Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Nedelja 19.1.2020.


IzudinB

Recommended Posts

Dok čekamo trenutak inspiracije Ibrahimovića, jedan tip za noćas:

NFL, finale AFC, stadion Arrowhead


Kansas City - Tenessee

Domacin over 29.5 @1.80 Wwin

Vrijeme je za Kansas, vrijeme je za Andyja Rieda.

Stvari su ovdje potpuno jasne. Kansas je apsolutni favorit, ali ipak, svi analitičari ove divne igre pozivaju na oprez jer je Tennessee već dvaputa slavio kao apsolutni underdog. Baš zato će domaći biti na oprezu i nadam se potpuno fokusirani od samog starta. Podsjećam, u polufinalu su dozvolili Texansima da povedu sa nevjerovatnih 24-0 za samo 15ak minuta, ali onda je proradio njihov specijalni tim, postigli su tri ekspresna tačdauna, i već do poluvremena poveli da bi utakmicu završili sa fantastičnih 51-31. Još jednom se pokazalo da Mahomes apsolutno nema nikakvu zadršku, a i što bi kad na raspolaganju ima tak kvalitetan set hvatača, prosto, igra po vazduhu mu je priortet, a to garantuje brz završetak drajvova i veliki broj poena. S druge strane, Titansi će maksimano da se oslone na trkača Henryja, i naravno da  će njihova taktika da bude sadržana u što je moguće dužim napadima i većem posjedu lopte. No kako odbrana Kansasa ne uliva pretjerano veliko povjerenje, plus je glavni defanzivac Jones pod upitnikom, naročito kod odbrane od trčanja, za očekivati je ipak da lopta u ovom meču izuzetno često mijenja vlasnika, što pogoduje našem tipu , a i generalnoj prognozi meča na veliki broj poena. Margina na ukupan zbir je čak 52.5 i prosto mi izgleda nemoguće da to bude prebačeno bez da Kansas postigne najmanje 30 poena.

Igrali su u novembru na terenu Titansa. Završilo je 35-32 za Tennessee. Vjerujem u novu "tačdaunijadu", ali ogradiću se timskim overom na favorita koji pokriva tri TD-a i tri FG-a.

Link to comment
Share on other sites

prije 1 sat, McGarrett said:

Isplati li se probati na Madjarsku protiv SLovenije danas,ili neki kontrahendikep,ko malo detaljnije prati da napise :D

Pratim Sloveniju jer je to moja drzava:)... vec dugo nisam vidio ovaku repku Slovenije gdje se tacno zna sta ko radi... ima discipline ima energije i srce... proslo utakmicu se dobro vidilo kad smo poveli 7 2 pa onda gubili 11 12... i mirno onda nastavili i opet dosli do 6 gola prednosti znaci imamo jako mentalno stanje... Slovenija mi je kvalitetnija ekipa od madzara... ali svejedno u isto misljenje kontra hendi na madzarsku 5.5 po kvoti 1.50 u bet365 mi je super opcija bit ce to tvrda utakmica mislim da nece bit brzog tempa i ne ocekukem puno golova ... sve to ide u smjeri ovog tipa... nadam se i mislim da danas Slovenija moze pobjedit al pobjedit za 6 razlike bas ne... protiv islandije smo imali 6 pa na kraju zavrsilo 30 27... kontra hendi meni super izbor...

Link to comment
Share on other sites

Burnley - Leicester 2 (1.75) bet365

Lisice su pale u formi, onaj pobjednički niz od osam utakmica zaredom je već zaboravljen, te su u narednih 6 utakmica u Premier ligi ostvarili samo dvije pobjede, tako da sada zaostaju 16 bodova za Liverpoolom uz utakmicu više, ali imaju priliku da se bodovno izjednače sa Cityjem, koji je jučer neočekivano remizirao sa Crystal Palaceom.

U prošlom kolu protiv Southamptona Leicester zaista nije imao sreće, VAR im je poništio čak 3 gola i penal, tako da su na kraju poraženi (1:2), a mislim da bi se kolo sreće moglo okrenuti danas protiv Burnleya, koji je u seriji poprilično loših rezultata, te su nanizali četiri poraza zaredom, a u dva međusobna okršaja sa Leicesterom prošle godine poraženi su identičnim rezultatom (1:2). Očekujem povratak Vardyja u golgetersku formu, a uz sve boljeg Ayoze Pereza u posljednje vrijeme mislim da će Lisice odnijeti sva tri boda sa Turf Moora danas.

