Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Četvrtak 26.12.2019.


IzudinB

Recommended Posts

  • Goksim pinned this topic

Chelsea - Southampton 1/1 (1.90) bet365

Chelsea se nalazi na četvrtoj poziciji sa 32 boda osvojena do sada. Imaju četiri više od Sheffielda koji se nalazi ispod njih, što je iznenađujuće, dok iznad njih City ima šest bodova više. 

Oni su pobijedili Tottenhama u posljednjoj utakmici u gostima i bili su zaista sjajni u napadu i u obrani. Sada imaju dosta lakšu utakmicu na raspolaganju i vrijeme je da krenu igrati mnogo bolje i kod kuće, s obzirom da su ove sezone mnogo bolji kada igraju u gostima. 

Ovo će biti važna utakmica za Chelsea, s obzirom da im nakon ove utakmice dolazi nešto teži raspored.

Southampton je na donjem dijelu tabele i oni od početka sezone igraju užasno. Imaju već 10 poraza ove sezone u prvih 18 kola, čak iako su poboljšali svoju formu u posljednjih pet utakmica gdje imaju čak tri pobjede, dok su te pobjede bile protiv posljednjeplasiranih timova na tabeli. 

Southampton je pobijedio svoju posljednju utakmicu protiv Aston Ville i mislim da oni ne mogu ponoviti taj nastup protiv Chelseaja, te ne očekujem da će uraditi dosta u ovoj utakmici. 

Mislim da će Chelsea krenuti jako od početka, kako bi što prije postigao par golova te tako obezbjedio pobjedu na svom terenu, tek pet u devet utakmica ove sezone.

Što se tiče izostanaka, Loftus-CHeek, van Ginkel i Azpilicueta su van terena, dok na drugoj strani nedostaje Valery i Djenepo. Sretno!

P93Idia.jpg

(Koeficijenti 24.12. u 18:11 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Aston Villa - Norwich | Norwich AH +0.5 (1.725) bet365

Važna utakmica za oba tima, s obzirom da se nalaze u zoni ispadanja, te ne vidim neku veliku razliku između njih. Prije nekog vremena stvari su izgledale potpuno drugačije sa Villom koja je izgledala kao da ima dobru sezonu.

Norwich se mučio sa ozljedama i formom, te ne izgledaju baš dobro, dok ne mogu zadržati vodstvo kada povedu u nekoj utakmici.

Imali su dobro poluvrijeme protiv Wolvesa, dok su čak bili malo bolji i od Leicestera u nekim trenucima. Oni igraju dobro, ali moraju biti nešto aktivniji na transfer tržištu ove zime ako žele ostati u ligi.

Villi će nedostajati Mings, njihov najbolji obrambeni igrač, dok su također izgubili i McGinna, jednog od najboljih veznjaka iz te utakmice protiv Southamptona, gdje je Villa izgledala zaista otvoreno, te shodno tome nisu mogli da se obrane što je logično kada igrate napadački, pogotovo kada imate jednu od najlošijih obrana u ligi.

Oni su u tom susretu nadigrani i sada imaju četiri poraza zaredom u ligi, dok vjerujem da su oni najgori tim što se tiče obrane, a sigurno je i Norwich u toj kategoriji sa njima, tako da su za mene ova dva kluba glavni kandidati za isapdanje u ovom trenutku, no Norwich igra za nijansu bolje u posljednjih pet utakmica.

Mislim da Villa neće biti tako otvorena kao u prošlom susretu, jer je ovo utakmica sa velikim pritiskom za njih. Mislim da će igrati mnogo opreznije i očekuje se jedna teška utakmica sa čvrstom igrom, barem od strane Aston Vile. Mislim da Norwich neće izgubiti u ovom susretu te igram na azijski hendikep. Sretno!

whbv2uI.jpg

(Koeficijenti 24.12. u 18:34 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Manchester United - Newcastle 1 + prvi do pet kornera (1.62) bet365

Sa prednošću domaćeg terena vjerujem da će Manchester United ovdje ostvariti pobjedu. Manchester United je po prvi put izgubio od početka studenog, nakon što su u posljednjem susretu u gostima izgubili sa 2-0 protiv Watforda, nakon velike greške De Gee. Iako su u tom meču zabilježili dosta više udaraca na gol, oni nisu uspjeli da ga postignu i izgubili su sva tri boda. Ipak, domaćini se nalaze na osmom mjestu na tabeli, samo jedan bod iznad Newcastlea.

