Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Utorak 21.1.2020.

Goksim

Recommended Posts

By @popo64

prije 9 sati, popo64 said:

P.S. Ako neko uopste cita postove na forumu, iskoristio bih priliku da skrenem paznju kolegama na Napoli, ekipu sa najgorom formom u Evropi. Ekipa koja NIJE POBEDILA tri meseca kod kuce, gledajuci samo prvenstvene utakmice.

U klubu je raspad sistema koji nisam video godinama u nekom klubu, publika je prijateljski raspolozena kao da na primer u Split dodje neki od srpskih fudbalskih klubova. Ni ja ne bih smislio onako vulgarne uvrede kojima je publika ispratila igrace sa terena nakon bruke protiv Fiorentine 0:2. U timu ne mozete da pronadjete dva igraca koja izmedju sebe razgovaraju, ekipa je (opet) oterana u karantin, dok ja verujem da ce ovih dana goreti automobili gotovo svih igraca. U Napulju ne bacaju automobile u more kao splicani, jer automobili mogu lako da se izvuku iz mora. Primitivni juznjaci ih jednostavno poliju benzinom i bye-bye automobili.

Napoli za tri dana igra Cup utakmicau sa Laziom koji igra kao dopingovan, a za sedam protiv Juventusa takodje kod kuce. Moj savet je takodje da cuvate novac do 25.02 kada igraju kod kuce protiv Barcelone u Ligi Prvaka, ili da vec juce uplatite na Barcelonu, a protiv primitivnih juznjaka. Naravno, ovu preporuku uzmite sa rezervom, u medjuvremenu je moguce da igraci budu kamenovani, otpusteni ili baceni lavovima.

Aston Villa - Watford (20:30) bet365
Sudac: Martin Atkinson (2.95)
Prosjek ekipe 1: 1.83
Prosjek ekipe 2: 2.23
4N4a68g.jpg

Bournemouth - Brighton (20:30) bet365
Sudac: Kevin Friend (3.67)
Prosjek ekipe 1: 2.04
Prosjek ekipe 2: 1.52
8HqfVG5.jpg

Crystal Palace - Southampton (20:30) bet365
Sudac: Andre Marriner (2.43)
Prosjek ekipe 1: 1.57
Prosjek ekipe 2: 1.52
VYOlwIp.jpg

Everton - Newcastle (20:30) bet365
Sudac: Simon Hooper (3.67)
Prosjek ekipe 1: 1.87
Prosjek ekipe 2: 1.57
hgE47Fe.jpg

Sheffield Utd - Manchester City (20:30) bet365
Sudac: Lee Mason (3.50)
Prosjek ekipe 1: 1.95
Prosjek ekipe 2: 1.83
FlIE1ye.jpg

Chelsea - Arsenal (21:15) bet365
Sudac: Stuart Attwell (4.64)
Prosjek ekipe 1: 2.30
Prosjek ekipe 2: 1.78
yO70U2A.jpg

DIREKTNI LINK ZA KARTONE!

(Koeficijenti 20.1. u 17:54 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Just now, IzudinB said:

Chelsea - Arsenal (21:15) bet365 online kladionica" rel="">bet365
Sudac: Stuart Attwell" rel="">Stuart Attwell (4.64)
Prosjek ekipe 1: 2.30
Prosjek ekipe 2: 1.78
yO70U2A.jpg

Sve će oči biti uprte ka Stamford Bridgeu sutra kada se Chelsea i Arsenal sastanu u 24. kolu Premier lige, dva velika gradska rivala. Plavci se nastoje vratiti na pobjedničke staze nakon što su poraženi od Newcastlea sa 1-0 u prošlom susretu, gdje su Svrake postigle gol u posljednjim minutama utakmice, te bi sada samopouzdanje ekipe Frank Lamparda moglo biti veliki problem.

Topnici su, s druge strane, ispustili dva boda u remiju od 1-1 protiv Sheffiled Uniteda. Otkako je ekipa Mikel Artete 11 bodova iza mjesta koja vode u Ligu prvaka, vjerujem da će oni primijeniti napadački pristup u ovom londonskom derbiju. Međutim, gostujuća pobjeda se ne bi trebala smatrati ključnim, jer je napdač Pierre Emerick Aubameyang van stroja zbog suspenzije.

Frank Lampard je ostao na četvrtoj poziciji, iako je osvojio samo 13 bodova u posljednjih 11 ligaških utakmica. Zapravo, Chelsea je dobio samo četiri od tih 11 utakmica, izgubivši šest u tom procesu. To uključuje i šokantni poraz od 1-0 protiv Newcastlea u posljednjem susretu, unatoč dominaciji nad Svrakama tijekom svih 90 minuta.

Ne može se poreći da Frank Lampard radi pristojan posao, ali mora svoj tim natjerati da igra dosljedno. Uputili su 19 šuteva protiv Newcastlea, dok je u okvir gola išlo samo četiri lopte. To i nije neko testiranje vratara. Prije toga su postigli tri u gostima protiv Burnleya. Kada iskorištavaju svoje šanse vrlo su dobri, ali to je nešto što im nekada zaista ne ide od ruke, barem svaki drugi tjedan.

