Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Četvrtak 20.2.2020.


IzudinB

Recommended Posts

Alkmaar - LASK // AH Lask 0.0, +0.5 bet365 288sb - 1,89

AZ JE u velikim problemima protiv LASK-a. Fredrik Midtsjo, Stijn Wuytens, Ron Vlaar i Pantelis Hatzidiakos su ozlijeđeni. Tako će novi igrač koji je stigao u januaru Hakon Evjen startati kao desni vezni a Calvin Stengs startati kao "desetka". Midtsjø je suspendiran, pa će ofanzivni veznjak De Wit započeti nešto defanzivnije što munije prirodna pozicija i gdje se ne snalazi baš najbolje. AZ takođe ima probleme u obrani, jer nakon Vlaara i Hatzidiakosa i Wuytens ise povrijedio. Tako će veznjak Koopmeiners i Leeuwin koji je odigrao samo dva meča za ekipu od dolaska iz Danske, započeti u obrani.

AZ je u lošoj formi i izgubio je posljednje dvije utakmice protiv FC Twentea (2-0) i NAC Breda (1-3, Nizozemski kup). Prošli vikend nakon duuugo vremena nisu postigli pogodak. Sada su za 6 bodova iza vodećeg Ajaxa, tako da su možda već ispali iz trke za prvaka. 

LASK Linz je u sjajnoj formi i lideri su u Austriji. S 45 bodova imaju jedan bod više od velikog Red Bull Salzburga. Prošli vikend LASK je slavio sa 2-3 protiv Salzburga što je sjajan rezultat. Linz je dobio zadnjih 5 utakmica zaredom a u grupnoj fazi su već pokazali kako su zapravo dobri što je najbolje osjetio još jedan nizozemski klub PSV.

Ubjeđen sam da neće izgubiti ovo.

image.thumb.png.9b5f9c00ca4911def499b78925045640.png

Link to comment
Share on other sites

Cluj - Sevilla // AH Cluj +0.5 bet365 288sb - 1,94

Kvota na CFR Cluj je ovolika prvenstveno zbog toga što rumunjski nogomet u posljednjih nekoliko sezona zapravo nije na nekom zavidnom nivou u Europi, ali ova se sezona sigurno razlikuje od prethodnih kada je Cluj u pitanju. Igrali su u play-offu Lige prvaka gdje su poraženi od Slavije, a dok su npr. slavili protiv Astane, Maccabija i Celtica. Protiv njih je vrlo teško igrati na njihovom terenu, primaju vrlo malo golova, a igraju protiv ekipe koja ima širinu u kadru i koja će vrlo vjerovatno izvesti mješani sastav jer im je mnogo važnijhe da u La Ligi završe u top 4 i izbore plasman u LP.

Zbog toga vjerujem da Sevilla neće opravdati ulogu favorita i mislim da su kvote aposlutno promašene.

image.thumb.png.14b090221ecd3f451a40a6b7c1a345a8.png

Link to comment
Share on other sites

Ludogorets - Inter | Domaćin postiže barem jedan gol (1.61) bet365

Sutra na rasporedu imamo Europsku ligu i zaista veliki broj derbija. Pozivam sve članove da nam se pridruže u pisanju analiza i prijedloga za ovo natjecanje. Znamo da uvijek bude nekih iznenađenja, jer je ovo natjecanje zaista nepredvidivo, tako da se nadam da ćete se pridružiti sa nekim informacijama ili svojim mišljenjima koja naravno uvažavamo i pratimo. Hvala unaprijed.

A što se tiče utakmice, po mom mišljenju, Inter je ovdje veliki favorit i trenutno imaju dva poraza zaredom u kupu protiv Napolija, dok su u ligi izgubili od rivala Lazija koji se također bori za titulu ove sezone. Zbog toga mislim da bi im pobjeda u ovom susretu bila vrlo bitna za vraćanje tog samopouzdanja pred sljedeći susret u Seriji A.

Mislim da će Conte malo rotirati svoju momčad, treba biti oprezan, Inter jeste favorit, ali teško je da će se boriti na dva fronta u isto vrijeme. Mnogo važnija im je Serija A od Europske lige, a navodno je i sam Conte rekao da ako žele osvojiti Scudetto, moraju ispasti iz Europske lige što prije. Nisam siguran koliko je to istina, ali ako jeste, mislim da je Ludogorets ovdje sposoban postići barem taj jedan pogodak. Za Inter neće biti Esposita, Gagliardinija i Sensija. Sretno!

Screenshot_43.jpg

DIREKTNI LINK ZA UPLATU!

(Koeficijenti 19.2. u 16:49 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Prvi put će se danas VAR koristiti i na utakmicama Europske lige!

20 February 2020, 18:55 CET - Kharkiv (OSK Metalist Stadion)
FC Shakhtar Donetsk (UKR) - SL Benfica (POR)
Referee: Robert Madden (SCO)

20 February 2020, 18:55 CET - Frankfurt Am Main (Frankfurt Stadion)
Eintracht Frankfurt (GER) - FC Salzburg (AUT)
Referee: Ali Palabıyık (TUR)

20 February 2020, 18:55 CET - Razgrad (Ludogorets Arena)
PFC Ludogorets 1945 (BUL) - FC Internazionale Milano (ITA)
Referee: Carlos Del Cerro Grande (ESP)
Screenshot_5.jpg

20 February 2020, 18:55 CET - Bruges (Jan Breydelstadion)
Club Brugge (BEL) - Manchester United FC (ENG)
Referee: Aleksei Kulbakov (BLR)
Screenshot_2.jpg

20 February 2020, 18:55 CET - Cluj-Napoca (Stadionul Dr. Constantin Rădulescu)
CFR 1907 Cluj (ROU) - Sevilla FC (ESP)
Referee: Deniz Aytekin (GER)