 

Lecce - Inter 2 (1.28) bet365

Nakon remija protiv Atalante kući prošlog vikenda, nerazzurri ovdje nemaju pravo na kiks, pogotovo protiv ekipe koja je u jako lošoj formi (najgora uz Cagliarijevu), pošto su u posljednjih pet utakmica osvojili samo jedan bod, a u prethodna četiri mjeseca ostvarili su samo jednu pobjedu u Serie A. Na svom terenu nemaju nijednu pobjedu ove sezone (0 4 5), dok je Inter fantastičan u gostima (8 1 0, gol-razlika 22:9). Za mene bi zaista bilo ogromno iznenađenje bilo šta osim pobjede gostiju na ovoj utakmici, ovo je jednostavno must win utakmica za njih.

Link to comment
Share on other sites

Ajmo i dns malo rukometa :D

Slovenija - Mađarska 1 (1,30 SuperSport): Kao što je trener Kiela rekao "dark house" ovog europskog prvenstva mogli bi biti Slovenci. Čovjek je kako vidimo po igri i rezultatima imao i pravo ,jedan pravi ,moderan ,brz rukomet igraju Slovenci. Novi izbornik Vranješ je to lipo posložio i gledao sam neke utakmice Slovenije to je baš onako lijepo za gledat. Situacija u drugoj grupi je zanimljiva ,šanse imaju još uvijek Portuglaci i Mađari ,dok Slovenci i Norvežani najbolje stoje.  Blagotinšek, Dolenec i Mačkovšek ,Zaberec ,Bombač da ne nabrajam dalje su odlični igrači koji igraju u velikim klubovima ,imaju neki od njih i iskustvo igranja ovakvih važnih utakmica. Na drugoj strani imamo Mađare koji se isto nadaju svojim šansama. Većina njihovih igrača igra po Mađarskim klubovima što je i logično jer zaista imaju Mađari jake klubove. Koliko vidim po rosteru nešto su se i pomladili ,od iskusnijih ostao još golman Mikler i Balogh. Držim na kraju da će ipak Slovenija slaviti ,po onome šta sam ja gledao izgledaju mi bolje ,brže ,iskusnije od Mađara.

 

Norveška - Švedska 1 (hendikep 3,5) (1,75) PSK: Skandinavski derbi ,ali u oba tabora drugčija raspoloženja. Jedni od domaćina i zemlja gdje se igra završnica ovo prvenstvo je definitvno podbacila. Na prvenstvo su ušli kao jedni od favorita plus pogotovo što je i završnica u njih ,ali od toga nećće bit ništa. Švedska je baš razočarala. Prije 2 dana ih je prizemljio Portugal 10 golova viška ,a prije toga su imali u skupinama još jedan poraz od Slovenije. Šta reći Sveđani nisu uvjerljivi to su i pokazali već ,imaju neke probleme ,neki igrači su uvhaćeni kako piju alkohol bez da nisu imali dozvolu izbornika i Švedani su u očiglednom kolapsu. Norvežani odlični ,brzi zasad stvarno možda čak i glavni favoriti. Svladali su već Francuze ,a svi znamo šta su oni u rukometu ,prije 2 dana pali su i Mađari. Sagosen i Bjornsen glavne uzdanice ,ali svi igraju odlično u Norveškoj znamo da imaju dobra krila. Norvežani su bez poraza još na ovome prvenstvu ,a ja se nadam da će tako i nastaviti. Uz sve probleme koje imaju Švedani ,koji će se možda u derbiju htjeti i iskupiti mislim da se teško vadit protiv ovako dobre Norveške. Norvežani love prolaz dalje ,derbi je uvijek derbi ,možda čak i nije za igrati hendikep ,ali uza sve probleme koji imaju Šveđani i kako igraju Norvežani odlučujem se za hendikep. 

Link to comment
Share on other sites

Hendikep na Norvešku -3.5 protiv Šveđana mi se čini veoma izgledno, po 1.73 u Unibetu. Kao što reče kolega u prethodnom postu, mislim da je u švedskoj reprezentaciji trenutno rasulo. Ako ih je Portugal onako nabio, koji je prosječna reprezentacija, kako li će tek Norvežani koji su sad Mađarima u prošloj dali 20 golova za poluvrijeme.

"Jim Gottfridsson, Andreas Nilsson, Lukas Nilsson and Kim Ekdahl Du Rietz are facing media pressure after they have been seen to drink alcohol after match against Poland on Wednesday night."

This is regrettable. But we settled everything inside the team. The players apologized to the whole team. And we want to apologize to them before the fans. It is unacceptable. We should be an example at least at such a major tournament.”,  said Robert Vedberg, Secretary General of the Swedish Handball Federation .

Link to comment
Share on other sites

prije 4 minute, Gandalf said:

Ja ču odigrat over 30.5 gola na Norvešku po kvoti 1,96. Dobra kvota i očekujem lagan prolaz.