Chelsea će biti bez Loftus-Cheeka, Pulišića, van Ginkela i vjerojatno Jamesa, koji je pod upitnikom.

Premier-liga-2.jpg

Izvor: bet365

Arsenal je još jedna momčad koju treba kriviti jer nisu dovoljno skoncentrirani pred protivničkim golom. Za razliku od Chelseaja, oni još moraju dokazati da mogu biti prva četvorka u ovoj ligi. Poboljšanja su učinjena od trenutka kada je bivši kapetan kluba došao kao menadžer, ali mnogo više je potrebno da bi se Arsenal vratio u najbolju četvorku.

Topnici su do sada imali 11 remija iz 23 odigrane utakmice - najviše u ligi. A s obzirom da je Pierre-Emerick Aubameyang pod suspenzijom, kao što sam već i naveo ranije, teško je reći da će Arsenal dostići taj ubojiti instinkt. Gabonski napadač je daleko najbolji strijelac kluba sa 14 golova koje je postigao ove sezone, što je devet više od sljedećeg najboljeg Alexandera Lacazettea. Arteta će se nadati da će nas Francuz iznenaditi sa svojom igrom u ovoj utakmici.

Što se tiče ozljeda za Arsenal, Chambers, Kolašinac, Nelson i Tierney neće nastupiti, dok smo već naveli i Aubameyanga koji će izostati iz ove utakmice zbog suspenzije.

U ovoj fazi prošle sezone, Arsenal je bio 18 golova bolji nego ove godine i imali su 15 bodova više. To je ogromna razlika i jasno je da Topnici ove sezone nisu sjajni. Chelsea je, iako je četvrti, također lošiji ove sezone, nego u istoj fazi prošle. Oni su postigli manje golova i imaju osam bodova manje nego prošlog siječnja.

Dva velikana trenutno nemaju mnogo samopouzdanja, a to obično ukazuje na utakmicu sa manje golova. Budući da niti jedna od ovih ekipa nije imala neke motivirajuće nastupe u posljednje vrijeme, oklada na manje golova u bet365 kladionici nije loša, jer je koeficijent 2.20. Uz to što bet365 kladionica nema manipulativnih troškova i poreza na dobitak, vaša isplata bi automatski bila dosta veća nego u lokalnim kladionicama.

Međutim, ovdje mi se čini da je najbolja opcija odigrati na over 4.5 kartona. Iskreno, ovo nije velika granica, s obzirom na to da će suditi Stuart Attwell, koji je ove sezone najrigorozniji sudac u Engelskoj. On po utakmici u prosjeku pokaže po 4.64 kartona, a u 11 utakmica je pokazao 51 žuti karton.

Što je ove sezone iznenađujuće, a možda i nije, s obzirom na njihovu lošu igru, Arsenal je tim koji u Premier ligi dobija najviše žutih kartona, čak 2.30 po utakmici, dok i Chelsea nije naivan po tom pitanju, nakon što dobijaju po 1.78 kartona u prosjeku. Kada vidim da je Stuart Attwell ove sezone pokazao dosta puta osam kartona na svojim utakmicama, pa čak i devet, vjerujem da ova utakmica može preći ponuđenu granicu po koeficijentu od 1.83.

Over-4.5-kartona.jpg

(Koeficijenti 20.1. u 17:56 CET) 

Potpomaže činjenica da je u prošlom međusobnom susretu koji se igrao 29.12.2019. godine bilo čak devet žutih kartona između ove dvije ekipe. Chelsea je pobijedio u toj utakmici sa 1-2. Očekujem nešto grublju igru od ova dva tima, te vjerujem da bi nas Stuart Atwell ovdje mogao ispoštovati. Dodatni plus je taj što bet365 kladionica računa crveni kao dva žuta.

Za one koji žele još sigurniji tip po manjoj kvoti (1.44) možete odigrati više od tri kartona u bet365 kladionici na betbuilderu, što je zaista primamljivo ako mene pitate. 

Over-3-kartona.jpg

DIREKTNI LINK ZA UPLATU!

(Koeficijenti 20.1. u 17:57 CET) 

Eubanks - Gojowczyk 2 (1.53) bet365

U jutarnjim satima igraju Eubanks i Gojow. Eubanks je imao dosta sreće u kvalifikacijama, pogotovo u tom meču protiv Troickog. Mislim da će ovo biti njegov maksimum i po mom mišljenju će teško do drugog kruga.

Na drugoj strani imamo iskusnog Nijemca Gojowa, ja ću ga tako zvati, lakše je napisati. Uglavnom, on je također igrao kvalifikacije i imao je problema protiv Slovenca Kavčića, te je izgubio jedan set u tom meču. Međutim, mimo toga, mogu slobodno reći da je Nijemac rutinski prošao kvalifikacije.

Gojow bi trebao zaboraviti 2019. godinu, jer je ona zaista bila dosta loša za njega. Jedini zapaženiji rezultat je napravio na turniru 500 u Washingtonu, gdje došao do polufinala. Po mom mišljenu je Gojow mnogo bolji igrač, kvalitetniji, iskusniji i dobio je zaista idealnog prvog protivnika u ovom prvom kolu, te stoga očekujem pobjedu Nijemca. Sretno!

