Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Nedelja 26.1.2020.


IzudinB

Recommended Posts

Da se nadovežem na ranije komentare. Slažem se da bi se pravila foruma, koja postoje kako bi rasprave bile što konkstruktivnije te informacije na forumu što kvalitetnije, trebala poštovati te apeliram na sve članove da argumentiraju tipove koje sugeriraju. 

2.2. Kod unošenja teksta tj. analiza, predviđanja ili rasprava obvezno je da obrazložite Vaš tip ili analizu kako bi mogli informirati druge članove, te voditi konstruktivnu raspravu ;

Pravila foruma

Konstantno ćemo raditi na unaprijeđenju foruma te molim da, ukoliko imate prijedloge za poboljšanje rada foruma, iste podijelite prijedloge u za to predviđenom podforumu

Link to comment
Share on other sites

Evo jedan listić double utakmica koje se igraju u ranijem terminu:

Atletico Madrid - Leganes (12:00) bet365

Atletico Madrid je poražen u zadnje tri uzastupne utakmice gdje su u zadnjoj izbaćeni iz kupa od trećeligaša. Definitivno su u krizi i pod hitno im je potrebna pobjeda. Nisu mogli poželjeti boljeg gosta jer im u goste dolazi Leganes, fenjeraš lige sa svega 14 osvojenih bodova u drugi najgori gost La Lige.

Leganes sad vodi Javier Aguirre koji dobro poznaje Atletico Madrid. Fenjeraš lige je dodatno oslabio ionako najgori napad lige prodajući Youssef En-Nesyrija u Sevillu i time su si mislim i podpisali drugu ligu. Ostatak prvenstva očekujem veliki broj poraza Leganesa protiv kojeg ću rado igrati. 

Koeficijent od 1,57 na Atletico Madrid mi se čini i više nego dobar i obično bi u ovakvim situacijama koeficijent bio oko 1,25-1,30. 

Possible XI Oblak; Trippier, Felipe, Savić, Lodi; Thomas, Herrera, Correa, Saúl; Félix, Morata.

Koeficijent 1,57

 

Inter - Cagliari (12:30) bet365

Inter se sa Juventusom bori za naslov i jasno je da ovakve utakmice moraju pobjeđivati ako žele ostati u utrci. Zadnju utakmicu Inter je na gostovanju kod Leccea odigrao sramotnih 1:1 i time umanjio svoje šanse za osvajanjem naslova. Danas moraju slaviti i nadati se kiksu Juventusa kod Napolija koji igra jednu od najslabijih sezona zadnjih godina i koji nije niti sjena momčadi koju su imali. 

Cagliari je ugodno iznenađenje ove sezone te su trenutno sedmo plasirani u Serije A a bili su i bolje pozicionirani. Razlog zšto sam toliko uvjeren u pobjedu Intera jest katastrofalna forma Cagliarija koji je nakon 5 uzastupnih poraza upisao X u zadnjem kolu kod Brescia-e. Generalno, mislim da sa takvom formom teško mogu parirati kvalitetnijem i motiviranijem Interu koji igra pred svojim navijačima. 

Koeficijent 1,30

Link to comment
Share on other sites

evo i moj jedan raniji;

Lyon-konačno uhvatio formu i s obzirom kakvu ekipu imaju trebali bi puno bolje stajat na tablici,igraju protiv najlošije ekipe sve osim pobijede bi bilo čudo,trebao bi i hendikep proći

Inter-čudna ekipa,šta su u stanju sve ne realizirati strašno ali ipak 1  ,bolji i kvalitetniji od protivnika,pobijedili su ih nedavno.odigrao sam betbilder da dignem malo koef. Cagliari dosta kartona dobiva,Inter ima dosta kornera po utakmicama + domaći teren trebali bi veliki presing držati

Atl.M.-bit će tvrdo ali se nadam bar 1:0 2:0 da ce bit,mislim da atleta nece jos jednom kiksat

_20200126_113707.JPG

Link to comment
Share on other sites

prije 12 sati, IzudinB said:

Ovo je utakmica u kojoj moram odigrati over ove granice. Možda vam se čini visokom na prvi pogled, ali u ovom derbiju u Rimu nema poštovanja. Ovdje se žuti kartoni dobivaju na lijepe oči, pa čak i bivši sudac iz Italije Mazzoleni koji je sudio u sezoni 2018/19 u ovom derbiju je pokazivao šest i devet žutih kartona, ne uzimajući u obzir po crveni na obje utakmice.

