Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Četvrtak 20.2.2020.

IzudinB

Recommended Posts

Pozdrav drustvo evo mene opet nakon jucerasnjeg debakla na kartonima totehem cakir odrijesio kesu i vadio zute koda mu je zanje u zivotu al sta je tu je idemo dalje danas sa europa ligom. Za oko mi je zapela utakmica frankfurt - salzburg.

moj tip za ovu utakmicu je pobjeda frankfurta po kvoti od 2.70 

ja stvarno neznam zasto je tako velka kvota na njih s obzirom da su zadnje vrijeme u odlicnoj formi dok gost tek krenio u proljetni dio prvenstva. Na ovaj par sam se odlucio jos iz razloga sto je salzburg ove zime prodao svoja tri najbolja igraca iz vrha napada jedan otisao u dortmund drugi u liverpul i ja stvarno neznam zasto su kladionice tako podcijenili frankfurt i zato je moj tip pobjeda frankfurta 

Caja Laboral Baskonia vs Zalgiris Kaunas - over 150.5 points @1.67 unibet

Istina da Baskonija ove sezone igra nešto sporiju košarku, nemaju ni toliko kvalitetne šutere, ali ova granica je po mom mišljenju i suviše niska. Možda jer je u prvoj utakmici ova dva tima u Kaunasu bilo ukupno 128 poena (58-70 pobjeda Baskonije), ali mislim da su šanse nikakve da se ponovi takav susret gdje je Žalgiris imao 34% iz igre (21/61), 50% sa slobodnih bacanja, trice 30%, itd. Žalgiris u zadnje vrijeme je znao odigrati utakmice na veliki broj poena (u gostima protiv Efesa zadnja 96-91, 104 poena dali Albi krajem januara). Tako da, mislim da je ovo must-take i da je granica ovako niska samo zbog prve utakmice što po mom mišljenju nije nimalo relevantno. 

Obje ekipa nemaju neke šanse za play-off, tako da mislim da i to ide u korist ovog tipa s obzirom da se ne bi trebala igrati neka ultra čvrsta odbrana.

AZ Alkmaar - LASK Linz oba tima daju gol (1.70) bet365

AZ je u grupnoj fazi igrao poprilično otvoren, napadački fudbal (prosjek golova na njihovim utakmicama bio je 3.8), igraju dobro na svom terenu, ali s druge strane, LASK igra fantastično u gostima ove sezone, u austrijskoj Bundesligi imaju sve pobjede na gostovanjima (10/10), a imali su vrlo dobar nastup u grupnoj fazi EL ove sezone, gdje su u u grupi sa Sportingom, PSV-om i Rosenborgom završili kao prvoplasirani. U prošlom kolu su savladali Salzburg i preuzeli prvo mjesto na tabeli. Sve u svemu, ovo je matchup koji po meni obećava golove.

Bayer Leverkusen - Porto / pobjeda Leverkusena i više od 2 gola (2.60) bet365

Na Bayerovim utakmicama u posljednje vrijeme pada dosta golova (5/6 BTS), na njihove prethodne dvije utakmice u Bundesligi postignuto je 12 golova, a u poprilično su dobroj formi (5 pobjeda u 6 utakmica), ove sezone su u Ligi prvaka slavili protiv Atletica na svom terenu, i svakako su favoriti protiv Porta koji nije briljirao na evropskim gostovanjima ove sezone (2 poraza na 3 EL gostovanja). Zanimljivo je da su grupu završili sa negativnom gol-razlikom, iako su zauzeli prvo mjesto. Mislim da ovdje mogu postići barem jedan gol, ali ne vjerujem da će izbjeći poraz na BayAreni.

Olympiacos - Arsenal  oba tima daju gol (1.66) bet365

Iako su u posljednjoj utakmici u grupi LP protiv Zvezde imali dosta sreće, odigrali su dvije jako dobre utakmice protiv Tottenhama (2:2) i Bayerna (2:3) na svom terenu. U odličnoj su formi i sjajno igraju na svom Karaiskakisu ove sezone i sigurno mogu ozbiljno zaprijetiti Arsenalu, koji je ipak nivo ispod Spursa i Bayerna. Za Gunnerse je pitanje sa kakvim će ambicijama ući u ovu utakmicu, iako se ne smiju previše kockati, jer s obzirom na rezultate u PL, ovo im može biti jedina ulaznica za Ligu prvaka naredne godine. Imaju veliki broj neriješenih rezultata u gostima ove sezone, gdje zapravo i ne postižu mnogo golova, ali s obzirom na napadački potencijal kojim raspolažu, ne sumnjam da će postići barem gol, ali i da će ga primiti, imajući u vidu njihovu poprilično nesigurnu odbranu.