Screenshot_50.jpg

(Koeficijenti 20.1. u 18:27 CET) 

Tormo - Kudermetova 2 (1.28) bet365

Ovo je za mene fiks utakmica između Španjolke i Ruskinje. Po meni Tormo ovdje nema što da traži u ovom meču, ima slab servis, prosječnu tehniku i bezopasan return, što su sve faktori zbog kojih mislim da će Ruskinja Kudermetova ovo rutinski završiti.

Kudermetova je vrlo talentirana, ima dobar servis i odličan return sa kojim uništava svoje protivnice gotovo svaki drugi servis, kada nešto slabije serviraju. Mislim da  je to njena najveća prednost u ovom meču. Tormo ima loš servis i ovo će biti velika opasnost za nju.

Veronika je vrlo talentirana, predviđaju joj veliku budućnost i mnogo titula. Motivisana je i željna da dokaže svoju sposobnost i ispuni očekivanja. Ovdje bi mi također sve osim pobjede Kudermetove bilo iznenađenje. Sretno svima!

Screenshot_51.jpg

(Koeficijenti 20.1. u 18:35 CET) 

Sheffield Utd - Manchester City 2 + prvi do tri kornera (1.75) bet365

Manchester City je ovdje naravno veliki favorit. S obzirom na njihovu kvalitetu i superiorni talenat koji imaju na raspolaganju, te što su u dosta boljoj formi, mislim da će oni ostvariti pobjedu protiv novo-promovirane ekipe. 

Sheffield United je putovao na Emirates stadion prethodno kolo i remizirali su sa 1-1 protiv Arsenala. U međuvremenu, Manchester City je doživio iznenađenje i to na Etihadu kada su u prethodnom kolu remizirali sa 2-2 protiv Crystal Palacea. U tom susretu su gubili, pa preokrenuli, te zatim odigrali neriješeno na kraju.

Ovog utorka je City veliki favorit. Oni imaju neke od najboljih igrača na svijetu u svojoj ekipi. Jedan od njih je Sergio Aguero, koji je postigao pet golova u posljednje dvije utakmice, tu je također Raheem Sterling, zatim Kevin De Bruyne, Riyad Mahrez itd. Ovo su neka od najvećih imena u svjetskom nogometu.

Sheffield United je bez pobjede u četiri od posljednjih šest utakmica, kao i u šest od prethodnih 11. Na drugoj strani, City je neporažen u posljednjih deset utakmica i zaista impresivno su pobijedili devet od tih deset. U gostima su pobijedili šest od prethodnih sedam utakmica također. Po meni je ovo sasvim razumljivo i logično. Istina je City imao problema sa Crystal Palaceom, ali mislim da im se to neće dogoditi dva puta zaredom, pogotovo ne Guardioli.

To je neko moje mišljenje, pa tko želi neka prepiše tip. Uglavnom uz pobjedu Citya bi igrao i to da će stići prvi do tri kornera, što je sasvim logična oklada ako vjerujete da će taj tim dominirati utakmicom. City ove sezone pravi po 8.22 kornera u prosjeku po utakmici i mislim da će oni lagano stići prvi do ta tri potrebna kornera. Sheffield jeste dobar kod kuće, ali protiv Cityja su stvari malo drugačije, no otom potom, očekuje nas zanimljiv susret.

Screenshot_52.jpg

(Koeficijenti 20.1. u 18:50 CET) 

DIREKTNI LINK ZA UPLATU!

Aston Villa-Watford preko 3,5 zutih

-imamo skrtog suca u vidu Atkinsona,taj je stara skola i bas ce za ocigledne faulove,prigovore ili postipke dati zuti karton.

Ali imamo dve ekipe koje se bore za opstanak,dosta ludih glava i u jednoj i u drugoj ekipi,a samim time mislim da bi trebali vidjeti barem 4 kartona.

Prije mjesec dana su bas igrali medusobno i vidjeli smo 6 zutih i 1 crveni karton.

https://us.soccerway.com/referees/martin-atkinson/44515/matches/

Napoli-Lazio preko 4,5 zutih

-Koliko god je Napoli los,ovdje sigurno nije toliki autsajder te zasigurno ima sansi.Ulog je velik,polufinale kupa,dve jake ekipe,a samim time ocekujem neizvjesnost i kartone.

Sudi Dvide Massa,dosta izdasan sudac koji ove sezone u Serie A zasada nine pokazivao manje od 5 kartona.Valjda necemo mi biti te nesrece:

https://int.soccerway.com/referees/davide-massa/95384/matches/

Chelsea-Arsenal preko 4,5 zutih

-slazem se sa @IzudinB ,on je dosta toga oko ovog tipa napisao pa mislim da su moje rijeci suvisne.