I posljednji susret koji su ova dva tima igrala u 2019. godini, ako se dobro sjećam u rujnu, imao je sedam žutih kartona, međutim, tada nije bila ova situacija, gdje se Roma nalazi odmah ispod Lazija, sedam bodova ispod njih, te im je Atalanta odmah za repom sa istim brojem bodova.

Ako Roma ovdje ostvari pobjedu približit će se Laziju, a Lazio bi vjerujem bio zadovoljan i remijem. Međutim, Lazio ove sezone igra fenomenalno i očekujem da će pružiti dobar otpor, pogotovo jer su pobijedili posljednjih pet utakmica zaredom u gostima.

Screenshot_33.jpg

Mislim da nemam što više pričati, jedino za suca, koji nije nešto pouzdan, zna pokazati tu i tamo po osam kartona na utakmici, ali zna i razočarati. Vjerujem da će on to čestito suditi i dijeliti kartone pravedno kada je to zaista i potrebno, a znamo da je ovo derbi u kojem se uvijek igra agresivno i dosta grublje nego na drugim utakmicama. Želja za pobjedom oba tima je jaka i vjerujem da će u žaru borbe biti varnica. No, budite oprezni sa ulozima. Sretno!

Dodao bi i Napoli - Juventus na kartone..iako ovu sezonu nisu Napoli kao zadnji par sezona mislim da je ovo ipak derbi i posebno kad je trener Juventusa njihov Sarri. Vec sam gledao slike povsuda imaju parole uvredne za njega danas i mislim da bice atmosfera zaista napeta. Zato i ocekujem puno kartona, Napoli igra slabo ali kad je derbi je vse mozno i mislim da danas bice napeti i interesantni derbi sa kartona. Sudija nije tako slab i ovo moram odigrati.

Link to comment
Share on other sites

Na naše opet dns :)

Rukomet: Španjolska - Hrvatska X2 (2,20) (PSK): Neću puno pametovat ,dosta ima analiza za ovu utakmica ,po kladionicama opet nismo favoriti ,isto je bilo i prvi put protiv Španjolske ,tako je bilo protiv Njemačke i protiv Norveške. Uzimam X2 ipak jer očekujen još jedan tvrdi rukometni klasik. Španjolci su zbilja dobri ,neki govore za njihove godine ,ali zasad se to nije pokazalo. Mala činjenica je da su Slovenci bili malo čvršći da su mogli nešto napravit ,oni su u toj utakmici dobili sami sebe. Naši sigurno neće bit mekani ,kao što to nisu bili niti dosad. Cilj je pokušat ne razbraniti Španjolske golmane ,dobru obranu na Dušebajevu i mislim da mi opet imamo dobre šanse u ovoj utakmici.

Vaterpolo: Crna Gora - Hrvatska 2 (2,65) (PSK): U skupinama smo pružili odličnu utakmicu protiv Crnogoraca ,ako to ponovimo i dns mislim da ne bi pobjeda trebala doć u pitanje. Znamo kako smo izgubili od Španjolske za taj jedan gol ,glave će sigurno bit teške i kod nas i kod Crnogoraca. Mali minus je u prvoj utakmici što smo se opustili i Crnogorci su bili izjednačili ,ali eto uspili su naši zabit gol do kraja i dobiti. Nadam se dns dobrom pristupu ,budu li grizli mislim ipak da su naši kvaliteniji i iskusniji iako će se nešto pitati i Crnogorce. 