U međuvremenu, Svrake su se brzo vratile pobjedničkim stazama prošli tjedan, nakon što su pobijedili Crystal Palacea kod kuće sa 1-0. Gosti su sada ispustili bodove samo dva puta u posljednjih pet utakmica.

Bez obzira na to, gosti tek trebaju osigurati dosljednost u svojim gostujućim utakmicama. Oni su pobjeđivali i gubili naizmjenično u posljednjih pet gostujućih utakmica, od kojih su posljednju izgubili od Burnleya sa 1-0.

Također je vrijedno napomenuti da nisu dobro prošli u svojim gostovanjima na Old Traffordu. Oni su izgubili u posljednja dva putovanja na ovom stadionu, dok imaju jednu pobjedu u prethodnih pet.

S obzirom da su Crveni đavoli samo jednom izgubili na domaćem terenu, oni su veliki favoriti u ovom susretu, te misim da će ostvariti tu očekivanu pobjedu pred svojim navijačima. 16 od 26 golova su postigli na domaćem terenu.

United će u ovom susretu biti bez Baillyja i Fosu-Mensaha. Rojo je pod znakom sumnje. Na drugoj strani Newcastle ima dosta ozljeda, a neki od njih su Clark, Ki Sung-Yong, Lascelles, Ritchie i Saint-Maximin.

S obzirom da je koeficijent na United vrlo mali, mislim da je kombinacija utrke do pet kornera odlična za ovu utakmicu, što nam automatski povećava ukupni koeficijent.

Po meni vrlo logična oklada, jer ako vjerujete da će domaćin pobijediti i dominirati utakmicom, to znači da bi trebao imati i više kornera. Mislim da je ovo odlična kombinacija koju možemo odigrati u bet365 kladionici.

Manchester United u prosjeku po utakmici pravi po 5.67 kornera. Sretno!

jzMVUzf.jpgzQSIJdm.jpgV2KI9yq.jpg

DIREKTAN LINK ZA UPLATU!

(Koeficijenti 24.12. u 18:48 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Premier liga

Tottenham - Brighton (13:30) bet365
Sudac: Graham Scott (3.00) 
Prosjek ekipe 1: 2.17
Prosjek ekipe 2: 1.50
rqsnkcU.png

Aston Villa - Norwich (16:00) bet365
Sudac: Chris Kavanagh (3.33)
Prosjek ekipe 1: 1.83
Prosjek ekipe 2: 1.83
EXFop2Y.png

Bournemouth - Arsenal (16:00) bet365
Sudac: Stuart Attwell (4.22)  
Prosjek ekipe 1: 2.00
Prosjek ekipe 2: 2.11
QhDxkpr.png

Chelsea - Southampton (16:00) bet365
Sudac: Jonathan Moss (3.58)
Prosjek ekipe 1: 1.67
Prosjek ekipe 2: 1.33
GCioUqy.png

Crystal Palace - West Ham (16:00) bet365
Sudac: Andre Marriner (2.45)
Prosjek ekipe 1: 1.67
Prosjek ekipe 2: 2.06
Zg4GC6Q.png

Everton - Burnley (16:00) bet365
Sudac: Anthony Taylor (5.00)
Prosjek ekipe 1: 1.94
Prosjek ekipe 2: 1.78
6U6G0Hs.png

Sheffield Utd - Watford (16:00) bet365
Sudac: David Coote (3.83)
Prosjek ekipe 1: 2.17
Prosjek ekipe 2: 2.17
KHOKxa2.png

Manchester Utd - Newcastle (18:30) bet365
Sudac: Kevin Friend (3.50)
Prosjek ekipe 1: 2.00
Prosjek ekipe 2: 1.50
QpLUlVs.png

Leicester - Liverpool (21:00) bet365
Sudac: Michael Oliver (3.64)
Prosjek ekipe 1: 1.06
Prosjek ekipe 2: 1.06
cJJ2aLD.png

(Koeficijenti 24.12. u 21:55 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Everton - Burnley // betbuilder bet365 288sb - 2,00

Evo jedan par, za Božićno duplanje. Poprilično sam ubijeđen da ovo dolazi i mišljenja sam da je ovo napokon prvi renomirani stručnjak na klupi Evertona u zadnjih 10ak godina. Mislim da ovaj čovjek ima još mnogo toga da da, tako da očekujem novi Everton sa njim na čelu. Započetak, potrebno će mu biti vremena da se upozna sa ekipom i sa svime u klubu, vremena nema uopšte, boxing day je na pragu, zgusnut je raspored i mislim da će u ove dvije sedmice Ancelottiu biti cilj da ne gubi utakmice i da na bilo kakav način dođe do bodova ili pobjede.