20 February 2020, 18:55 CET - Copenhagen (Parken)
FC Copenhagen (DEN) - Celtic FC (SCO)
Referee: Sergei Karasev (RUS)
Screenshot_3.jpg

20 February 2020, 18:55 CET - Geyafe (Coliseum Alfonso Pérez)
Getafe CF (ESP) - AFC Ajax (NED)
Referee: Ruddy Buquet (FRA)
Screenshot_4.jpg

20 February 2020, 18:55 CET - Lisbon (Estádio José Alvalade)
Sporting Clube de Portugal (POR) - İstanbul Başakşehir FK (TUR)
Referee: Anthony Taylor (ENG)

20 February 2020, 21:00 CET - Glasgow (Ibrox Stadium)
Rangers FC (SCO) - SC Braga (POR)
Referee: Javier Estrada Fernandez (ESP)
Screenshot_8.jpg

20 February 2020, 21:00 CET - Roma (Stadio Olimpico)
AS Roma (ITA) - KAA Gent (BEL)
Referee: Georgi Kabakov (BUL)

20 February 2020, 21:00 CET - Wolfsburg (VfL Wolfsburg Arena)
VfL Wolfsburg (GER) - Malmö Fotbollförening (SWE)
Referee: Gediminas Mažeika (LTU)

20 February 2020, 21:00 CET - Alkmaar (AZ Stadion)
AZ Alkmaar (NED) - LASK (AUT)
Referee: Mattias Gestranius (FIN)

20 February 2020, 21:00 CET - Piraeus (Stadio Georgios Karaiskakis)
Olympiacos FC (GRE) - Arsenal FC (ENG)
Referee: Felix Zwayer (GER)
Screenshot_7.jpg

20 February 2020, 21:00 CET - Nicosia (GSP)
APOEL FC (CYP) - FC Basel 1893 (SUI)
Referee: Orel Grinfeeld (ISR)

20 February 2020, 21:00 CET - Leverkusen (BayArena)
Bayer 04 Leverkusen (GER) - FC Porto (POR)
Referee: Slavko Vinčić (SVN)
Screenshot_6.jpg

20 February 2020, 21:00 CET - Wolverhampton (Molineux)
Wolverhampton Wanderers FC (ENG) - RCD Espanyol (ESP)
Referee: Tobias Stieler (GER)
Screenshot_9.jpg

(Koeficijenti 20.2. u 09:39 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Sistem tri od cetiri

 

Spal vs Juventus 2 kvota 1,40 Serie A (subota)

Armani vs Khimki over 161,5 kvota 1,45 Euroleague

Fenerbahce vs Real 1 kvota 1,70 Euroleague

Crvena Zvezda vs Cska 2 kvota 1,45 Euroleague

 

 

 

Ne pamtim medjuvikend gde nisam imao jedan jedini par za koji bi mogao da kazem da sam spreman da ga “singlujem”. E ovo je taj medjuvikend. Cetiri utakmice Lige Prvaka, sesnaest utakmica Liga Evrope, devet utakmica Euroleague, a ja nisam uspeo da nadjem jedan jedini mec zbog kojeg ne bih mirno spavao. Bas suprotno, utorak i sredu sam prespavao kao mala beba, ali vec danas me hvata nervoza i kriza zavisnosti zbog (ne) kladjenja.

Odmah da napisem, pogotovo nervoznim kolegama, kao i onima koji prepisuju tudje predloge, da moje danasnje predloge ne uzimaju u razmisljanje, odnosno najbolje da preskoce ovaj post. Danasnji tiket napadam ostro kada je u pitanju novcani iznos uplate, ali najpre da napisem dve napomene. Napadam ostro samo zato sto igram sistem “tri od cetiri”, sto znaci da nisam spreman da rasprodam vitalne organe i odigram tiket “u glavu”. I druga stvar, ni jedan predlog nisam spreman da singlujem, sto najbolje govori koliko sam siguran. Sistem “tri od cetiri” znaci, da igram cetiri tiketa, sa cetiri para, sto znaci da jedan promasaj salje tri tiketa u “vecna lovista”, a sto opet znaci da dva promasaja salje sve tikete u tri *#%$*icke materine, a sto jos znaci da tri promasaja znaci sramotu na forumu.

Prvi par je vec dobitan, pa sam ga zato i stavio u sistem. Radi se o mecu Spal vs Juventus, a koji se igra u subotu od 18.00. taj par sam vec zaokruzio kao dobitni, a stavio sam ga u sistem da bih imao jedan siguran dobitak. Kvota je takva kakva je, za mene vise nego prihvatljiva, 1,40. Spal je najgora ekipa u Italiji, vec su ispali, imaju cak osam bodova manje od sigurne zone, a o Juventusu necu nista da pisem. Da je kojim slucajem trener Juventusa Allegri, kvota na crno-bele bi bila 1,18, a posto je trener Mauricio Sarri kvota je 1,40.

Posto sam prvi par vec pogodio da predjem na sledeci. Drugi par je mec Euroleague Armani vs Khimki, i to over na 161,5 po kliznoj kvoti 1,45 sto znaci da ne prihvatam ni jedan poen vise od ovoga kao izbor kladjenja, a sto razbojnici iz kladionica nude.