Leverkusen - Porto // Pobjeda Leverkusena bet365 288sb - 1,80

Sto se tice Leverkuzena oni su ekipa koja će sve karte baciti ovdje na Ligu Europe ove sezone jer možda je to za njih i "spas" sezone s obzirom na ne tako dobre igre u prvenstvu i ispadanje iz kupa Njemačke. Oni zaista u svojim redovima imaju igrače koji bi mogli da ih odvedu jako daleko u ovom takmičenju dok Porto ne igra bač najbolje ove sezone i mislim da će im biti jako teško da se nose sa pritiskom na dva jako zahtijevna fronta a to su Liga Europe i domace prvenstvo koje je sigurno doata vaznije jer prestiz sa Benfikom je dosta veći nego igranje Liga Europe.

Po meni ovde bi danas Leverkuzen morao barem do minimalne pobijede na domaćem terenu protiv Porta, kvota je odlična a kada je Atletico Madrid mogao pasti na ovom stadionu, vjerujem da će i Porto.

image.thumb.png.98bd7ea5a20ce64214b39416cb594e9d.png

prije 2 sati, ikotipster said:

Pozdrav drustvo evo mene opet nakon jucerasnjeg debakla na kartonima totehem cakir odrijesio kesu i vadio zute koda mu je zanje u zivotu al sta je tu je idemo dalje danas sa europa ligom. Za oko mi je zapela utakmica frankfurt - salzburg.

moj tip za ovu utakmicu je pobjeda frankfurta po kvoti od 2.70 

ja stvarno neznam zasto je tako velka kvota na njih s obzirom da su zadnje vrijeme u odlicnoj formi dok gost tek krenio u proljetni dio prvenstva. Na ovaj par sam se odlucio jos iz razloga sto je salzburg ove zime prodao svoja tri najbolja igraca iz vrha napada jedan otisao u dortmund drugi u liverpul i ja stvarno neznam zasto su kladionice tako podcijenili frankfurt i zato je moj tip pobjeda frankfurta 

Nisam se nadao ovakoj dominaciji frankfurta al je za mene bio ovo poklon kvota na kraju 4:1 ????

• Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Prvo i osnovno, vrijeme u Doboju je idealno sa prelijepih 16 stepeni što će drastično pasti u popodnevnim satima. U 12:00 - 13:00 trebalo bi biti divnih 17 stepeni a već u 15:00-16:00 ta bi temperatura trebala pasti ispod 6 stepeni što je pad od velikih 11 stepeni a do 19:00 će ići do 0 stepeni. Što se tiče vremenske prognoze, ako se utakmica igra u 13:00 i završava prije 15:00, sa tog segmenta bi trebao biti siguran.  E sada sportski segment što bi te trebalo mnogo više zanimati od vremenske prognoze. Sloga je prošle godine imala omjer 13-3-17. Kod kuće je to izgledalo 10-2-5 dok je u gostima to bilo 3-1-12 i samo te domaće utakmice su ih spasile ispadanja. Čak, ova statistika je dosta impresivnija kod kuće ako gledamo to, da kada je sloboda osigurala opstanak, u zadnjih 5 utakmica kod kuće, puštali su i šakom i kapom tako da u posljednjih 5 utakmica prošle sezone kod kuće, imali su 4 poraza i pobjedu. Naravno, to je ono što i sam možeš naći.  Ono što također sam možeš naći jeste da Sloga ove sezone ima omjer od 3-3-6 a kod kuće je to 2-0-3 a te dvije pobjede su došle protiv Širokog i GOŠK-a. Kod kuće ih je redom dobijalo Sarajevo 3:1, Igman 2:0 te Zrinjski 1:0.  Također, da se dotaknemo golova, Sloga je ove sezone primila 15 golova a njeni kandidati za ispadanje Sloboda 27, GOŠK 32, Igman 31. Sloga je primila manje golova i od Veleža, Radnika, Širokog. Ako izuzmemo Posušje koje je primilo također 15 golova, od Sloge manje golova je primilo samo Sarajevo, Zrinjski, Borac i Željezničar.  Borac je jedna od 3 "kvalitetnije" ekipe u ligi i uz Zrinjski, primili su samo 5 golova u 12 utakmica do sada. Sloga je ove godine zabijala GOŠKU dva gola ko kuće, Radniku 1 u gostima, Slobodi 3 u gostima, Širokom kod kuće 1, Zrinjskom ko kuće 1, Željezničaru u gostima 1, Posušju u gostima 1 te Sarajevu kod kuće 1. Od 12 utakmica ove sezone, zabili su 11 golova unutar 8 utakmica. Golove nisu zabili Sarajevu u zadnjem kolu, Zrinjskom u predzadnjem, Veležu i Igmanu.  Borac sa druge strane, od 5 golova koje su primili, Široki im je zabio 2 u utakmici od 3:2 kod kuće, Sarajevo 1 u tom rezultatu 1:0 u Banja Luci, Zrinjski 1 u Mostaru kada je bilo 1:1, te Velež 1.  Mislim da je Borac osim ove utakmice sa Širokim, golove primao od dosta kvalitetnijih ekipa od Sloge i mislim da je to najveći upitnik ovdje. Da li će Sloga uspjeti zabiti gol Borcu? Ja iskreno mislim da neće.  Iz Sloge od bitnijih su otišli Miloš Nikolić, Srđan Mrzić, Elvir Trako, Luka Božičković, Nikola Dujaković, a od baš bitnijih golman Scekic  i Ajdin Redžić. Nije Sloga ni slika ni prilika prošlogodišnje ekipe kod kuće i uz Slobodu, mislim da će se oni boriti za opstanak ali isto tako mislim da neće uspjeti, kao ni Sloboda. Borac kaska 2 boda za Sarajevom i 6 bodova za Zrinjskim iako imaju i utakmicu manje od dvije pomenute ekipe. Pobjedom ovdje idu na drugo mjesto i bod više od Sarajeva. Sudije, ne bih previše trošio riječi.  "Određena su i službena lica, pa će na centru biti Dražen Marić iz Bijeljine, a pomoćnici su mu Stefan Tešanović (Istočno Sarajevo) i Goran Ilinčić (Prijedor). Četvrti sudija je Danijel Perić iz Bijeljine.U VAR sobi su Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora i Sreten Udovičić iz Prijedora." Pa ovo ti je u rangu kao da sam Vico uzme pištaljku i krene da sudi kako mu je ćejf. Kiksao je Borac 0:0 sa Veležom, 1:1 protiv Zrinjskog te 0:1 protiv Sarajeva a ubjeđen sam da kiks protiv Sloge ne dolazi u obzir. Imali su odmora, rutinska pobjeda protiv Laktaša u kupu koju se nadam da je neko ispratio jer sam postavljao ovdje na forumu. Borac će sigurno zabiti, jedan dva ili tri ali je samo pitanje da li će ga primiti. Moje skromno mišljenje, ne znam, neće.
    • Eto sve si lijepo napisao i zakljucio da si jos dalje nego ja od gola u Doboju i da ne znas sta su dogovorili oko golova.. Bravo kolega @LeonardoDrugi
    • A nisi blizu ni  gola na terenu u Doboju, pa ne znas da li ce biti golova na mecu. Hej @mesrine pusti ove kolege iz BiH, ja cu da ti kazem nesto oko ovog meca. U Doboju je trenutno oko 17 stepeni i oblacno je. Pre podne se ocekuje oblacno vreme sa mogucim slabom kisom, dok se popodne ocekuje kisa. Utakmica se igra u 13.00 casova. Teoretski bi Borac morao pobediti, jer ce se najverovatnije igrati sve dok Borac ne povede. Sudije su vec namestene, Borcu ce suditi bas ko i treba da sudi ovakve meceve. Strane kladionice su ovu dvojku najpre kvotirale sa 1,35-1,40 dok su BiH kladionice dvojku kvotirale ispod 1,20 pa se sada i strane kladionice koriguju. Oko golova stvarno ne znam kako su se ovi iz Republike Sumske dogovorili sa sudijama.
    • Zato kolega sto ja nisam blizu Doboja i ne znam kako je tamo vrijeme..
    • Hteo sam da kazem kakve mi to imamo koristi od tebe na Forumu, ako ti nama kazes da googlamo. A cak nisi ni odgovorio kolegi sta da radimo sa golovima. Jel’ i to da googlamo?  
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use