Napoli vs Lazio      utakmica italijanskog Cupa

Moja analiza se odnosi na NE IGRANJE ovoga para. Kladjenje je previse lepo zanimanje da se gubi vreme i novac na ovakav par. Napoli je ekipa sa najgorom formom u Evropi, sa jos gorim medjusobnim odnosima, trenerom koji nema pojma, klub sa juznjackim mentalitetom, a cim dolaze sa juga znaci da su budale. Tvrdim da bi svi igraci Napolija vec juce potpisali da do kraja sezone sve utakmice igraju na strani, jer je klima u gradu i na stadionu nepodnosljiva po igrace. Niko ne moze da vas vredja i pljuje kao sto mogu juznjaci, a to se upravo desava igracima. Koliko god da znate da je u klubu haos i ludilo, znajte da je mnogo gore. Poznavajuci vlasnika kluba, mislim da se na kraju sezone sprema cistka kakva jos nije vidjena u Evropi. Sa druge strane ako su pametni u klubu, a gde ste vi videli pametne juznjake,  trebali bi da sve snage usmere ka ovom kupu, jer ce Evropu sledece sezone gledati samo na tv-u. Sa druge strane, Lazio je trenutno jedna od dve ekipe sa najboljom formom u Evropi, ali im zameram sto misle da mogu da se ukljuce u borbu za titulu, i da su veci konkurent Juventusu od Intera. Tek nameravam da cekam kiks Lazia, ali o tome drugom prilikom. Veoma je vazno da Lazio za cetiri dana ceka derbi sa Romom, a to je za njih utakmica sezone.

Dakle, NE GUBITE VREME NA NAPOLI danas, ali zato skupljajte novac za nedelju kada igraju protiv Juventusa kod kuce. To ce biti najbolji sex u vasem zivotu, a svi znamo sta se desava u sexu. Ja sam vec poceo da "trpam" po Napoliju, a tek cu da pojacavam. Naravno, "dvojka" na Juventus, sa varijantama "X".

Sta tek da kazem za mec sredinom drugog meseca protiv Barcelone u Ligi Prvaka koji sam jos odavno "silovao", dok je prolaz Barcelone, vec sada  moj fix ove sezone, cak i po kvoti  1,20. To je cak i prevelika kvota za orgazam koji vas ocekuje.

Australian Open, Premier Liga, druga utakmica italijanskog Cupa, Eurocup u basketu, pa i Euroleague....previse je lepog kladjenja da se gubi vreme na primitivne juznjake, ali  zato u nedelju u 20.45....

Norveška - Island | Pobjeda Norveške + manje od 58.5 golova (2.50) 1xbet

Norveška će igrati protiv Islanda u 18 sati. Mislim da će u ovoj utakmici naravno Norveška voditi već na poluvremenu, te da neće biti više od 58.5 golova. Norveška je ubjedljivo prva sa šest bodova i sa pobjedom bi u ovom susretu osigurali prolaz i to kao prvoplasirana ekipa.

Po mom mišljenju, Island gotovo da nema šanse, oni su te šanse prokockali i nekako mi ne izgledaju kao tim koji može napraviti velike probleme za Norvešku. Gledao sam Norvešku i po onome što sam do sada vidio od njih, mogu slobodno reći da su oni zaista najbolja momčad na ovom turniru i glavni su kandidat za osvajanje ovog turnira.

Nakon njih je naravno Hrvatska, pa zatim i Španjolska. Nemam što mnogo pametovati, Norveška odličan tim, očekujem njihovu pobjedu, mislim da će oni kontrolisati ovaj meč, te vjerujem da neće jurnjati i zbog toga mislim da neće biti mnogo golova. U svakom slučaju sretno svima!

Screenshot_58.jpg

Mađarska - Švedska 1 (2.475) 1xbet

Mađarska će vjerujem pobijediti u ovom susretu. Oni su pobijedili direktnog protivnika Sloveniju i došli su na drugu poziciju u skupini, te je sada sve u njihovim rukama. Oni imaju šansu za polufinale i sada je sve do njih.

Šveđani nemaju nikakve šanse za to polufinale, te uz to nemaju nikakve motivacije, što je ogromna prednost za Mađarsku ako mene pitate, jer njima motivacije sigurno neće nedostajati. Ova ekipa je u par navrata pokazala da igraju dobro i da ih nikada ne treba podcijeniti.

Screenshot_60.jpg

Šveđani nemaju neke ključne igrače na ovom europskom rukomentom prvenstvu i po mom mišljenju nisu dovoljno jaki u ovom trenutku za ovaj turnir, te se samim time stvara velika šansa za pobjedu Mađara. Sretno svima!

Screenshot_59.jpg

Ima li ko kakvu informaciju zašto je na Mađare oko 2,10 do 2,30 ovisi di se kladi? Sveđani su izgubili sve šanse ,kao što sam pisao prošli put u kaosu su ,prizemljio ih Porutgal ,nakon toga izgubili su i od Norveške. Mađari su sad dodatno zakomplicirali situaciju u drugoj grupi ,moraju pobijediti ,imaju sad dobre šanse za proć. Mađare čeka još utakmicu protiv Portugala u zadnjem kolu ,Slovenci čekaju Norvežane ,imaju šanse Mađari možda čak i više nego prije ,ali i dalje mi nije jasno zašto je ovakva kvota na njih ,ako ima ko kakvu info nek podijeli. Svakako uzimam čistu pobjedu Mađara protiv ovakvih Šveđana bez obzira na kvotu koja je dobra ,ali i čudna.