Euroleague ulazi u samu zavrsnicu, ostale su jos deset utakmica i mislim da vise nema vremena za zajebavanja kakvih je bilo tokom jeseni i zime. U stvari mozda i ima zajebavanja, ali nema vremena da se zajebancije isprave. Meni je posebno intertesantna borba za poslednje, osmo mesto koje vodi u doigravanje. Samo za nijansu mi je manje intetresantna borba za cetvrto, veoma vazno mesto u grupi timova koji se bore za ulazak u doigravanje. Borba za poslednje, osmo mesto je cudesna. Osmo mesto daje iluziju da ulazis u borbu za odlazak na Final 4, a u stvari te ceka Efes koji ove sezone igra kao dopingovan i koji ce uz to imati prednost domaceg terena, odnosno utakmicu vise kod kuce. To prakticno znaci da se mucis cele sezone da se dovuces barem do osmog mesta, a onda te ceka giljotina. Da budem slikovit, kao da udjes u svlacionicu fudbaleraCrvene Zvezde sa minobacacem i napravis masakr, pa te osude na smrt elektricnom stolicom, ali je dzelat koji treba da pusti struju u stolicu trenutno prehladjen, pa cekas da ozdravi. Eto, to je borba za osmo mesto. Za to jedno mesto se bore Valencia, Armani i Fenerbahce, dok nesto manje sanse imaju Crvena Zvezda i Khimki. Za vratom disu i Olympiacos, Zalgiris, mozda i Baskonia, ali sve njih sam vec otpisao. Valencia trenutno najbolje stoji, Fenerbahce ima ubedljivo najbolju ekipu na papiru, ali se, na zalost igra na parketu, a ne na papiru. Posto je ostalo samo jos deset kola, jasno je da svaki kiks, narocito na domacem parketu, znaci i smanjene sanse za eventualnu borbu za Final 4. Po mome misljenju, a po potencijalu rostera, Armaniju i Crvenoj Zvezdi nista ne bi znacilo osmo mesto jer ce se dzelat veoma brzio vratiti sa bolovanja i pustiti struju u elektricnu stolicu ( Efes). Po potencijalu koji imaju ekipe Fenerbahcea i Khimki-a, verujem da bi mozda mogli da se pobiju sa Efesom cak i bez prednosti domaceg terena, narocito za Fener. Da ne govorim o ulozenim svotama u budzetima timova poput Fenera, Khimky, Armani-a, a koji rizikuju (ne) ulazak medju prvih osam. O Armaniju Milano sam pisao barem deset puta na forumu, i nemam vise snage da ponavljam sve do sada napisano. Sve u svemu, zauzimaju bas ono mesto koje i zasluzuju, a to je trenutno osmo mesto, poslednje koje vodi u doigravanje. Imaju roster za prvih osam, imaju jednog od pet Top evropskih trenera, imaju Rodriquesa, imaju i Micova odlicnog euroleagaskog igraca, pa onda cak pet-sest igraca srednjeg nivoa Scolu, Gutaitisa, Nedovica, Tarczewskog ...Sve u svemu, vise sam od njih ocekivao, ne mogu da povezu pet utakmica u kontinuitetu, nisu prvi ni u prvenstvu Italije, nisu usli ni u finale domaceg Cupa, a koliko su mi doneli na kladionici sa pobedama, toliko sam uredno vratio kladionicama sa nepredvidjenim porazima, a koje sam pohvatao gotovo sve. Imaju odlicnog trenera, a mogu da pevaju kako stoje u Euroleague, gledajuci kako igraju. Kada bih trebao da ih uporedim sa nekom ekipom to bi bio Arsenal. Armani, kao i Arsenal, izgleda kao laka konjica u nekom ratnom sukobu. Ratnici su naoruzani, konji su rasni, nose trube i zastave kada napadaju konjicom, ali dovoljan je jedan rov i jedan zastareli tenk, i za trenutak jednim hicem mozes da dignes sve rasne konje u vaduh. Dakle, Armani igra napadacki, narocito kod kuce, ali je sve to nekako mekano, svileno,gospodski, ako me razumete. Nema znoja, nema krvavih kolena, nema kontakta u igri od kojih pucaju kapilari. Sta tek reci za Khimki, jedan od najskupljih, mozda i najjacih timova u istoriji tog kluba. Nakrcani zvedama, poslozeni po principima Maccabija, daj da kupimo skupe igrace, a posle cemo da vidimo da li ce se posloziti. Shved, Gill, Evans, Bertans, Kramer, Booker, Timma Janis, Mozgov, Kubanov, Jovic...i ove sezone su imali na papiru tim za Final 4, ali igre na parketu pokazuju da su trenutno jedanaesti. Po budzetu su medju prve tri-cetiri ekipe, uz Barcelonu, i Fener, a igraju kao qurci. Kao i svi skupi timovi, kod kuce su tigrovi, u gostima gori od zeceva. Trener je litvanac Kurtinaitis, jedan od Top deset najgorih trenera u Evropi. A gde ste vi videli litvanaca da igra zatvoreno ? Khimki je na strani dobio samo dve utakmice, i to dve najgore ekipe Bayern i Zenith. E sad dolazimo do problema u kladjenju za ovaj mec. Armani Milano pratim cele sezone, kao da su mi omiljeni klub, a nisu ni medju prvih 50 omiljenih. Napadacka su ekipa, imaju veoma dobru spoljnu liniju, nemaju teske centre, cak se i Scola izvlaci spolja, da se ne bi gurao ispod kosa, ali cele sezone igraju nekonstantno, od sjaja do ocaja. Sa druge strane Khimki, grupa gradjana kao da se skupe neki radnici na radnickim sportskim igrama, pa udri po sutevima sa svih pozicija, plus Shved, plus Kurtinaitis koji nikada nije ni cuo u svom zivotu za rec odbrana. Za ovaj over se pripremam barem dve sedmice, i bio sam spreman na singlovanje overa do granice od 160,5 kad ono... qurac, bet365 stavio granicu od cak 167,5 cak DRUGI NAJVECI OVER U OVOM KOLU, samo je mec Panathinaikos vs Barcelona stavljena veca granica od cak 172,5. Cim sam video ponudu overa jos pre nekoliko dana, doslo mi je da napisem protesno piasmo bet365 i da im *ebem sve po spisku. Ovo je jedan od onih slucajeva kada ste sigurni da ce biti kartona na nekoj utakmici, kada bi igrali sedam, osam kartona, a bet365 postavi granicu 8,5 ili cak 9,00. Da nisam kladionicarski zavisnik, ovaj over ne bih igrao preko granice od 160,5 cisto iz principa, ali postro jesam i to veeeeeeeeliki ovisnik, ovaj over stavljam U SISTEM 3 OD 4 i to po kliznoj minimalnoj granici od 161,5 i po sramnoj kvoti od 1,45 a koju daje moja kladionica.