S toga ne očekujem atraktivne mečeve i mečeve sa mnogo golova, očekujem taktički odrađene mečeve sa taktičkim potezima gdj ebi mogao jedan gol odlučiti pobjendika. Moja prognoza, 1:0 Everton, postignut gol u prvom poluvrmeneu i tako će do kraj aostati.

Pobjedu u bilo kojem pluvrmenu + manje od 4 gola sam kombinovao i dobio odličnu kvotu od 2,00!

image.thumb.png.cac9d79fbb12457a8568c166946c45a7.png

Link to comment
Share on other sites

Bournemouth - Arsenal // Arsenal over 1,5 golova bet365 288sb - 1,72

Tottenham - Brighton // Pobjeda Tottenhama u bilo kojem poluvremenu bet365 288sb - 1,30

Chelsea - Southampton // Pobjeda Chelseaja bet365 288sb - 1,33

Imam neki osjećaj da bi dolazak Artete mogao biti pun pogodak za Arsenal. Obično funkcionišu spajanja bivših kapitena kluba sa trenerskom pozicijom u tom klubu a uz znanje koje Arteta posjeduje i koje je neupitno jer je učio od najboljeg i čak bio desna ruka najboljem treneru vjerovatno na svijetu, mora imati neki uticaj. Ako je suditi po onome što forsira Guardiola, Arsenal ima možda igrače za takav sistem, smo ih je potrebno preobraziti iz onoga što su igralo pod Emeryem u sada ovo što će vrlo vjerovatno igrati pod Artetom. Oni su jedna napadačka ekipa, sa ogormnim napadačkim potencijalom koji nisu znali iskoristiti u Arsenalu a koji je na momente prikazivao sav napadački raskoš. Zbog svega toga, i zbog vjerovatno novog naboja koji su dobili dolaskom Artete očekujem da Topnici pogode barem dva puta mrežu u ovom meču. Kvota je fenomenalna i iznosi čak 1,70!

Poraz od Chelseaja, crveni za Sona, promašaji Kanea... Sve bi to mogao Mourinho naplatiti protiv Brightona. Ima on neke svoje principe i poteze, što je logično kao npr ne igranje najboljeg veznjaka ekipe Eriksena, kojeg će sada biti primoran da stavi od prve minute zbog suspenzije Sona i upravo bi on mogao hraniti loptama Kanea kao prošlih sezona. MIslim da ovo Totttenham uzima ali sam se ogradio pobjedom u bilo kojem poluvrmeenu.

I zadnji par, Chelsea. Imaju težak period iza sebe ali pobjeda protiv Tottenhama koja je moda bila i neočekivana s obzirom na formu ponovo je dala krila ovoj ekipi i mislim da bi ponovo mogli ući u seriju pobjeda koje će ostvariti u kratkom vrmeenskom roku za što su majstori ove sezone. Veći broj tekmi u malom vrmeenskom roku, fiziča spremnost ekipe i pozitivni naboj među ovim mladim igračim ačesto je znao presuditi. Protivnik je po mjeri i mislim da Southampton ovdje nema šta tražiti. Čisti kec na Chelsea po kvoti od 1,33.

Ukupna kvota 3,00 i mislim da na ovo vrijedi uložiti novac.

image.png.67f716b6802cd42a8dff81618db3aacf.png

Link to comment
Share on other sites

Tottenham - Brighton 1 (1.50) bet365

Tottenham je bio katastrofalan protiv Chelseaja i nadaće se brzom povratku u formu na Boxing Day. Posljednji put kada su ova dva tima igrala međusobnu utakmicu, Brighton je ostvario pobjedu od 3-0, ali s Mourinhom na čelu ovo bi trebalo biti drugačije.

Unatoč porazima od Manchester Uniteda, Bayerna iz Minhena i Chelseaja, Tottenham je imao kontrolu nad 'manjim momčadima', a s Brightonom koji nije u sjajnoj formi, to bi trebala biti pobjeda domaćina.

Mourinho će tražiti reakciju svojih igrača nakon lošeg nastupa protiv Chelseaja. Brighton izgleda čvrsto pod vodstvom Grahama Pottera, ali teško je zamisliti da Galebovi mogu postići pozitivan rezultat u gostima, bez obzira na to koliko otežaju igru Tottenhamu.

Harry Kane i nije baš u nekoj zavidnoj formi, nakon što je postigao samo jedan gol u posljednjih pet utakmica, dok je protiv Chelseaja bio nevidljiv.