Nogomet: R.Sociedad - Mallorca 1 (1,45) (PSK): Real Sociedad dobio je Mallorcu u posljednih sedam domaćih utakmica. Kadidati su za mjesta koja vode u koja vode u europu ,niko im nije pobjegao predaleko. Sociedad ima vrlo stablinu i agresivnu igru na svome terenu ,zadnje dvije utakmice su izgubili i ne bi smijeli puno više kiksavati ukoliko misle u borbu za europske pozicije. Solidni su domaćini ,imaju 4 pobjede ,2 remija i 3 poraza. Mallorca najlošiji gost u ligi. U dosadašnjih devet susreta na gostovanjima uspjeli su uhvatiti tek bod uz očajnu gol razliku 7:22. Što se tiče forme Mallorca u zadnjih 5 utakmica ima po jednu pobjedu ,remi i tri poraza i sigurno je da im prijeti borba za ostanak. Na svome terenu rušili su Real i Valenciju ,a u gostima kao da su druga momčad. Nadam se da će Sociedad iskoristiti ovu zaista lošu formu Mallorce u gostima i pobjedom se približiti se mjestima koji vode u europu. 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

prije 6 sati, popo64 said:

Napoli vs Juventus 2 (X)

 

Ovo veceras nije samo utakmica. To ce biti sukob dva potpuno razlicita sveta. Sukob dva pogleda na svet, dva nacina razmisljanja, dva razlicita mentaliteta, dve kulture. Jednostvano receno, veciti sukob izmedju severa i juga.

Sta imamo na severu? Bogatstvo, kulturu, pamet, elitu, burzoaziju, aristokratiju, cistocu, humanost, Milano, Torino, Veronu, Veneziu, hibridne automobile, modu, dizajn, ljubav i brigu prema klimi i zivotinjama, skijanje, odlazak u prirodu, pesacenje, zdravu ishranu i zdrav zivot.

Sta se desava na jugu za to vreme? Na jugu imamo siromastvo, primitivizam, prostake, prljavstvinu, Napulj, Palermo, Bari, kriminal, mafiju, korupciju, kradje u sred bela dana, olupine od automobila koje se nekako vuku po ulicama, napustene zivotinje, bacanje smeca kroz prozor visespratnice, prezderavanje kao da ne postoji sutra. Na jugu pojedes tepsiju bureka, popijes bure piva i legnes da spavas da se sve to slozi. Na jugu i noga od stolice ima vise pameti od ljudi.

Na severu, ljudi zive da bi radili. Na jugu, zivot je jedno veliko zezanje, a najbolje bi bilo prespavati zivot. Na severu naravno da ne vole juznjake, ali smatraju da treba da postoje, jer ko ce da radi za bogate, ako nema siromasnih? Na severu misle da je mudrost vrlina i privilegija i da je nemoguce da budes pametan, ako si okruzen prostacima. Na jugu, juznjaci misle da su severnjaci budale jer mnogo rade. Juznjaci misle da su severnjaci bogati, jer kradu. Juznjaci misle da je moguce da nista ne radis, ili malo radis, a zivis dobro, a ja mislim da bi zbog takvog razmisljanja, juznjake od rane mladosti treba bicevati. Siromasni i primitivni juznjaci su glupi jer ne znaju sta ih ceka, ali se kao mali majmuni nadaju da ce biti bolje. Najveci problem je i sto juznjaci misle da je bogatstvo severnjacima palo sa neba, i sto niko od njih ne pominje nervni sistem, na primer. Na jugu misle i da je moguce postati bogat, ako odvajate od plate? Rec investicija ne postoji cak ni na Google pretrazivacu, pod uslovom da se taj Google nalazi na jugu. Jel' znate vi nekog radnika, a bogatog??? Jel' rekao neko juznjacima da kada bi bilo lako biti bogat, svi bi bili bogati.

Evo, na primer Mike Tyson. Rodjen u bedi, otac narkoman, majka qurva koja se ravaljivala od qurrrrca. Posto je ziveo i odrastao u porodici siromasnih, da li je on mogao da izabere da uci, na primer, i tako se izvuce iz bede? Naravno da ne. Prosto je postao nasilnik, lopov, siledzija, kriminalac i to nepismeni. Kao mlad je zavrsio u zatvoru za maloletnike, a tamo su naravno, umesto biblioteke, kao slobodnu aktivnost imali boks. Ostalo je istorija.