I treci par na sistemu dolazi iz Euroleague. Fenerbahce vs Real Madrid. Na sistemu sam stavio pobedu Fenera, sto ne bih igrao kao singl ni sa tudjim novcem. Cak i da ih nadjem na ulici, a nasao bih ih u qurcu, ne bih stavio nista na turke. Jedan od najboljih i najskupljih rostera u ovogodisnjoj Euroleague, najbolji trener u Evropi, odlican domaci teren, ekipa koja je gotovo pa najmanje menjala tokom leta, samo su se jos pojacali...a igraju kao da se mi sa foruma skupimo. Hajde sto se mi na forumu ne podnosimo, hajde sto mi sa foruma da se skupimo niko nikome ne bi dodao loptu, hajde sto mi *ebemo sve po spisku jedan drugome, nakon propale analize....ali u jednom profesionalnom klubu poput Fenera videti sve ovo... Derec Williams, Dixon, De Colo, Slukas, Datome, Vesely, Kalinic.... a igraju kao qurci. Odgledao sam gotovo sve utakmice turskih govana, ne znam sta je teze, gledati ih ili kladiti se na njihove utakmice. Ako se igraci Fenera klade na svoje utakmice, nije mi jasno kako vec nisu na ulici, kako nisu klosari, beskucnici. Ono sto ja smatram za najveci problem jeste Obradovic. Trener koji igrace tretira kao stoku, koji je jedan gonic robova i koji je najbolji izbor za bilo koji klub, pod uslovom da se igraci ne naviknu na njega. A to je sada slucaj u Feneru. Da su u pitanju fudbaleri, najgluplji ljudi na planeti, Obradovic vec bi odavno bio bivsi, poput Mourihna u Cheklsea-u, Mourihna u ManUtd-u, Ancelottija u Bayernu, Ancelottija u Napoliju...Ovako, igraci veoma dobro znaju ko je on i sta je osvojio, za razliku od fudbalera imaju toliko mozga, uz to Obradovic je u klubu zasticen kao beli medved, pa igracima preostaje samo jedno...boli ih qurac sto igraju kao qurci... Fener cele sezone nije bio medju prvih osam ekipa ne racunajuci nekoliko uvodnih kola. Mogao bi neki dobar horor film da se snimi kakve su oni sve poraze imali u Euroleague, a pogotovo kod kuce. U poslednje vreme se vidi neki pomak, ali je to pomak da se pomere sa 16-og mesta na deveto gde su sada. I za kraj, ako je neko gledao utakmice Tottenham vs Crvena Zvezda ili Bayern vs Crvena Zvezda pa vam se ucinilo da je Zvezda igrala zatvoreno, znajte da su zvezdasi na tim utakmicama bili ultra, mega, hard napadacka i ofanzivna grupa ratnika koja je osetila krv, naspram ovih turskih govana koji igraju tvrdo, stegnuto, nepovezano, sa strahom od greske, i gde se kos slavi poput gola na utakmicama Atletico Madrida. Pa zasto onda igram na Fener i to jos protiv Real Madrida? Pa igram ih na sistemu, a to je vec nesto drugo. Ne znam kako oni uopste misle da se uvuku u Top 8 ako ne pocnu da pobedjuju, barem kod kuce. Ne znam kako tako dobar i skup roster moze sebi da dozvoli da se umesto njih usunja jedan Armani, pa i Valencia, o Crvenoj Zvezdi da i ne govorim. Sta bet365 misli o turcima govori kvota na njih od 1,70 ali i da su PETI FAVORIT za osvajanje pehara, a da ja uopste ne vidim nacin kako ce oni uci u Top 8. Sigurne su samo tri stvari. Dvorana ce biti ispunjena do poslednjeg mesta. Utakmica je veoma bitna za turke, siguran sam de ce biti angazovani, disciplinovani i motivisani. I treca sigurna stvar je da cu sa molitvama poceti jos u rano popodne.

Ostaje cetvri par. Juvetus sam vec pogodio, koristicu molitve za over na Armani vs Khimki, i na pobedu Fenera, a cetvrti par, na zalost nemam. Nisam ga imao u Ligi Prvaka, najblizi sam bio izboru na pobedi Intera nad bugarima u Ligi Evrope, a izabrao sam pobedu Cska protiv Crvene Zvezde u Beogradu, sto ne bih igrao takodje kao singl takodje ni sa tudjim novcem.