Međutim, Tottenham je bio vrlo jaka momčad na domaćem terenu, gdje imaju pet pobjeda, dva remija i dva poraza, dok je Brighton vrlo loš u gostima sa dvije pobjede, dva remija i čak pet poraza.

Spursi imao superiorniji talenat, a to u kombinaciji sa domaćim terenom treba da im podari veliku prednost u ovom susretu.

Heung-Min Son suspendiran je za Tottenham, pridružio se Ben Daviesu i Hugu Llorisu, ali Erik Lamela bi se mogao vratiti. | Brighton je opet bez Solly March i Jose Izquierdo za putovanje u sjeverni London.

Ovu okladu igram na bet365 kladionici, jer ako vaš tim povede sa 2-0, što je velika vjerojatnoća da se će dogoditi ovdje, ova kladionica automatski računa okladu dobitnom. Po meni je to veliki plus. Sretno!

3kXZ0Tz.jpg

(Koeficijenti 25.12. u 18:18 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Crystal Palace - West Ham 1X (1.36) bet365

Crystal Palace je cijelu sezonu bio prilično čvrst u obrani, posebno na svom terenu, u odnosu na timove koji nisu iz vrha tabele. Kombinirajući mučenje West Hama u gostima pred ovaj susret, šanse za sjajan učinak Palacea ovog četvrtka su vrlo visoke.

Crystal Palace je pretrpio težak poraz u posljednjoj utakmici. Igrali su u gostima protiv Newcastlea, kada je domaćin postigao pobjednički gol u 83. minuti susreta.

U međuvremenu, West Ham je osigurao tešku pobjedu u gostima u prethodnoj utakmici, protiv vjerojatno najgore obrane u ligi. Gosti su protiv Southamptona zabilježili tešku pobjedu od 0-1, a pogodak su postigli u 37. minuti susreta.

Trenutno je West Ham bez pobjede u posljednjih 12 utakmica, a osam od tih 12 su bili porazi. U gostima imaju samo dvije pobjede u prethodnih osam utakmica.

S druge strane, Crystal Palace je u četiri od posljednjih pet utakmica bez poraza, dok su izgubili ukupno tri puta kod kuće cijele ove sezone na svim natjecanjima.

Važno je imati na umu da su sva tri poraza nastupila protiv Liverpoola, Leicestera i Manchester Cityja, odnosno prve, druge i treće momčadi na tabeli Premier lige.

Pored toga, Palace je pobijedio u prvom susretu kojeg su ova dva tima igrala ove sezone, i to prije samo dva mjeseca sa 1-2. S obzirom na sva ta zapažanja i prednosti domaćeg terena, Crystal Palace bi u četvrtak u najmanju ruku trebao izbjeći poraz.

Crystal Palace u ovom trenutku ima jednu od najboljih obrana u ligi. Osobito kod kuće, nastupili su fenomenalno dobro u obrani. Nije čudo što su skupili veliki broj utakmica bez primljenog gola ove sezone.

Zbog toga je najbolja opcija u ovom susretu odigrati duplu šansu na bet365 kladionici, koja nema manipulativnih troškova i poreza na dobitak.

Što se tiče izostanaka, Mamadou Sakho ostaje suspendiran za Crystal Palace, gdje su također isključeni Gary Cahill, Andros Townsend, Scott Dann, Joel Ward i Jeffrey Schlupp. West Ham bi mogao poželjeti dobrodošlicu Lukaszu Fabianskom, Felipeu Andersonu i Manuelu Lanziniju, ali Jack Wilshere ostaje van terena.

smr4q6k.jpg

DIREKTNI LINK ZA UPLATU!

(Koeficijenti 25.12. u 22:18 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

 

Link to comment
Share on other sites

Everton - Burnley 1 (1.70) bet365

Stvari sigurno ne idu po planu za Everton ove sezone. Međutim, s prednošću domaćeg terena i simpatičnim izgledom Carla Ancelottija koji je ovog četvrtka došao na Goodison Park, računajte da će se domaćini biti sretni samo sa pobjedom. Odigrati ovu okladu bet365 kladionici je prednost, jer računaju okladu pogođenom ako Everton povede sa 2-0, a vjerujem da bi u ovom susretu to moglo da se dogodi.

Everton je prošli tjedan drugi put podijelio plijen na trotoku nakon što je Arsenal uspio popraviti ocjene 0-0. Iako su zabilježili više udaraca, domaćini nisu uspjeli upisati cipele i nesretno su završili devedeset minuta bez pokušaja cilja.

