbahce, a koji je danas prvi na tabeli, kada sam takodje pao, a da Crvena Zvezda odigra najgoru utakmicu u zivotu. Drugi jedini moguci nacin da Partizan dobije jeste da se nekako dovuce do kraja utakmice, a da ne gubi, i onda u nekoj drami, jednim potezom nekako, a ne znam kako, resi utakmicu. I za kraj, moj prvi predlog za kladjenje je svakako prognoza da ce se Aba League raspasti u narednim godinama, i da ce je direktno srusiti srbi, kao sto su srusili sve do sada. Aba League ce direktno srusiti dva zla, sadasnji predsednik srpskog Kosarkaskog Saveza i sadasnji selektor Svetislav Pesic, koji ima 75 godina, pa ce vam sada biti jasnije kako starost utice na telo i mozak. To je moj prvi predlog za kladjenje za koji bih preporucio da rasprodate imovinu, ili barem podignete kredit i uplatite moj predlog. Da imam u sebi toliko zla koliko i kolege @Joker93 i @Fitoz verovatno bih i ja kao svoj predlog postavio u 15.00 casova i pola sekunde, ekstremni klizni handicap na Zvezdu od +4,5 po kvotici od 1,20. Ovako, posto sam ja Leonardo Veliki, prvo predlazem live kladjenje, zatim oba najekstremnija klizna handicapa kod velikog bet365 onaj od +9,5 na Zvezdu, kao i onaj od +15,5 na Partizan sa nadom da bih mozda mogao da uhvatim oba ekstremna handicapa nadajuci se da niko nikoga nije u stanju da potopi. I za kraj, imam predlog za administratora Hej @IzudinB U utorak smo postavili predlog za kolegu @fic iako ti to zabranjujes. Deluje da nas je kolega zaista napustio. Predlog mu je prosao, bas kako je i on pogadjao svoje predloge dok je bio sa nama. Drugi gol je pao u 90 plus 9-om minutu. Upisi mu ovaj pogodak, napravi ovaj put izuzetak, neka mu stoji zapisano kao pogodak poslednji predlog u Poslednjoj Sansi. Nece ti nista faliti, niko ti nista nece zameriti, nismo u Skandinaviji, a nadajmo se da se neces ni ti nikada ni pomeriti sa tog poslednjeg mesta u drugoj, amaterskoj. Mi smo mu postavili predlog, a deluje kao da su i sudbina i karma i Bog i sreca hteli da mu poslednji predlog u nasoj svetoj Poslednjoj Sansi prodje u 90 plus 9-om minutu.  
    • Crvena Zvezda vs Partizan, Euroleague, najava meca Ne bih mogao da se setim kada je cak sest kolega iz svete Poslednje Sanse za svoj predlog postavilo izbor iz jednog te istog meca. Jos interesantnije je sto je u pitanju jedan gradski derby, a zanimljivo je i da su trojica kolega iz prve lige, a trojica iz druge. Svima je zajednicko sto su svi igrali na Crvenu Zvezdu, uglavnom klizne handicape, dvojica kolega cak i cistu jedinicu, dok je samo kolega @jansavc na neki nacin "podrzao" Partizan ako se to uopste moze nazvati podrska, da nece izgubiti vise od 14 razlike. Iako je za ovaj medjuweekend ponuda bila slaba, pa je i to jedan od razloga, ipak je bilo lepo videti da je u ovom kolu svete Poslednje Sanse cak devet predloga bilo iz kosarke, najlepse sportske igre na svetu. Hajde onda da vidimo, koji je razlog zbog cega je ceo Forum ovoliko podrzao Crvenu Zvezdu u jednom gradskom derby mecu, a ne vidim nikoga sa Foruma koji bi bolje od mene najavio danasnji mec. Pre najave danasnjeg meca, samo da skrenem paznju kolegama sa Foruma koji imaju manje od dvanaest godina, a koji ce danas gledati utakmicu da Jones, Brown, Bonga, Washington, Davies, Lundberg, Ntkilina, Mike, Canaan, Yago, Miller-Mcintyre, Daum i Gieadraitis nisu srpska prezimena, a nisu ni belci osim Dauma i Giedraitisa. Maloletnim kolegama sa Foruma da kazem i da beogradska govna ne igraju Euroleague zato sto je neko impresioniran srpskom kosarkom, vec zato sto nema ruskih klubova, i zato sto su Psiho i srpska propaganda procenili da im se isplati da godisnje placaju po klubu 1,250.000 eura za ucesce srpskih klubova u Euroleague. Uz to, grad Beograd je bio prinudjen cak dva puta u kratkom periodu da organizuje FinalFour Euroleague, a i ove godine ce morati da bude organizator, naravno o svom trosku, pa kada sve to saberete, dosli smo vec do deset miliona eura, koliko srpsku drzavu kosta ova propaganda. Ovde se ne racuna uobicajenih po 25 miliona eura koji se godisnje bace na polupismene crnce po klubu. Crvena Zvezda Gledajuci proslu sezonu Crvene Zvezde, samo se potvrdila moja teorija za koju bi smeo