Kada bih odlucio da napustim kladjenje, a to se nece dogoditi ni u narednih deset zivota, i kada bih izabrao da budem profesionalni trener basketa, ova ekipa Crvene Zvezde bi bila bas bas po mom ukusu. I inace mislim da je ova ekipa jedna od najboljih u istoriji, a istorija Crvene Zvezde je takva kakva je. Ne pamtim da je bilo koja ekipa sa ovih prostora imala tako skupu i dobru ekipu. Respektabilan tim, fizicki veoma jaka ekipa, bas kakvu volim, zadrzali okosnicu ekipe iz prosle sezone, odlicno se pojacali, dobar domaci teren....Stranci odlicni i skupi, domaci igraci sluze samo da masu peskirima...sve sto mi se svidja. Po mojoj proceni, veoma zanimljiva ekipa, pravi izazov za bilo kojeg trenera, izazov da radis sa njima, ekipa koja moze da te promovise u dobrog trenera, sve u svemu ekipa evroligaskog kalibra. Ali sta cemo sa trenerom/trenerima???? Prosto je neverovatno kako rukovodstvo Crvene Zvezde nakon Radonjica ne uspeva vec godinama barem slucajno da napravi neki dobar izbor. Crvena Zvezda u ovoj sezoni na klupi ima vec treceg trenera koji je samo malo manje los od prethodnih. Kada bi ova ekipa Zvezde imala na klupi bilo kog od trenutnih trenera Armanija, Cska, ili Partizana, oni bi trenutno u Euroleague bili sesti, sedmi ili u najgorem slucaju osmi. Trenutno jedan Partizan moze samo da sanja roster kakav ima Crvena Zvezda, isto koliko i Crvena Zvezda moze samo da sanja trenera poput Partizanovog. Ne smem ni da mislim gde bi danas Zvezda bila sa ovakvim rosterom, a italijanom na klupi. I Zvezda je poput Fenera imala poraze za koje bi se mogao snimiti dobar horor film, ali i pobede isto takve. Na pobedu Cska protiv Crvene Zvezde u Beogradu, ne bih smeo da igram cak ni na one timove Cska iz prethodnih godina, a kamoli ovaj tim. Cska jeste aktuelni prvak Euroleague, ali nisam siguran da je ovaj tim bolji od proslogodisnjeg, a pogotovo nisam siguran da su dobro kupovali ovoga leta. To je svakako odlican roster, trener je jedan od Top evroskih trenera, ali svakako da ce biti zanimljivo pratiti ruse. Nije uobicajeno da oni toliko menjaju ekipu tokom leta, pogotovo nije uobicajeno da iz ekipe odu tri kljucna igraca, nije uobicajeno da dovode jednog Mike Jamesa koji moze da ti donese sam titulu, ali i da te upropasti poput Neymar Juniora. Za rostere nisam siguran ko ima bolji, ali razlika izmedju trenera je poput razlike izmedju Mourihna i Solskjaera. Tri su razloga zasto sam kao cetvrti par izabrao pobedu Cska u Beogradu. Prvi je sto se igra u petak, pa ako Fener dobije, a Armani odigra over, i sve to danas, a Juve sam vec prosao, ostaje da se ogradim kao *icka. Kada sam igrao u zemaljskim kladionicama nekada davno, tamo sam prvi put cuo izraz “ogradjuje se kao *icka”. To je bio slucaj kada vam na tiketu preostaje poslednji mec, a vi treba da se odlucite da li cete da ga branite, ili idete na sve ili nista. Tada sam prvi put cuo taj izraz. Najcudnije je sto za muskarca taj izraz predstavlja uvredu, a kada se za zenu kaze da je *icka to predstavlja epitet i to pohvalni. Drugi razlog je sto se Cska direktno bori sa Maccabijem za cetvrto mesto, a to uopste nije nebitno jer bas njihov eventualni medjusobnom susret u doigravanju moze odluciti putnika za Final 4. Tesko da Cska moze do drugog ili treceg mesta. Treci razlog je ne bas sjajna situacija u Zvezdi nakon izgubljenog Kupa, sto je realno najmanje bitna stvar, ali zbog cega bi trenera trebalo poslati na tesku robiju. Ko voli izazove, uz to je “na vi” sa razumom, trebalo bi da odigra bas obrnuto, pobedu Crvene Zvezde po cak 2,75 a da ne govorim o handicapu od cak +5 na domace.

Za nervozne clanove foruma, moram da ponovim jos jednom. Ako igrate tudje predloge, moje zaobidjite. Osim Juventusa koji je vec prosao, sva tri para mogu da padnu jos juce. Ja sam veoma zadovoljan mojim izborom. Ocekuje me stres, adrenalin, neizvesnost, halucinacija, a to je bas ono sto mi treba nakon dva dana spavanja u Ligi Prvaka.

Link to comment
Share on other sites

AZ - LASK Linz | Oba tima daju gol (1.66) bet365

Danas odličan dan za klađenje. Ponuda zaista sjajna. Ovdje imamo ekipu iz Eredivizije AZ Alkmaar, koji zaista igraju dobro u svojoj ligi. Oni se nalaze na drugoj poziciji sa 46 golova postignutih, te 17 primljenih u 22. utakmice do sada. Oni su u skupini Europske lige prije ove utakmice postigli 15 golova, dok su primili osam. Inače kada igraju kod kuće, zaista su nezgodni, te daju dosta golova, a to nam govori i statistika posljednjih deset utakmica koje su odigrali na domaćem terenu. 

AZ je u deset utakmica na domaćem terenu postigao čak 25 golova, dok su primili samo osam, što nam govori da zaista dobro igraju na svom terenu. Mislim da bi oni ovu utakmicu trebali dobiti bez problema, pa možda i sa nekoliko golova razlike, iako nam koeficijent govori nešto drugačije. Mislim da bi ovo trebala biti pobjeda domaćina, međutim, mnogo sigurnija opcija mi je da će oba tima postići gol.