Juventus je naravno na severu, a Napoli na jugu. Juventus ima svoj stadion. Mali, jedva da moze da primi 40.000 gledalaca. Bez atletske staze, moderan, pravi mali grad na jednoim mestu. Napoli ima svinjac od stadiona, sa atletskom stazom i preko 90.000 mesta. Juventus dovodi jednog Ronalda, a Napoli smenjuje jednog Ancelottija i dovodi Gattuza. Juventus je jos pre deset godina shvatio da ce zenski fudbal doziveti ekspanziju u svetu, pa imaju svoj zenski klub, sa svojim stadionom, i sa jos jacom ekipom nego sto je muska. U Napulju zenama skoro pa da je zabranjeno da setaju gradom bez lanca. U Juventusu je skoro pa zabranjeno da igraci koriste drustvene mreze, ukoliko je igrac nezadovoljan sto ne igra dovoljno. U Juventusu jednog Buffona zakucaju za klupu za rezervne igrace, kada pomisli da moze da igra fudbal i sa 40 godina. U Napulju, vlasnik kluba otera igrace u karantin, a ovi majmuni ga najpre oteraju u qurrrrac, pa onda ne odu u isti, i to svi kolektivno. U Napoliju ne znaju sta je pobeda u prvenstvu kod kuce vise od tri meseca, u Juventusu su uzastopni prvaci Italije vec osam godina. U Juventusu na klupi imate jednog Douglasa Costu, Higuaina, De Lighta, Buffona, ponekad i Dybalu...

Sta da napisem za analizu utakmice? Formu ekipa? Polozaj na tabeli? Sastave?

Treba samo da se odlucite. Primitivni jug ili aristokratija.

Ogradu na X sam stavio samo kao oprez, jer znam da ce se primitivni juznjaci naloziti protiv burzoazije, pokusavajuci da dokazu da novac i pamet uopste nisu presudni za bolji zivot. A kada prodje i taj Juventus, svi nazad u svinjac sa seljackim mentalitetom

Ovaj post za nagradu "post of the month" :D

Link to comment
Share on other sites

Shrewsbury - Liverpool 2 (1.40) bet365

Liverpool: Adrian; Williams, Matip, Lovren, Larouci; Fabinho, Chirivella, Jones; Elliott, Origi, Minamino

Ovo je sastav Redsa za večerašnji duel protiv člana League One (treći rang), gdje zauzimaju skromno 16. mjesto. Sa sličnim sastavom Liverpool je u prošlom kolu eliminisao Everton, i vjerujem da ne bi smjeli imati problema protiv neuporedivo slabijeg protivnika, koji u prethodnih sedam utakmica u svim takmičenjima ima samo jednu pobjedu. O timu Jurgena Kloppa je suvišno govoriti, ovo što rade u ovoj sezoni je nestvarno, samopouzdanje im je na vrhuncu nakon nevjerovatne serije pobjeda, i mislim da će ovdje ostvariti rutinsku pobjedu. Eventualna ponovljena utakmica bi im nikako ne bi išla na ruku, jer raspored je ionako već isuviše gust.

Link to comment
Share on other sites

prije 13 sati, popo64 said:

Napoli vs Juventus 2 (X)

 

Ovo veceras nije samo utakmica. To ce biti sukob dva potpuno razlicita sveta. Sukob dva pogleda na svet, dva nacina razmisljanja, dva razlicita mentaliteta, dve kulture. Jednostvano receno, veciti sukob izmedju severa i juga.

Sta imamo na severu? Bogatstvo, kulturu, pamet, elitu, burzoaziju, aristokratiju, cistocu, humanost, Milano, Torino, Veronu, Veneziu, hibridne automobile, modu, dizajn, ljubav i brigu prema klimi i zivotinjama, skijanje, odlazak u prirodu, pesacenje, zdravu ishranu i zdrav zivot.

Sta se desava na jugu za to vreme? Na jugu imamo siromastvo, primitivizam, prostake, prljavstvinu, Napulj, Palermo, Bari, kriminal, mafiju, korupciju, kradje u sred bela dana, olupine od automobila koje se nekako vuku po ulicama, napustene zivotinje, bacanje smeca kroz prozor visespratnice, prezderavanje kao da ne postoji sutra. Na jugu pojedes tepsiju bureka, popijes bure piva i legnes da spavas da se sve to slozi. Na jugu i noga od stolice ima vise pameti od ljudi.