da dam vitalne organe da je odbranim, da najboljih sto svetskih igraca Fantasy-a vise znaju o kosarci od prvih sto najboljih trenera na svetu. Crvena Zvezda je prosle sezone, kao i svake godine potrosila 30 miliona eura i za sav taj novac bila 16-ta na tabeli sa skorom 11-23, jedina dva gora kluba od njih su bili Alba i Asvel, a i to se ne bi desilo da je sezona trajala jos koju sedmicu. Gore od plasmana su bili potezi koje su vukli majmuni iz Zvezde, u smislu izbora trenera i igraca, za sta bi mi trebalo deset stranica teksta. Ipak, na kraju su osvojili Aba League, osam puta su demolirali Partizana, a to je u Srbiji najvaznije, pa je sezona proglasena istorijski uspesnom. Ako bih trebao da prokomentarisem proslu sezonu Crvene Zvezde u jednoj ili dve reci, to bi bile reci fijasko ili debakl, a u jednoj prosirenoj recenici, to bi bilo da nijedan Fantasy igrac na svetu, pa cak i seoski, ne bi nikada spojio u svom virtuelnom timu onako nefunkcionalan tim. Odluku da potpisu Napiera, a da su u rosteru imali Teodosica, Nedovica, Yaga i Hangu bih proglasio najdebilnijim izborom u istoriji svih sportova.  Sto se tice ove sezone, Zvezdi se mora priznati da su ipak nesto naucili iz gresaka iz prosle sezone, sto i nije bilo tesko, kada gore nije bilo ni moguce. Vratili su pre svega, svoje bivse igrace, koji su imali lose sezone u svojim klubovima, sto je odlican potez, jer oni bolje od bilo kog polupismenog crnca razumeju da je u Srbiji jedini smisao kosarke biti bolji od Partizana. Doveli su jos jednog belca Dauma, a jedina dva nova crnca su Miller-McInture i Canaan sto su odlicna pojacanja. Na taj nacin, Crvena Zvezda je prilicno ocistila roster iz prosle sezone od beskorisnih govana, smanjila broj crnaca na najmanju mogucu meru, i povecala broj srpskih igraca. Odlican potez im je i povratak Petruseva tokom sezone.  Moj utisak je da je Crvena Zvezda odlicno poslozila roster, ili barem isparavila greske iz prosle sezone, ali da to nikako nije dovoljno za prvih osam mesta na tabeli, i da ce se tokom sezone vuci tu negde oko sredine tabele i verovatno biti u igri za doigravanje. Ove sezone u Euroleague imaju skor 5-5 a mislim da su morali imati jednu sigurno, a mozda i dve pobede vise. Lepe pobede su one u gostima nad Fenerbahceom, Monacom i Parisom, ali su morali da dobiju ili Asvel u gostima, ili Barcellonu kod kuce, gde su prakticno imali pobedu u samoj zavrsnici. Partizan Nikada vidjeno u istoriji bilo kog sporta. Tri godine potpunog fijaska, jedan trofej od mogucih osamnaest, potrosenih sto miliona ni za sta, i jos niko nista Faraonu ne sme da kaze, vec promene ceo roster za jedno leto. Cetrnaest novih igraca, od toga samo tri srpska igraca, i to samo da ih ne bude sramota da nemaju nijednog srpskog igraca. A cak je jedan i polu srbin, polu hrvat, majko moja. Cak i da ne gledamo u krvna zrnca, tesko da bi i Guardioli neko dozvolio da promeni ceo roster, a ako bi mu neko ipak dozvolio, tesko da bi bilo ko dozvolio Guardioli da zivi kako Faraon zivi u Srbiji. U Srbiji je rec odgovornost prakticno zabranjena rec, a bilo kakva kritika bi veoma lako mogla da vas odvede na neko sluzbeno putovanje od nekoliko godina. Da nema mene na ovom smesnom Forumu, tesko da bi bilo gde mogli da procitate bilo kakve kritike Faraona.  Faraon i Psiho imaju mnogo toga zajednickog, ali i jednu veliku razliku. Vestom propagandom i manipulacijom polupismenih gradjana, i jedan i drugi su proglaseni velikim, najvecima, nedodirljivima, svetim kravama, bez kojih bi dosao propast sveta. Jedina razlika je u tome sto je jedan Predsednik, a drugi trener, pa je jedan Faraon za sest miliona, a drugi za milion fanatika. I jedan i drugi su proglaseni za nuklearnog fizicara, Mesiju, Boga, neurohirurga koji spasava zivote ili vatrogasca koji glavom skace u vatru i spasava zivote gradjana. I jednom i drugom se klice, salju poljupci, pruza podrska, i jednom i drugom se veruje vise nego svojim ocima, i jedan i drugi su se odavno odvikli od bilo kakve kritike. Cetiri sezone u klubu, jedno ispadanje u EuroCupu u sred Beograda od turske Burse, jedna osvojena Aba league i jedno cetvrtfinale Euroleague, i tacka. Ove sezone, uz promenjen ceo tim