LASK Linz je prvi u austrijskoj ligi, samo bod iznad Salzburga. Oni međutim, primaju 18 golova u 19 utakmica, što je skoro primljen gol u svakoj utakmici, tako da tu nema dileme, međutim, LASK Linz je zaista neprikosnoven u gostima, gdje su u posljednjih šest utakmica postigli barem po jedan ili dva gola. Vrlo rijetko se događa da u gostujućim utakmicama LASK Linza ne bude postignutih golova sa njihove strane. Oni u posljednja 24 gostovanja samo u jednoj utakmici nisu postigli gola i to protiv PSV-a. Sretno!

Screenshot_1.jpg

(Koeficijenti 20.2. u 09:22 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Amur Riga 1 hokej KHL 10:00

Domaćin u odličnoj formi u zadnjih 10 imaju 7 pobjeda i love 8.mjesto posljednje koje vodi u playoff gdje je trenutno Kunlun a oni imaju 3 utakmice više od Amura.Riga u lošoj formi u zadnjih 10 imaju samo jednu pobjedu.do playoffa nemogu,bitnih izostanaka nemaju ni jedni ni drugi,mislim da će ovdje domaćin nastaviti dobre igre i doći do pobjede koja bi ih približila tom 8.mjestu

Link to comment
Share on other sites

prije 13 sati, Goksim said:

20 February 2020, 21:00 CET - Glasgow (Ibrox Stadium)
Rangers FC (SCO) - SC Braga (POR)
Referee: Javier Estrada Fernandez" rel="">Javier Estrada Fernandez (ESP)
Screenshot_8.jpg

Po meni savršena utakmica za kartone. Sudac Javier Estrada Fernandez je odličan sudac koji u prosjeku u svojim utkamicama pokazuje čak više od šest kartona po utakmici. Rangersi dobro poznati po tome da dobijaju dosta crvenih kartona, dok su u Europskoj ligi do sada dobijali skoro po dva žuta kartona u prosjeku po utakmici. 

Na drugoj strani Braga još rigoroznija u ligi, gdje primaju skoro po tri kartona u prosjeku po utakmici, međutim, ova utakmica dodaje dodatni pritisak na igrače što će sigurno prethoditi dosta prekršaja, pogotovo ako rezultat bude aktivan. Rangersi su u posljednjem susretu protiv Young Boysa dobili crveni karton i to u 93 minuti susreta. To je bio drugi žuti, ali u tom susretu je rezultat bio aktivan, to jest 1-1, te da je Young Boys postigao gol za pobjedu, ne bi gledali Rangersa večeras.

Braga također dobija crvene kartone, najviše u ligi gdje su dobili već četiri crvena do sada. Što se tiče Rangersa oni ih imaju tri u ligi. Po meni je ovo prilično solidna granica, pogotovo za ovog suca koji lako dijeli kartone, a siguran sam da ove dvije ekipe koje su prilično grube i igraju čvrsto mogu preći ovu granicu zajedničkim snagama. S obzirom da bet365 kladionica računa crveni kao dva žuta, tamo ću i odigrati ovu okladu naravno. 

Screenshot_10.jpg

Oba tima igraju prilično dobro u svojim ligama i mislim da ćemo ovdje gledati jednu veliku borbu na terenu. Nisam siguran tko će ostvariti pobjedu i koji rezultat će biti, međutim, očekujem kartone. Vidimo iznad da Javier Estrada Fernandez zna pokazati lako i crveni karton što nije nepoznanica u ova dva tima. Čak je pokazao i devet - deset kartona na svojim utakmicama. Po mom mišljenju, ovo bi bilo šteta ne odigrati over. Sretno!

Link to comment
Share on other sites

prije 13 sati, Goksim said:

20 February 2020, 18:55 CET - Bruges (Jan Breydelstadion)
Club Brugge (BEL) - Manchester United FC (ENG)
Referee: Aleksei Kulbakov">Aleksei Kulbakov (BLR)
Screenshot_2.jpg

Još jedan zanimljiv susret. Granica od 3.5 mi se čini zaista primamljivom, ali još našao sam nekako po meni bolju opciju za kartone. Ja iskreno mislim da u ovom susretu ova dva tima mogu dobiti barem po jedan karton. Ulozi su dosta veći nego ranije i mislim da Aleksei Kulbakov može pokazati po jedan karton na obje strane. Koeficijent na betbuilderu iznosi 1.40 za ovu okladu, te ću je definitivno odigrati.

Club Brugge je došao iz Lige prvaka, završili su kao trećeplasirana ekipa, odigrali su šest utakmica tamo u skupinama, a u tih šest utakmica su dobili 3 crvena i 11 žutih kartona. To nam daje prosjek negdje oko 2 kartona po utakmici, ne ubrajajući ova tri crvena. Ne znam da li će ovdje dobiti crveni karton, ali siguran sam da mogu barem izvući jedan žuti, baš kao što su to radili u svim utakmicama do sada.

Što se tiče Uniteda, oni nisu dobijali dosta žutih kartona ove sezone u Europskoj ligi, ali su dobili sedam u šest utakmica, što je barem po jedan u svakoj, dok su sada dosta veći ulozi i oni će se sigurno boriti da ne izgube u ovom susretu. Zbog toga mislim da bi i oni mogli dobiti barem taj jedan žuti u ovom susretu.

Screenshot_12.jpg

Što se tiče suca Aleksei Kulbakov uopšte nije loš sudac. Okej, zna pokazati i po dva kartona na svojim utakmicama, ali nama je ovdje samo potrebno dva kartona, po jedan na obje strane, što vjerujem da se može dogoditi. Ne treba se zalijetati sa ulozima, ali koeficijent od 1.40 se definitivno može kombinirati sa nekim tipovima. Sretno nam!

Screenshot_11.jpg

DIREKTNI LINK ZA UPLATU!