Ipak, domaćini su neporaženi u posljednje tri utakmice Premier lige. Everton, koji se u jednom trenutku činio vrlo nesigurnim krećući se u zonu ispadanja, se sada nalazi na 14-oj poziciji na tabeli sa 19 bodova u svoje ime.

U međuvremenu, Burnley će na Goodison Park krenuti nakon dvije pobjede u nizu. Njihov prethodni susret u gostima je bio pozitivan, gdje su pobijedili protiv Bournemoutha sa 1-0. Dok su kod kuće osigurali sva tri boda protiv Newcastlea, nakon što je Chris Wood postigao jedini gol na toj utakmici.

Također je vrijedno napomenuti da je Burnley u većini svojih utakmica u gostima izgledao daleko od uvjerljivog ove sezone. Gosti su do sada ostvarili samo dvije pobjede i dva poraza u posljednje četiri utakmice. Da stvar bude još gora, Burnley je ostvario samo jednu pobjedu od posljednjih pet posjeta ovom stadionu. S druge strane, Everton je do sada izgubio samo tri puta pred svojom momčadi. Očekuje inicijativa domaćeg sastava na kojeg je koeficijent 1.70, što ima vrijednost.

Što se tiče izostanaka, Joean-Philippe Gbamin, Theo Walcott, Morgan Schneiderlin, Alex Iwobi i Andre Gomes neće biti dostupni za prvu postavu Carla Ancelottija. Ben Gibson i Aaron Lennon na drugoj strani bi mogli biti na raspolaganju Burnleyu, ali Jeff Hendrick je suspendiran.

41v2I8A.jpg

LINK ZA UPLATU!

(Koeficijenti 25.12. u 22:38 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Link to comment
Share on other sites

Sheffield United - Watford 1 (1.83) bet365

Sheffield United igra prilično dobro u posljednje tri utakmice u Premier ligi. Sa Watfordom koji je vidno najgora momčad u Premier ligi, računajte da će domaćini biti previše jaki za gostujuću ekipu.

Sheffield United je pobijedio Brightona u gostima nakon što je Oliver McBurnie postigao jedini pogodak u toj utakmici. Domaćini su sada u nizu od tri pobjede u Premier liig, dok su doživjeli poraz samo jednom u posljednjih pet utakmica. Sa 28 bodova, domaćini se nalaze na petoj poziciji na tabeli, 16 bodova ispred svojih kolega iz Watforda.

S druge strane, Watford je u posljednjem susretu ostvario pobjedu protiv Manchester Uniteda kod kuće, te im je to bila tek druga pobjeda ove sezone.

Gosti su bili puno bolja ekipa u tom posljednjem susretu i do kraja 90 minuta su postigli dva gola bez odgovora. Mada je Watford još uvijek zaglavljen na dnu tabele, oni su izgubili tri puta u posljednjih pet utakmica u Premier ligi, te su osvojili samo četiri boda od mogućih 15.

Da bude još gore, gosti su izgubili u posljednje tri gostujućue utakmice. Oni su pobijedili samo jednom u gostima ove sezone do sada. Sheffield je kod kuće bio mnogo uvjerljiviji.

S obzirom na trenutačnu formu u kojoj se nalazi Watford, Sheffield bi trebao ostvariti pobjedu u ovom susretu gdje je koeficijent na njih 1.83, a želim vam napomenuti kao što sam već to i rekao, da ukoliko oni povedu sa 2-0 vaša oklada će automatski biti dobitna u bet365 kladionici, što je veliki plus, jer znamo da se rezultat u dvije minute zna pogoršati.

Ako bi nekim slučajem npr. domaćin ovdje poveo sa 2-0 u prvih pet minuta, oklada bi već bila dobitna, tako da je ovo po meni zaista velika prednost. Koeficijent je pao sa 1.90 na 1.83 i sigurno će još pasti do sutra.

Sheffield će imati potpuno spreman sastav, sa John Fleckom koji se vraća sa suspenzije. Watford će biti bez suspendiranog Abdoulaye Doucourea, koji se pridružio Danny Welbecku, Tom Cleverleyu, Sebastian Prodlu, Daryl Janmaatu i Jose Holebasu.

lMKR2Oq.jpg

DIREKTNI LINK ZA UPLATU!