Na severu, ljudi zive da bi radili. Na jugu, zivot je jedno veliko zezanje, a najbolje bi bilo prespavati zivot. Na severu naravno da ne vole juznjake, ali smatraju da treba da postoje, jer ko ce da radi za bogate, ako nema siromasnih? Na severu misle da je mudrost vrlina i privilegija i da je nemoguce da budes pametan, ako si okruzen prostacima. Na jugu, juznjaci misle da su severnjaci budale jer mnogo rade. Juznjaci misle da su severnjaci bogati, jer kradu. Juznjaci misle da je moguce da nista ne radis, ili malo radis, a zivis dobro, a ja mislim da bi zbog takvog razmisljanja, juznjake od rane mladosti treba bicevati. Siromasni i primitivni juznjaci su glupi jer ne znaju sta ih ceka, ali se kao mali majmuni nadaju da ce biti bolje. Najveci problem je i sto juznjaci misle da je bogatstvo severnjacima palo sa neba, i sto niko od njih ne pominje nervni sistem, na primer. Na jugu misle i da je moguce postati bogat, ako odvajate od plate? Rec investicija ne postoji cak ni na Google pretrazivacu, pod uslovom da se taj Google nalazi na jugu. Jel' znate vi nekog radnika, a bogatog??? Jel' rekao neko juznjacima da kada bi bilo lako biti bogat, svi bi bili bogati.

Evo, na primer Mike Tyson. Rodjen u bedi, otac narkoman, majka qurva koja se ravaljivala od qurrrrca. Posto je ziveo i odrastao u porodici siromasnih, da li je on mogao da izabere da uci, na primer, i tako se izvuce iz bede? Naravno da ne. Prosto je postao nasilnik, lopov, siledzija, kriminalac i to nepismeni. Kao mlad je zavrsio u zatvoru za maloletnike, a tamo su naravno, umesto biblioteke, kao slobodnu aktivnost imali boks. Ostalo je istorija.

Juventus je naravno na severu, a Napoli na jugu. Juventus ima svoj stadion. Mali, jedva da moze da primi 40.000 gledalaca. Bez atletske staze, moderan, pravi mali grad na jednoim mestu. Napoli ima svinjac od stadiona, sa atletskom stazom i preko 90.000 mesta. Juventus dovodi jednog Ronalda, a Napoli smenjuje jednog Ancelottija i dovodi Gattuza. Juventus je jos pre deset godina shvatio da ce zenski fudbal doziveti ekspanziju u svetu, pa imaju svoj zenski klub, sa svojim stadionom, i sa jos jacom ekipom nego sto je muska. U Napulju zenama skoro pa da je zabranjeno da setaju gradom bez lanca. U Juventusu je skoro pa zabranjeno da igraci koriste drustvene mreze, ukoliko je igrac nezadovoljan sto ne igra dovoljno. U Juventusu jednog Buffona zakucaju za klupu za rezervne igrace, kada pomisli da moze da igra fudbal i sa 40 godina. U Napulju, vlasnik kluba otera igrace u karantin, a ovi majmuni ga najpre oteraju u qurrrrac, pa onda ne odu u isti, i to svi kolektivno. U Napoliju ne znaju sta je pobeda u prvenstvu kod kuce vise od tri meseca, u Juventusu su uzastopni prvaci Italije vec osam godina. U Juventusu na klupi imate jednog Douglasa Costu, Higuaina, De Lighta, Buffona, ponekad i Dybalu...

Sta da napisem za analizu utakmice? Formu ekipa? Polozaj na tabeli? Sastave?

Treba samo da se odlucite. Primitivni jug ili aristokratija.

Ogradu na X sam stavio samo kao oprez, jer znam da ce se primitivni juznjaci naloziti protiv burzoazije, pokusavajuci da dokazu da novac i pamet uopste nisu presudni za bolji zivot. A kada prodje i taj Juventus, svi nazad u svinjac sa seljackim mentalitetom

dobila sirotinja :D

Link to comment
Share on other sites

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use