(Koeficijenti 20.2. u 09:58 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Roma - Gent // Pobjeda Rome & Džeko daje gol bet365 288sb - 2,05

Roma nakon nekoliko godina više nije taj treći klub u Italiji, iza Juventusa i Napolija kakav je bio slučaj ranijih sezona. Očigledno je da ekipa ne može da se nosi sa Juventusom, Interom, Laziom pa i Atalantom te je izlazak u LP kroz prvenstvo postao nemoguća misija. Mislim da bi sada mogli svu pažnju usmjeriti na EL jer bi neigranje u LP dvije godine zaredom bilo veliki udarac za ovaj klub, pogotovo u vrijeme kada njihov najveći rival Lazio prolazi kroz "zlatne trenutke".

Roma standardno u Evropi igra dobro. Uvijek su neugodni kada su utakmice sa revanšom u pitanju i vjerujem da imaju protivnika po mjeri, protivnika protiv kojeg ne bi smjeli imati problema. Vjerujem u njihov trijumf već u prvom meču i ubjeđen sam da će Džeko, koji je jedina svijetla tačka, uz možda Smallinga, postići gol večeras.

Edin voli evropska takmičenja, od dolaska u Romu postigao je 29 golova u 40 nastupa, što je fantastična brojka a ako on večera ne bude na nivou neće biti ni Roma.

roma.thumb.png.ff28272fe7874aa49e80387c49d24773.png

Link to comment
Share on other sites

Club Brugge - Manchester United // Pobjeda Uniteda u bilo kojem poluvremenu bet365 288sb - 1,66

United je u zadnje vrijeme podigao formu na veći nivo te su slavili u tri od posljednje četiri odigrane utakmice. Zadnja od tih pobjeda bila je u ponedjeljak protiv ekipe Chelseaja, koju su osigurali golovima Maguirea i Martiala. United je sada, samo tri boda udaljen od četvrtog mjesta i dva boda od pete pozicije, koja će zbog suspenzije Citya biti dovoljna da se izbori plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Club Brugge u Europa ligu dolazi iz Lige prvaka iz grupe sa Realom, PSG-om i Galatasarayom, gdje su završili treći pruživši uz to nekoliko odličnih partija od kojih se ističe ona u Madridu gdje su dva puta vodili protiv Reala da bi na kraju osvojili samo jedan bod. Treba napomenuti da je Club Brugge bez pobjede nad engleskim ekipama u zadnjih 10 utakmica.

Club Brugge je zadnji poraz pretrpio upravo u Europi i to protiv Reala ali treba naglasiti kako je ekipa u zadnje vrijeme u nešto lošijoj formi. U ovoj godini su odigrali osam utakmica, od koji su četiri remizirali i u četiri slavili a najveći problem ekipe je neefikasnost jer su postigli svega deset golova.

Solskjaer vjerojatno neće odrediti najjači sastav za putovanje u Belgiju, ali koju god ekipu Solskjaer pošalje na teren bi trebala biti dovoljno jaka da bez većih problema obavi posao.

Bet365 kladionica u ponudi za ovaj meč ima specijalnu opkladu prema kojoj možete tipovati pobjedu određene ekipe u bilo kojem od dva poluvremena. Po kvoti od 1.66 vrijedi odigrati United jer vjerujem da su sposobni da slave barem u jednom dijelu meča. Od jučer je kvota na ovaj tipa pala sa 1,80.

99.thumb.png.743aea027c6f21d51e1a9b019043de5b.png

Link to comment
Share on other sites

Iskreno ova Europska liga mi se gadi za igrat ,ali evo nešto :P 

Nogomet: Getafe - Ajax (oba daju gol) (1,70) (PSK): Getafe najugodnije iznenađenje Španjolske lige ,tamo vrhunski guraju i trenutno su 3., ali riječ je danas o Europskoj ligi i na drugoj im strani stoji Ajax. Getafe u zadnjih 5 utakmica samo jedan poraz ,Barca ga je svladala u prošlom kolu. Getafu večeras nedostaje samo Antunes. Ajax je također odličan u ligi, u Nizozemskoj su prvi i polako se odvajaju od ostatka konkurencije. Ajax kao Getafe ,u zadnjih 5 utakmica samo jedan poraz. Večeras imaju problema oko igrača ,Veltman, Schuurs, Labyad, Promes, Neres svi vjerovatno preskaču utakmicu ,zadnja dva su pod znakom pitanja. U Europskoj ligi Getafe je primio samo jedan gol u tri dvoboja (bio je to domaći poraz od Basela 0-1), dok je svladao Trabzonspor 1-0 i Krasnodar 3-0. Iako je Getafe čvrst i dobar domaćin vjerujem da ćemo gledat jedan otvoren i dobr nogomet. 

Nogomet: Bayer Leverkusen - Porto (oba daju gol) (1,70) (PSK): Leverkusen je sjajnim nizom ,6 pobjeda u zadnjh 5 prvenstvenih utakmica došli na samo 2 boda od Gladbacha i mjesta koja vode u Ligu prvaka ,a gledajući realno ni 6 bodova od Bayerna nije pretjerano daleko ,ali to su sad neke druge priče i snovi. Leverkusen je u zadnjih 5 utakmica poražen samo jednom od Hoffenhaima 2 - 1. Za večerašnji susret upitan im je samo Baumgartlinger. Porto je također u dobroj formi ,u zadnjih 5 utakmica samo jedan poraz ,a bile su tu teške utakmica i pobjede nam Benficom 3 - 2 i Guimaraesom 2 - 1. Porto je tako najavio borbu za osvajanje prvenstva ,samo su bod iza Benfice. Portu večeras nedostaju Pepe, Otavio ,dok je upitan Danilo Pereira. Obrana Bayera ne djeluje pretjerano čvrsto, ali napad je posljednjih tjedana iznimno efikasan što potvrđuje čak 17 postignutih pogodaka u šest natjecateljskih utakmica odigranih nakon zimske stanke. Čini mi se realnom opcija da oba tima postižu gol. 