(Koeficijenti 25.12. u 23:32 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

 

Link to comment
Share on other sites

Leeds - Preston 1 (1.48) 1xbet

Ovo je druga utakmica između ova dva tima ove sezone. Prije možda dva mjeseca su igrali u Prestonu i taj meč se završio remijem od 1-1. Oba gola su postignuta u finišu utakmice. U tom susretu je Preston poveo, a zatim Leeds izjednačio u 87. minuti susreta. U ovom susretu je Leeds favorit kao što možemo prosuditi po koeficijentima, a oni su također jedna od najboljih ekipa u ligi ove sezone, dok su i glavni konkurenti za ulazak u Premier ligu. U posljednjih osam utakmica na svom stadionu, Leeds je dobio sedam, dok su jednu odigrali neriješeno. Neće ovo biti lagan meč a Leeds, ali očekujem njihovu pobjedu. Leeds nema problema sa izostancima, dok će Prestonu nedostajati Rafferty. Sretno!

KWaLQlt.jpg

Link to comment
Share on other sites

Tottenham - Brighton 1 & BTS (3.00) BetBuilder bet365

Nakon 'blackouta' protiv Chelseaja Spursi su ispucali sva prava na kiks u ovom prazničnom periodu jer ih sada od četvrtog mjesta dijeli 6 bodova, a vjerujem da će Mourinho uspjeti da podigne ekipu, uprkos izostanku Sona što je svakako hendikep za Tottenham s obzirom na formu i uticaj na igru korejskog ofanzivca. Tottenham je imao sasvim solidne rezultate na svom terenu u prethodnom periodu, dok se Brighton osim pobjede nad Arsenalom nije mogao pohvaliti baš sjajnim gostujućim rezultatima, a to im je i jedina pobjeda u prethodnih 7 utakmica. Ipak, mislim da mogu postići barem gol u Londonu, a najveća prijetnja Gazzanigi će svakako biti odlični Neal Maupay, koji je postojao 3 gola na prošle 4 utakmice, a Brighton je zatresao mrežu na svih 5 poslednjih gostovanja.

Odbrana je definitivno lošiji dio tima Tottenhama, primili su isto golova kao i Brighton (26) u PL i imaju dosta problema da ostvare sačuvaju mrežu što im rijetko polazi za rukom ove sezone (samo dvaput u 9 utakmica kod kuće). Ne vidim da je se nešto bitno promijenilo sa Mourinhom koji je uvijek imao reputaciju defazivca i taktičara, ovaj tim Spursa prosto nema igrače sa kojima može igrati taj "mourinhovski" fudbal. Koeficijent za ovu kombinaciju je više nego primamljiv i za mene u svakom slučaju ima value.

Link to comment
Share on other sites

Chelsea - Southampton 1 (1.36) bet365

Bluesi su me iznenadili izdanjem protiv Tottenhama i mislim da im je ta pobjeda značajno podigla samopouzdanje nakon kriznog perioda u kojem su bilježili lošije rezultate. Prije svega očekujem da se Tammy Abraham vrati u formu, nije postigao gol na tri uzastopne PL utakmice i mislim da bi ovo mogao biti njegov meč (drugi je strijelac lige sa 11 golova). Lampard radi dosta dobar posao sa ovom ekipom Chelseaja iz koje izvlači skoro pa maksimum, a u pojedinim momentima ove sezone mi se činilo da ide čak i preko nekih objektivnih limita. Serija lošijih igara i rezultata je morala doći kad-tad nakon takvih uspjeha, ali (neočekivana) pobjeda protiv Tottenhama bi na neki način mogla biti prekretnica.

Southampton je protivnik koji ne bi smio biti nepremostiva prepreka, najjača karika im je svakako Danny Ings koji sa 11 golova dijeli drugo mjesto na listi strijelaca, a u zadnjih 7 utakmica 6 puta je postigao pogodak. Bez njega bi Saintsi sasvim sigurno već bili u zoni ispadanja, a mislim da i njegova golgeterska serija mora stati, jer i ovo je gotovo nestvaran učinak za igrača iz tima koji je prvi iznad crte. Na prethodnih sedam gostovanja imaju omjer 1 2 4 i mislim da će se sa Stamforda vratiti praznih ruku.