prije 2 minute, KW8 said:

Ima li ko kakvu informaciju zašto je na Mađare oko 2,10 do 2,30 ovisi di se kladi? Sveđani su izgubili sve šanse ,kao što sam pisao prošli put u kaosu su ,prizemljio ih Porutgal ,nakon toga izgubili su i od Norveške. Mađari su sad dodatno zakomplicirali situaciju u drugoj grupi ,moraju pobijediti ,imaju sad dobre šanse za proć. Mađare čeka još utakmicu protiv Portugala u zadnjem kolu ,Slovenci čekaju Norvežane ,imaju šanse Mađari možda čak i više nego prije ,ali i dalje mi nije jasno zašto je ovakva kvota na njih ,ako ima ko kakvu info nek podijeli. Svakako uzimam čistu pobjedu Mađara protiv ovakvih Šveđana bez obzira na kvotu koja je dobra ,ali i čudna.

Možda zbog toga što Mađari nisu uspjeli pobijediti Švedsku još od 2009. godine i to sa jednim golom razlike.

Screenshot_63.jpg

Portugal - Slovenija // Hendikep -1,5 Slovenija bet365 288sb - 1,78

Susret u kojem ni jedni ni drugi ne smiju kiksati ako žele da se plasiraju u polufinale. Portugal je do sada igrao odlično, najveće su iznenađenje EP-a ali počeli su lagano padati što se najbolje vidjelo protiv Islanda. U suštini, ako uzmemo u obzir sve njihove utakmice, pobjede koje su ostvarili protiv Švedke i Francuske ne moraju da znače ništa, jer vidjeli smo kako su i ostale utakmic odigrali Šveđani i Francuzi. Slovenija je npr. također savladala Švedsku a misim da je o kvalitetu Portugala i SLovenije suvišno trošiti riječi o tome koja je reprezentacija kvalitetnija.

Slovenija ima sve u svojim rukama, a sa dvije pobjede (Portugal, Norveška) definitivno idu u polufinale mada bi im im i jedna pobjeda u ta dva duela mogla biti dovoljna, s toga ukoliko se budu vodili tom logikom, a vjerujem da neče, mislim da će "zapeti" danas i razvaliti Portugalce. Vrijeme je da ih neko prizemlji.

Pobjeda Slovenaca sa dva gola razlike :) 

image.thumb.png.962b695ea8cda11a25b65cc88afae012.png

prije 7 minute, KW8 said:

Takva je kvota bila i protiv Slovenije. Mađarska jednostavno nije kvalitetna reprezentacija, barem po imenima, tako da nisu favorizovani od strane kladionica. Što ne mora ništa da znači, vidjeli smo najbolje protiv Slovenije. Ja bih probao tu na Mađare.

Napoli - Lazio // betbuilder bet365 288sb - 3,25

Svi sve znao o Napoliju, pretpostavljam. Neko je već ranije pisao o situaciji u kojoj se nalaze, loša atmosfera unutar ekipa, svi žele da napuste klub, predsjednik ne da, navijači im prijete i pale automobile, većina igrača između sebe ne priča.. Sve je krenulo sa otkazom Ancelottiju, došao je Gattuso a od tada ekipa bilježi još slabije rezultate.

Ipak, igra, koliko sam ja gledao i primjetio nije toliko loša, na momente se vidi koliko su kvalitetni, i jednostavno taj kvalitet se mora ispoljiti u nekom momentu u nekoj utakmici. Lazio je u nizu od 11 pobjeda, 14 utakmica su bez poraza, favoriti su večeras, najavljena je najjača postava, igraju zaista odlična milina ih je gledati ali ja mislim da oni ovdje večeras neće slaviti. Mislim da bi bili zadovoljnei i remijem pa onda u revanšu da traže prolazak.

Očekujem golove, uvijek ih je bilo kada ove dvije ekipe igraju, pogotovo sada kada su jedni u strađnoj formi a drugi u očajnoj. Lazio želi da nastavi taj niz, a Napoli želi da prekine taj niz. Mislim da ćeć biti golova sa obje strane, ali ipak veće šanse za pobjedu ima Lazio.

image.thumb.png.235d1d215aa20750a20626dd9af99a7d.png

prije 5 minute, crash1 said:

Napoli - Lazio // betbuilder bet365 online kladionica" rel="">bet365 bet365 Hrvatska" rel="">bet365 Hrvatska - 3,25

Svi sve znao o Napoliju, pretpostavljam. Neko je već ranije pisao o situaciji u kojoj se nalaze, loša atmosfera unutar ekipa, svi žele da napuste klub, predsjednik ne da, navijači im prijete i pale automobile, većina igrača između sebe ne priča.. Sve je krenulo sa otkazom Ancelottiju, došao je Gattuso a od tada ekipa bilježi još slabije rezultate.