Sretno!

Link to comment
Share on other sites

Frankfurt - Salzburg | Više od 2.5 gola (1.53) bet365

Mislim da će u ovom susretu biti više od 2.5 gola. U šest od posljednjih sedam susreta Franfurta je bilo više od 2.5 gola, dok je isto bilo u devet od posljednjih deset utakmica Salzburga u Europskoj ligi. Gosti su bili jedna od najuzbudljivjih ekipa u grupnoj fazi Lige prvaka, ali su sada izgubili Haalanda i Minaminoa.

Ovdje očekujem jednu otvorenu utakmicu sa dosta golova, baš kao što je to bio slučaj u skoro svakoj utakmici ova dva tima ove sezone. Evo posljednjih šest utakmica Frankfurta na domaćem terenu završile su ovim rezultatima 5-0, 3-1, 2-0, 2-4, 2-3, 2-2. Što se tiče Salzburga, njihove gostujuće utakmice, točnije posljednjih pet je završilo ovako 0-3, 2-2, 1-1, 1-4, 0-3, znači po jedna utakmica u obje ekipe u posljednjih pet je bila sa samo dva gola, dok su ostale imale tri ili više. Dva tima koja igraju dosta otvoreno i mislim da bi mogli gledati golijadu. Sretno!

Screenshot_13.jpg

(Koeficijenti 20.2. u 15:01 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Olympiacos - Arsenal | Oba tima daju gol (1.66) bet365

Domaćini se prilično zabavljaju u grčkoj Super ligi. Oni su neporaženi u posljednjih deset utakmica na svim natjecanjima. Crveno-bijeli, kako ih zovu, nalaze se na vrhu tabele, ali neprestano ih prati PAOK. Zauzeli su treće mjesto na tabeli Lige prvaka sa samo jednom pobjedom u šest utakmica. Ovo nije bilo iznenađenje, s obzirom da su se našli u skupini sa Bayernom i Tottenhamom. Obrana je bila njihov glavni problem ove sezone.

Arsenal u ovu utakmicu dolazi nakon rijetke pobjede u Premier ligi. Niz od četiri neriješene utakmice je prekinut sa pobjedom od 4-0 protiv Newcastlea. Londonska momčad također ima problema u postizanju golova, kao i u obrani. U Europskoj ligi su završili skupinu kao pobjednici, čak i bez pobjede u posljednje tri utakmice. Utakmice bez primljenog gola su za njih zaista rijetkost, pa mislim, primili su golove i od Guimaraesa. Mislim da će oba tima postići gol. Sretno!

Screenshot_14.jpg

(Koeficijenti 20.2. u 15:14 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Wolves - Espanyol 1 (1.50) bet365

Wolves je ekipa sa kojom su se čak i Manchester City i LIverpool mučili ove sezone. Ali su u posljednje vrijeme pomalo izblijedili od onog eksplozivnog starta sezone. Oni imaju dvije pobjede i četiri poraza u posljednjih 10 utakmica. Svi su očeivali da će Wolves svoju skupinu završiti kao pobjednik, ali ih je poremetio poraz od Brage i završili su na drugoj poziciji.

Espanyol je tim koji je odigrao jedan od boljih nastupa u Europi. Oni su osvojili svoju skupinu na jedan vrlo lagan način, međutim, u potpuno su drugačijoj formi u Španjolskoj gdje se nalaze na dnu tabele. Oni se još uvijek nisu suočili sa jačim protivnikom u Europi, a Wolves barem na papiru izgleda dosta jači.

Domaćini su primili samo pet golova u Europi, dok su gosti samo četiri, tako da očekujem borbu dvije dobre obrane. Iako je Espanyol na dnu tabele, oni su postigli golove protiv nekih prilično dobrih obrana. Posljednja utakmica protiv Seville i Atletico Madrida su primjeri da oni također posjeduju dobar napad.

Međutim, po meni su Wolvesi ovdje ogromni favoriti upravo zbog prednosti domaćeg terena. Gosti su bez pobjede na gostujćim terenima od početka siječnja.

Za Wolves neće biti Vnagrea, dok na drugoj strani definitivno nema De Tomasa, dok su Campuzano i Corchia pod znakom sumnje. Sretno!

Screenshot_15.jpg

(Koeficijenti 20.2. u 16:37 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

EA7 Olimpia Milano vs Khimki - EA7 Olimpia Milano to win @1.62 bet365

Vraća se Euroliga! :) Ekipi Milana je ova pobjeda neophodna, trenutno su na osmom mjestu sa skorom 11-13, a danas kiks na svom parketu bi ih mogao skupo koštati u borbi za playoff. Sa druge strane, Khimki je ekipa koju najmanje simaptišem u ovosezonskom izdanju Eurolige, i za njih mislim da im nije mjesto u Euroligi. Odbrana kakvu oni igraju nije ni na nivou FIBA Liga šampiona, a kamoli za Euroligu. Greške kakve su pravile u dosadašnjim utakmicama su neobjašnjive. Pritom, Khimki je jedna od lošijih ekipa u gostima ove sezone. Samo dvije pobjede u gostima imaju i 10 poraza.

Khimki je prvu utakmicu, koja se igra u novembru dobio 87-79, a vjerujem da bi Milano danas mogao dobiti i većom razlikom kako bi imali bolji međusobni duel. Sastav domaćih bi trebao izgledati ovako: Scola, Rodriguez, Tarczewski, Micov i Roll. Odličan roster, nema problema za povredama. Idemo Milan! ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use