Imat ću i ja na nekim kombinacijama over 30.5 kao što sam imao u prošloj protiv Mađara. Prejaki su Norvežani, opasni su sa svake pozicije. Mogu preći ovu granicu veoma lako.

Link to comment
Share on other sites

Citav turnir Norvezani igraju fantasticno. Sagosen rastura, asistira daje golove protivnici pokasavaju da ga zaustave i kada im to uspije pojavi se Rod na drugoj strani i tako u krug. Jaci su od Sveda pili oni ili ne. Igrati hendi i Sagosena vise od 6,pa sta bude. Moze se probati i Rod ili Jondal vise golova, jer ce im majstor dodati par lopti. 

Link to comment
Share on other sites

Svedska igra slabo i nema neku atmosferi u repki..Norvezani su prvi favoriti za mene i danas mislim da over 30.5 ali za sigurnije manje na granice kod bet365.

Derbi Liverpool - United sam odigrao na over 3 kartona zaradi Craiga koji je ok za kartone iako necem da igram na kartone kod engleze.

Malo bolje je kako su prije rekli Bilbao za kartone.

Link to comment
Share on other sites

Liverpool - Manchester United 1 (1.40) bet365

United bez Rashforda na Anfieldu, ključnog igrača ove sezone, a već neko vrijeme bez Pogbe i McTominaya, dok je Liverpool praktično u najjačem sastavu, s tim što je u početnoj postavi Oxlade-Chamberlain koji inače nije starter, ali dobija solidnu minutažu ove sezone. Redsi u fantastičnoj formi, ove sezone su za klasu iznad svih timova u ligi, a upravo im je United 'pokvario' savršen skor, pošto su remizirali na Old Traffordu prije tri mjeseca (1:1). 20 pobjeda u 21 kolu je zaista nestvaran učinak, Kloppov tim je objektivno već obezbijedio titulu, ali u ovoj utakmici će sigurno imati veliki motiv, s obzirom na veliko rivalstvo i činjenicu da im je jedino Solskjaerova ekipa uspjela da odoli u dosadašnjem dijelu sezone. United je u prošlom kolu savladao Norwich, ali njihova igra u posljednje vrijeme zaista ne uliva povjerenje i ne vjerujem da se ponovo mogu suprotstaviti Liverpoolu, koji je za razliku od prošlog puta učvrstio i defanzivu (6 clean sheetova zaredom u Premier ligi), a o napadačkom potencijalu suvišno je govoriti.

Link to comment
Share on other sites

Probajmo i jedan kosarkaski tip.

Kolo u Palacanestru nocas zatvaraju Brescia i Armani, treci i cetvrti sastav lige.

Svakako derbi u takmicenju koje je godinama zahvaljujuci Djordijevim vratolomijama u drugom planu jer prvak Italije ne moze u Evroligu, ali imajuci u vidu da je u pitanju slavno prvenstvo velike kosarkaske zemlje, druge ekipe mimo Milana igraju ovdje sasvim ozbiljnu kosarku i zavrsnice ovog prvenstva cesto su mnogo interesantnije neko one u Spaniji, na primjer.

Veceras imamo duele dvije ekipe koje su tokom sedmice igrale u Evropi. Brescia je porazena u Veneciji u jednoj tvrdoj utakmici sa ukupno 128 poena (68-60) dok je Milano imao dupli program u Evroligi i prvo izgubio od Efesa 88-68, a zatim i od Makabija 69-63.

Milano generalno u posljednje vrijeme ima problema sa efikasnoscu i njihove utakmice sa ozbiljnijim protivnicima koji insistiraju na jakim odbranama obicno su teske i neefikasne. Veceras gostuju upravo jednoj takvoj ekipi sa kojom tradicionalno igraju meceve koji ne obiluju velikim brojem poena. U prvom dijelu sezone Brescia je recimo slavila u Milanu sa 73-65. U tom smislu cijenim da ovdje imamo jednu lijepu priliku za under po nesto povisenoj granici i to u kladionicama koje ne racunaju produzetke kao sto je recimo Mozzart. Te je moj tip za ovaj italijanski derbi under 156.5 poena.

 

 

Untitled.jpg

Link to comment
Share on other sites

Barcelona - Granada // Barca over 2,5 golova bet365 288sb - 1,57

Barselona trenutno dijeli prvo mjesto sa Realom odnosno imaju 3 boda manje i mec manje uz gol razliku 49:23. Na domacem terenu su sjajni iz 9 meceva 25 bodova uz gol razliku 34:10. Ali ne moze se reci da su sjajni kada gledamo citavu sezonu. Sa druge strane Granada trenutno 10. sa 27 bodova i gol razlikom 25:25. Hvala Bogu pa je Barselona promjenila trenera to kazem jer definitivno Valverde nije bio trener za Barsu to se vidjelo po igri. Sa ovim novim trenerem ne moze se jos reci kako ce Barsa igrati ali ono sto je sigurno jeste da ovaj covjek ogra ofanzivni fudbal sto je jako dobro.