Link to comment
Share on other sites

Leicester - Liverpool oba tima daju gol (1.57) bet365

Derbi prvog dijela sezone Premier lige, i dva tima koja su definitivno pokazala najviše. U isto vrijeme i duel dvije najbolje odbrane u PL (po 14 primljenih golova) ali te brojke ne bi trebalo da zavaraju jer Liverpool nije tim koji je ove sezone pokazao sigurnost i defanzivi, dok su i "lisice" u posljednje vrijeme ranjive u zadnjoj liniji. O napadačkom potencijalu Redsa suvišno je govoriti a što se tiče domaćih dovoljno je samo spomenuti fenomenalnog Vardyja, koji neprikosnoveno predvodi listu strijelaca PL (17 golova). Dovoljno mu je ostaviti samo malo prostora i on će to iskoristiti, sjajan napadač i izuzetno nezgodan za čuvanje i siguran sam da će odbrana Liverpoola imati velikih problema da ga sačuva. Tim Jurgena Kloppa se vraća iz Katara sa trofejom klupskog SP, tako da će sigurno biti prisutan i taj faktor umora, zbog čega ne vjerujem da će uspjeti sačuvati mrežu, a ne sumnjam da će postići barem pogodak, kao i na svakom gostovanju ove sezone. Inače, na svih prethodnih 5 međusobnih susreta Leicestera i Liverpoola oba tima si postizala golove.

Link to comment
Share on other sites

Fantastična ponuda! Pred nama je Boxing day, dan kada se na Premier League uplati najviše novaca na kladionici u cijeloj godini. Pozornost cijele sportske javnosti, a i šire, danas će biti okrenut engleskim nogometnim travnjacima. 

Prošlih godina znali smo viđati ogromna iznenađenja, mislim da to ove u tolikoj mjeri neće biti slučaj. 

Manchester United - Newcastle 1 (1,30) bet365

Manchester United je sramotno izgubio u nedjelju gdje su odigrali loše i prmili smješan gol. Na velikom su udaru kritira i pobjeda danas im je neophodna. Newcastle sam gledao nekoliko puta ove sezone i mogu samo reći da igraju užasno za Premier League, barem utakmice koje sam ja gledao. 

Očekujem da Mancester United dominira terenom tijekom cijele utakmice, da vidimo veliki broj polu prilika pred golom Newcastlea od kojih bi barem 2-3 morale biti i realizirane. Pogba, Rashford, Martial i ostatak momčadi, koliko god daleko bio od Liverpoola ili Cityja kvalitetom toliko je ispred Newcastlea. 

Link to comment
Share on other sites

Najveći nogometni blagdan na svijetu

b31c7e9e-8c1e-4b22-a142-5831022fb37a-Diz
Foto: Getty Images / Guliver Image
 

PRVA asocijacija na Božić većini su ljudi vjerojatno slike iz Betlehema, biblijska priča o rođenju Isusa, okićeno drvce, Djed Mraz ili darovi. Svatko tko voli nogomet dobro zna da odmah iza Božića slijedi i jedan od najvećih nogometnih praznika. I ove godine sportski svijet željno iščekuje Boxing Day.

Što je Boxing Day i zašto se tako zove?

Svi znaju da je 25. prosinca Božić, ali što je s danom koji ga slijedi? Taj dan je, prema blagdanu Sv. Stjepana, kod nas poznat kao Štefanje ili Stipanovo, a slično ime nosi u svim dominantno katoličkim zemljama. Engleska je diljem Commonwealtha raširila drugi naziv za taj datum - Boxing Day. Naime, sredinom 19. stoljeća, kada je nastao taj termin, u engleskom društvu bila je uobičajena podjela na dvije osnovne klase - bogate i siromašne, odnosno gospodare i sluge. Gospodari bi svojim slugama za Božić, obično uz neki poklon, darovali i slobodan idući dan kako bi sluge mogle uživati u božićnoj čaroliji sa svojim obiteljima. S obzirom na to da je "Christmas Box" engleski naziv za božićni poklon, dan iza Božića logično je prozvan - Boxing Day.

Povijest započela dva najstarija kluba na svijetu

Prva zabilježena utakmica na Boxing Day (1860.) bio je derbi dva najstarija kluba na svijetu - FC Sheffielda osnovanog 1857. i FC Hallama osnovanog 1860. godine. Jedna od prvih utakmica u povijesti potonjeg kluba bio je upravo ogled na Boxing Day. Prva organizirana sezona engleskog nogometa bila je 1888./89. U toj sezoni na Boxing Day utakmicu su odigrali Preston North End i Derby County. Preston North End, koji će kasnije postati i prvi državni prvak u povijesti, slavio je 5:0.

091fc18c-0dfc-44d8-9d42-5f0a02ded7f8-Diz

Mnoge poznate i slavne utakmice u Premiershipu odigrane su baš na taj dan. Među njih sigurno spada i trijumf Boltona, predvođenog Jay-Jayem Okochom, nad Newcastleom 4:3 2002. godine. Deset godina kasnije vidjeli smo isti rezultat i istog gubitnika, a ovaj put Svrake je svladao Fergiejev Manchester United. Crveni vragovi čak su se triput vraćali iz zaostatka i na kraju su preokretom upisali veliku pobjedu, jednu od ključnih na putu do njihove posljednje titule. 