Ipak, igra, koliko sam ja gledao i primjetio nije toliko loša, na momente se vidi koliko su kvalitetni, i jednostavno taj kvalitet se mora ispoljiti u nekom momentu u nekoj utakmici. Lazio je u nizu od 11 pobjeda, 14 utakmica su bez poraza, favoriti su večeras, najavljena je najjača postava, igraju zaista odlična milina ih je gledati ali ja mislim da oni ovdje večeras neće slaviti. Mislim da bi bili zadovoljnei i remijem pa onda u revanšu da traže prolazak.

Očekujem golove, uvijek ih je bilo kada ove dvije ekipe igraju, pogotovo sada kada su jedni u strađnoj formi a drugi u očajnoj. Lazio želi da nastavi taj niz, a Napoli želi da prekine taj niz. Mislim da ćeć biti golova sa obje strane, ali ipak veće šanse za pobjedu ima Lazio.

image.thumb.png.235d1d215aa20750a20626dd9af99a7d.png

Igra se jedna utakmica, ali bas taj fakt cini da ovaj tip donekle bude jos realniji.

Chelsea - Arsenal // Udarci na gol over 9,5 bet365 288sb - 2,00

Razočarali su jedni i drugi svoje navijače za vikend, pogotovo Chelsea koji je izgubio od Newcastlea ali i Arsenal koji je čitavu utakmicu bio bolji ali su pred kraj meča primili pogodak protiv Sheffielda. Arsenal igra mnogo bolje od kako je Arteta tu i stvarno je steta za ovaj remi jer su bili mnogo bolji protivnik od Sheffileda. 

Zadnji meč su odigrali 29.12 slavio je Chelsea u gostima sa 2:1. Ja bih ovdje probao broj šuteva u okvir, jer mi se sviđa margina ali i kvota kod bet365 kladionice. Oni nude 2,00 na over 9,5 šuteva u okvir gola. Ukoliko obje ekipe budu na svom prosjeku iz ove sezone, lagano idemo preko te granice a s obzirom da očekujem jednu lepršavu i utakmicu sa golovima,, over ne bi trebao doći u pitanje.

U meču 29. decembra, bilo je svega 6 udaraca, jer je Arsenal u tom periodu igrao očajno i šutali su ka golu samo jedan put. Cchelsea je bio na svom prosjeku i mali su 5 udaraca. Arsenal je popravio igru i mislim da večeras imaju šta da pokažu protiv favorizovanog Chelseaja.