Debi mec ima na svome terenu protivnik odgovara tako da ocekujem od Mesija i druzine jako dobru igru jedna utakmica za publiku gdje mislim da Granada nece se provesti dobro.

image.png.b3a82026f83ccab549b34881317e238a.png

Link to comment
Share on other sites

prije 4 sati, nidjeveze said:

Probajmo i jedan kosarkaski tip.

Kolo u Palacanestru nocas zatvaraju Brescia i Armani, treci i cetvrti sastav lige.

Svakako derbi u takmicenju koje je godinama zahvaljujuci Djordijevim vratolomijama u drugom planu jer prvak Italije ne moze u Evroligu, ali imajuci u vidu da je u pitanju slavno prvenstvo velike kosarkaske zemlje, druge ekipe mimo Milana igraju ovdje sasvim ozbiljnu kosarku i zavrsnice ovog prvenstva cesto su mnogo interesantnije neko one u Spaniji, na primjer.

Veceras imamo duele dvije ekipe koje su tokom sedmice igrale u Evropi. Brescia je porazena u Veneciji u jednoj tvrdoj utakmici sa ukupno 128 poena (68-60) dok je Milano imao dupli program u Evroligi i prvo izgubio od Efesa 88-68, a zatim i od Makabija 69-63.

Milano generalno u posljednje vrijeme ima problema sa efikasnoscu i njihove utakmice sa ozbiljnijim protivnicima koji insistiraju na jakim odbranama obicno su teske i neefikasne. Veceras gostuju upravo jednoj takvoj ekipi sa kojom tradicionalno igraju meceve koji ne obiluju velikim brojem poena. U prvom dijelu sezone Brescia je recimo slavila u Milanu sa 73-65. U tom smislu cijenim da ovdje imamo jednu lijepu priliku za under po nesto povisenoj granici i to u kladionicama koje ne racunaju produzetke kao sto je recimo Mozzart. Te je moj tip za ovaj italijanski derbi under 156.5 poena.

 

 

Untitled.jpg

78-72

Link to comment
Share on other sites

prije 10 sati, nidjeveze said:

Dok čekamo trenutak inspiracije Ibrahimovića, jedan tip za noćas:

NFL, finale AFC, stadion Arrowhead


Kansas City - Tenessee

Domacin over 29.5 @1.80 Wwin

Vrijeme je za Kansas, vrijeme je za Andyja Rieda.

Stvari su ovdje potpuno jasne. Kansas je apsolutni favorit, ali ipak, svi analitičari ove divne igre pozivaju na oprez jer je Tennessee već dvaputa slavio kao apsolutni underdog. Baš zato će domaći biti na oprezu i nadam se potpuno fokusirani od samog starta. Podsjećam, u polufinalu su dozvolili Texansima da povedu sa nevjerovatnih 24-0 za samo 15ak minuta, ali onda je proradio njihov specijalni tim, postigli su tri ekspresna tačdauna, i već do poluvremena poveli da bi utakmicu završili sa fantastičnih 51-31. Još jednom se pokazalo da Mahomes apsolutno nema nikakvu zadršku, a i što bi kad na raspolaganju ima tak kvalitetan set hvatača, prosto, igra po vazduhu mu je priortet, a to garantuje brz završetak drajvova i veliki broj poena. S druge strane, Titansi će maksimano da se oslone na trkača Henryja, i naravno da  će njihova taktika da bude sadržana u što je moguće dužim napadima i većem posjedu lopte. No kako odbrana Kansasa ne uliva pretjerano veliko povjerenje, plus je glavni defanzivac Jones pod upitnikom, naročito kod odbrane od trčanja, za očekivati je ipak da lopta u ovom meču izuzetno često mijenja vlasnika, što pogoduje našem tipu , a i generalnoj prognozi meča na veliki broj poena. Margina na ukupan zbir je čak 52.5 i prosto mi izgleda nemoguće da to bude prebačeno bez da Kansas postigne najmanje 30 poena.

Igrali su u novembru na terenu Titansa. Završilo je 35-32 za Tennessee. Vjerujem u novu "tačdaunijadu", ali ogradiću se timskim overom na favorita koji pokriva tri TD-a i tri FG-a.

34-17, 8min do kraja

Link to comment
Share on other sites

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use