i jasnu poruku polupismenim fanaticima "... sada da odem necu, ko god da dodje posle mene zeli zlo Partizanu, nisam tip koji se predaje ... ovo sto vidite svojim ocima nije tacno ...imam apsolutnu podrsku ... bla bla bla ..." Partizan je promenio ceo roster, ali je u ovoj sezoni sve ostalo isto. Skor u Euroleague je 2-8 igra je ostala ista, losa, nepovezana, spora uz porodjajne muke da se postigne poen, i dalje se gubi na jednu loptu, u samoj zavrsnici, i dalje Faraon nije kriv vec igraci, i dalje beogradska govna zasluzuju pozivnice jer je tamo publika najbolja, i dalje ovo .. i dalje ono ... a rezultata nigde. Cak vise ne postoji ni ono sto je jedino i drzalo Partizan u propagandi da su zdrav klub, a to su utakmice kod kuce. Partizan je kod kuce vec izgubio od raspalih Virtusa, Armanija, te Monaca i Barcellone dok su u gostima sve izgubili osim Maccabija sa kim su igrali u Beogradu. Starost Placanje poreza, starost i smrt niko na svetu ne moze izbeci. Nauka smatra da starost pocinje sa 74,7 godina mada neke teorije idu cak i do 77 godina. Zeljko Obradovic ima 64 godina, pa sada ne znamo gde njega da ubrojimo. Da li je on srednje dobi, da li je starija osoba ili je jednostavno veoma stara osoba? To na kraju nije ni vazno, vazno je da svaka osoba na svetu starenjem postaje drugacija osoba, najcesce sve to ide na gore. To ne kazem ja, to kaze biologija, to kaze bilo koja nauka. Uz to ide i teorija da se ne stari u svim zemljama isto. Nije isto stariti u Srbiji ili u Usa ili u Skandinaviji. Ovde cu vam postaviti dve fotografije da vidite kako se stari u Srbiji a kako u Hollywoodu. Ovo ovde su dva glumca. Obojica imaju 61 godinu i obojica lose glume. Na jednoj slici mozete videti kako izgleda starost u 61-ovoj godini u Srbiji, a kako izgleda starost u 61-oj godini u Hollywoodu. Na jednoj slici je srpski glumac Dragan Bjelogrlic, a na drugoj americki glumac Bred Pit, pa svojim ocima mozete videti kako se stari u Srbiji, a kako u Hollywoodu.   Obradovic je trenercina, kakve Evropa jos nije videla, to je bio, to jeste i to ce uvek biti. Niti je zaboravio kosarku, tesko da bilo ko vise zna o kosarci od njega. Ali nije Faraon vec je od krvi i mesa. I on stari kao i sav obican svet. I on se menja starenjem, uglavnom na gore, kao i svi ostali. Vratio se u Srbiju, a deset godina ranije mu to nikada nije padalo na pamet, a to ima svoju cenu. Pre deset godina nikada sebi ne bi dozvolio da mu ekipa ovako igra, a kamoli izgleda. Pre deset godina nikada sebi ne bi dozvolio da ga u gradu koji najvise voli na svetu, Beogradu, 20 000 psihopata divljacki vredja. Znate li vi uopste, kolege sa Foruma, kako to izgleda kada vas 20.000 ljudi divljacki vredja da ste turcin i da treba da popusite qurcinu, ili da vam 20.000 ljudi peva da ste ubili zenu u saobracajnoj nesreci, sto je tacno. Pre deset godina Obardovic sebi nikada ne bi dozvolio da ga u sred Beograda ponizavaju raspali Virtus ili Armani. Ovde cu malo da se zaustavim. Previse daleko sam otisao. Malo sam se pogubio. Previse volim kosarku, najlepsu sportsku igru na svetu, i previse postujem trenerski posao, najstresniji posao na svetu. Uvek cu vise verovati svojim ocima, nego Obradovicu, ali je Obradovic ipak Obradovic. Uzecu ipak sebi malo vremena, da zavrsim post, narocito predlog za kladjenje. Ostavicu sebi vreme da iz mene izadje zlo. Kosarka i Obradovic to zasluzuju, mada za ovo drugo jos malo moram da razmislim. Nastavice se oko 18.00 casova. mec se igra u 20.00    
    • Hvala za info taman imao par minuta i pogledam forum i cini mi se ajde probajmo i proslo za 10min:)
    • @furyshaa sve si mi rekao sad kolega, hvala i nadajmo se ostvarenju zamisljenog scenarija. Neka se zeleni!
    • @mesrine gledam. Samo što je utakmica počela, faul, žuti karton, Njegomirović zove iz VAR sobe, crveni karton.  Crveni karton nikad u životu. Niti je bilo namjere niti nekog intenziteta. Zaslužen žuti i Bog te veselio. Nastavak utakmice, viktorija.  3 100% šanse za Borac i brdo nekih pokušaja. Ovdje Borac dobija pa makar izmislili neki penal jer prilike za to će biti jer se gura konstantno 18 igrača u 11 metara. 
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use