image.thumb.png.94b623a4c418ba72eec2bdc684cd5df5.png

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

• Partizan vs Barcellona, Euroleague, najava meca (drugi deo) Juce sam zapoceo najavu ove utakmice Euroleague, napisao deset stranica teksta, a jos nismo ni blizu analize ili konacnog predloga za kladjenje. Razlog je Faraon u Srbiji, na njemu sam izgubio najvise vremena, i zbog njega nikako da dodjemo do analize i predloga za kladjenje. Faraon u Srbiji, (nastavak od juce) Pravi Faraoni nisu postojali u Skandinaviji, vec u primitivnim civilizacijama, jer da biste bili Faraon, potrebni su seljaci oko vas da vas okruzuju i da prihvataju vas bozanski status. Po mojoj proceni, Partizan je, od kada je Faraon dosao u klub potrosio oko 120 miliona eura necijeg novca, ako racunamo samo onaj deo "na belo", a ako racunamo i deo sto se nigde ne vodi, dakle "na crno" ili ispod stola, onda cak i 150 miliona eura. Za taj novac niste dobili nista, osim iluzije kako se u Srbiji oduvek igrala kosarka, i kako Beograd zasluzuje dva euroligasa. Toliki potroseni novac za nista, treba da stvori iluziju da su Jones, Lundberg, Ntilkina, Davies, Brown, Bonga, Washington srpska prezimena i da se u Srbiji odlicno radi sa mladim srpskim crnim igracima. Moje uopsteno, teorijsko misljenje jeste da se protiv svake budale, svakog psiha, svakog diktatora, loseg vladara, svake vlasti, svake religije ili svakog zla treba boriti samo istinom. Treba uvek i na svakom mestu samo govoriti istinu i nista drugo, to je jedini put, jer nijedan los i zao covek ne voli da cuje istinu. Kada na ovom smesnom Forumu objavite dve analize, i one, na primer ne prodju, vi ne mozete da prodjete bez uvreda ili ponizenja, ili da vam kazu, da ste cirkusant, klovn, ili kao sto je meni kolega @Marko15 rekao da se verovatno yebem sa muskarcima, a ne sa zenama. To je zato sto se podrazumeva neka odgovornost za ono sto kazete, predlozite ili radite. Zeljko Obradovic je direktno po svojoj odluci otpustio sve igrace iz prosle sezone, proglasio ih neznalicama, pa zatim doveo petnaest crnaca po svom ukusu i afinitetu, proglasio ih srpskim igracima, i nakon jos jednog fijaska, proglasio i ove neznalicama. A pri tome, niko u medijima nista ne sme da mu kaze, a kamoli napise, generalni sponzori ne smeju nista da mu kazu, jer ce da se naljuti, a navijaci, kao i svaka sekta, veruju da ce prvog dana bez njega, doci smak sveta. I pri tome jos zivite u kafani, trubaci vam sviraju na uvo, maloletnice sede u krilo, a kafane se zatvaraju samo za vas, a kolege sa Foruma , poput onog @mesrine vam se jos dive, aplaudiraju i jedva cekaju da jednoga dana dodju da vas gledaju uzivo. Sekta Dve reci koje obozavam jesu funkcionalna nepismenost. To znaci da vi znate da citate, ali ne razumete sta to znaci, ili ne razumete sta hoce da kaze budala koja je nesto lupila. Ako psiho kaze da ce za dve godine iznad Srbije leteti leteci automobili, funkcionalno nepismena osoba ne razume zasto psiho to govori. Tako funkcionisu sve religije, tako funkcionise svaka sekta, tako funkcionise svaka propaganda. Zeljko Obradovic nema nameru da ode iz Srbije dokle god bude u mogucnosti da zivi kao Faraon, a i zasto bi odlazio, zar ne? Ubedio je sektu da trofeji i rezultati nisu bitni, ubedio je sektu da za fijasko nije on kriv, vec igraci, ubedio je kolegu @mesrine da se u Srbiji zivi onako kako vidite u direktnom prenosu, prve redove tik uz teren, Ubedio je sektu da on nije u Partizanu zgog rezultata, vec da donese stalnu euroligasku licencu, jer se ljubi u usta sa Bodirogom, direktorom Euroleague. Ubedio je sektu, da je kosarka profitabilan sport, i da Partizan nije drzavni projekat kao i Zvezda, i da je Partizan u stanju da kupi petnaest crnaca od prodaje ulaznica i dresova. Ubedio je sektu da nije tacno da Partizan igra Euroleague samo zato sto nema ruskih klubova, i da nije tacno da se pozivnice placaju milion eura po sezoni. I pri tome niko ne sme da te pita "mislis li da podneses ostavku" i ne samo da ne sme, vec sekta misli da ce se Partizan ugasiti ako Faraon ode. U jednom Real Madridu, jednom Ancelotti-ju koji je Realu doneo tri titule Lige Prvaka, nakon sto te Barcellona demolira sa 0:4 u sred Madrida, odmah se zaljulja klupa, dok Faraonu ako kazes da nema pojma, odmah te proglase da rusis Partizan Istina Prava istina jeste da je Obradovic trenercina koja u Partizanu nema nikakve rezultate, ima zapravo jedan obican fijasko. Istina je i da je Zeljko Obradovic gospodin koji je dosao do statusa Faraona iskljucivo svojom zaslugom i nicijom drugom. Istina je i da je kao osoba i trener postovan u celoj Evropi, osim na utakmicama kada je Zvezda domacin gde ga vredjaju i polivaju govnima i urinom. Istina je da je jedini trener u Evropi koji kada dodje u Zagreb na utakmicu, jos sa aerodroma prvo ode na groblje i polozi cvece na grobove Kresimira Cosica, Mirka Novosela i Drazena Petrovica. Istina je i da je veliki humanitarac i da je ogromne svote novca davao u humanitarne svrhe. Istina je da nikada nije isao "na prvu" tamo gde je novac, istina je da nikada nije bio pohlepan, niti se ikada prema novcu odnosio kao seljak, vec kao gospodin. Istina je i da je tip trenera koji ce uvek pomoci svakom mladom treneru u bilo kom smislu. Kada polupismeni crnac odluci da iz Usa dodje u Evropu da igra kosarku, on u svom mozgu smatra da time nekome cini uslugu. Za crnog polupismenog amera odlazak iz Usa u Srbiju, je kao kada biste vi, kolege sa Foruma trebali sa svojom porodicom da se preselite u Ganu ili Sudan. U Usa nema ispadanja, klubovi ne zive od rezultata, u Usa se i igraci i publika zabavljaju na utakmicama uz kokice i pivo, igraci grese, prave sou, sve je opusteno, a nakon poraza sutra je uvek novi dan. Sa takvim pogledom na sport, a pogotovo na zivot, polupismeni crnac u jednom trenutku dolazi u Srbiju kod trenera koji je tvrd, krut, sa egom i znanjem, i treba da se prilagodi treneru koji ne dozvoljava gresku, koji pravi pritisak jer tako kaze trenerska teorija. Polupismeni crnac koji je u Usa navikao da se debeli ameri od dvesta kilograma dizu na noge ako zakuca ili doda iza ledja, sada u jednom trenutku svoje karijere treba da se prilagodi da poraz u Srbiji od Zvezde znaci i gradjanski rat, da za jednu gresku u dodavanju ides na klupu, i da te na utakmicama u Srbiji gadjaju kesama urina ako igras za protivnicki klub. Da ne govorimo o tome da se u Euroleague igra odgovorna kosarka, da kosarka nije zabava vec rat, da igraci na utakmicama ne mogu da rade sta hoce, vec kako kaze Faraon, pa makar to ne donosilo rezultate. Predlog za kladjenje Necete verovati, dosli smo i do analize, iako imam utisak da sam tek poceo, i da bih najradije sutra napisao i treci deo posta. Moj entuzijazam za ovaj post jesu kvote za koje mislim da su fenomenalne, i to sto u kosarci nema neresenog ishoda. Entuzijazam vidim i u tome sto na ovaj mec gledam kao na rulet. Treba samo da procenite da li da stavite na "crveno" ili "crno", na "par" ili "nepar" Dva dana posta sam ulozio samo radi toga da vas pozovem da se kladite na ovaj mec. Sve cu uraditi, cak i potpuno besplatno, samo da vas pozovem da se kladite na danasnji mec, a poziv da gledate danasnju utakmicu se podrazumeva. Podrska ako se odlucite da odigrate jedinicu na mecu Partizan ima jedan od najgorih startova u Euroleague, dakle imaju dve pobede i sest poraza, a da prakticno uopste nisu imali tezak raspored, iako su isli Fenerbahceu. Ekipa je nova, losa i neuigrana, i kada nisu iskoristili relativno lak raspored, sada mogu samo da se yebu, ili ginu na utakmicama. Danas im dolazi Barcellona, pa Armani, pa idu Zvezdi, pa im dolazi Olympiacos, Zalgiris i Panathinaikos, prvak Evrope. Znaci skoro mesec dana nece izlaziti iz Beograda, nece gubiti vreme na putovanja, moci ce da treniraju koliko hoce. Iako su katastrofalno startovali, osim Fenerbahcea, niko ih nije potopio, dva ili tri poraza imaju na jednu loptu. Svaki rad uvek mora da donese rezultate, to kaze svaka teorija, a posebno rad sa trenerom tipa Obaradovica. Partizan je na dve utakmice, protiv Virtusa u Beogradu i Parisa u gostima imao utakmice u rukama, imao posed lopte i napade za pobede, i nije dobio nijednu utakmicu, Da jesu, sada bi ovde pisao bajke o Obradovicu, i niko ne bi imao nista protiv sto zivi kao Faraon. Sa dve pobeda, nad Barcellonom i raspalim Armanijem, Partizan veoma lako moze da se vrati u igru, pre svega na mentalnom nivou. U Beogradu nikada nije lako igrati, iako ja mislim ako si pravi igrac, onda ti je svejedno da li igras pred jednim gledaocom ili pred 100.000. Dvorana u Beogradu je rasprodata, svaki crnac, cak i ako je nepismen, voli da igra kada te publika nosi, i ako Partizan misli, ili je u stanju da se vrati, ovo danas je prava prilika, cak mislim da je za Partizan danas bolje da igra sa Barcellonom, nego sa Asvelom ili Albom. Publika u Beogradu obozava Obradovica iako zivi kao Faraon, vlast u Srbiji jedva ceka da srusi Obradovica jer je kriticki nastrojen prema svakom zlu, ali ne smeju da ga diraju jer znaju da rizikuju gradjanski rat, tako da budite sigurni da Barcellonu veceras ceka pakao. Dakle, ako je vasa odluka jedinica na mecu po 1,86 podrzao bih vas recima, samo napred, sada ili nikada vise. Podrska ako se odlucite da odigrate dvojku na mecu Najbolja podrska za dvojku jesu reci kolege @Joker93 koji je kao svoj predlog u svetoj Poslednjoj Sansi postavio klizni handicap na Barcellonu; "... Jednostavno ne vidim koga bi ovaj Partizan mogao pobijediti u Euroleague a gdje razbiti sa 10+ razlike s izuzetkom Albe..."  Tacno tako. Mozete vi da pricate sta hocete, mozete da lupetate da je Obradovic osvojio devet Euroleague, sopstvene oci kazu da Partizan nista ne igra, zapravo da igraju kao qurci, da nisu dobili nijednu utakmicu koju bi morali da dobiju, i tacka. Uostalom, Barcellona sigurno ima bolji i kvalitetniji sastav, nosioci igre su vec tri ili vise godine zajedno, cak i kladionice gotovo da nikoga nisu proglasile za favorita, a nijedna trenerska knjiga ne kaze, da mozete da pobedjujete u serijama, ako ne izlazite iz kafane, ili ako vam je vaznije da vam maloletnice sede u krilu, nego kako vam igra ekipa. Sta ja mislim? To je, ipak najvaznije Mislim da je prakticno nemoguce u ovom trenutku da Partizan bude potopljen u sred Beograda uz onakvu podrsku Obradovicu, jer sekta u svojim glavama misli da ako dirate Faraona, zelite da srusite Partizan. Dakle, svi moguci klizni handicapi na domacina u zavisnosti od stepena pohlepe koji imate u sebi. Ne kazem da klizni handicapi na Partizan prolaze ako vam je vaznije da vam trubaci sviraju na uvo, nego kako vam igraci ubacuju loptu iz auta, ali u ovom slucaju, ja sam samo spreman da padnem, ako Barcellona danas potopi Partizan.  
    • NCAAB 00:30h  Kansas Jayhawks  1,40  4/10 bet365 (Koeficijenti 12.11.2024.g. u 21:08 CET) Koeficijenti su podložni promjenama  
    • 12.11./Ice Hockey/Champions League/Tappara-Farjestad BK/team total-Farjestad over 1,5 goals(1,22)Bet365
    • Football - Asia World Cup Qualifing 2026 Thurday, 14 Nov 2024, 15:00 bet365 LP!
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use