Ipak, najupečatljivija utakmica na taj datum bila je ona između Chelseaja i Aston Ville 2007. godine. Londonski klub upravo je otpustio Mourinha, a jedna od prvih utakmica na čelu s Avramom Grantom završila je s nevjerojatnih 4:4. U utakmici s tri crvena kartona briljirao je Andrej Ševčenko, koji je dva od svojih samo devet prvenstvenih golova za Chelsea postigao na toj utakmici. Drama je vrhunac doživjela u sudačkoj nadoknadi. Villa je u posljednjem napadu uspjela uputiti udarac na gol, ali je lopta pogodila Ashleyja Colea u ruku. Penal je realizirao Gareth Barry i podario svijetu vjerojatno najbolju Boxing Day utakmicu u povijesti.

051a3936-6887-4663-90ff-f36289d544b7-get

Kalendar natjecanja po mjeri navijača

Sve do sezone 1957./58., u engleskom ligaškom sustavu klubovi nisu igrali samo na Boxing Day, već i na Božić. Takav okrutan raspored vjerojatno nije imao previše fanova. Zanimljivo je da igranje na Božić nije ukinuto zbog trenera ili igrača koji su nezadovoljni gustim rasporedom, odluke konzervativnih političkih opcija ili utjecaja vjerskih institucija, nego zbog navijača kojima je bilo sve teže uskladiti obiteljsko druženje i odlazak na utakmicu u sve većim i prometnijim engleskim gradovima. S obzirom na to da su ljudi bili sve manje spremni da izdvoje i do šest sati dnevno, koliko je bilo potrebno da bi došli na stadion i pogledali utakmicu, božićne utakmice skinute su s kalendara natjecanja. Boxing Day je ostao jedini pravi nogometni blagdan i od tada njegova popularnost raste. 

Engleski nogometni savez je za Boxing Day ustalio pravila koja idu na ruku navijačima. Zbog izbjegavanja dodatnih gužvi u gradovima oko Božića, za Boxing Day ćete vrlo rijetko gledati velike derbije. Isto tako, na raspored utakmica utječe i geografija. Kako gostujući navijači ne bi morali u tom periodu putovati daleko od kuće, utakmice koje padaju na taj datum uglavnom igraju klubovi koji dolaze iz bližih gradova. Također, ako neki klub gostuje na Boxing Day, on će sigurno biti domaćin na prvoj novogodišnjoj utakmici kako bi mogao iskoristiti period u kojem je zanimanje za nogomet i posjećenost stadiona najveća. Samo na ta dva datuma prošle godine je preko milijun ljudi uživo gledalo prvi razred engleskog i velškog nogometa. 

b946c63a-01c4-42e5-af27-2d38917ced1f-get

Boxing Day je posljednji Mohikanac starog engleskog, radničkog ligaškog sustava i stari ožiljak na blještavom tijelu megapopularnog, globalnog i skupog Premiershipa. Nemoguće je voljeti engleski nogomet i sve što on u svojoj suštini predstavlja, a ne obožavati Boxing Day.

Izvor: Index.hr

Link to comment
Share on other sites

prije 10 sati, IzudinB said:

Leeds - Preston 1 (1.48) 1xbet">1xbet

Ovo je druga utakmica između ova dva tima ove sezone. Prije možda dva mjeseca su igrali u Prestonu i taj meč se završio remijem od 1-1. Oba gola su postignuta u finišu utakmice. U tom susretu je Preston poveo, a zatim Leeds izjednačio u 87. minuti susreta. U ovom susretu je Leeds favorit kao što možemo prosuditi po koeficijentima, a oni su također jedna od najboljih ekipa u ligi ove sezone, dok su i glavni konkurenti za ulazak u Premier ligu. U posljednjih osam utakmica na svom stadionu, Leeds je dobio sedam, dok su jednu odigrali neriješeno. Neće ovo biti lagan meč a Leeds, ali očekujem njihovu pobjedu. Leeds nema problema sa izostancima, dok će Prestonu nedostajati Rafferty. Sretno!

KWaLQlt.jpg

Nevjerojatno je kako je Leeds prokockao 3:0 u zadnjoj utakmcii doma. Da podsjetim, koeficijent an njih je bio oko 1,40 i vodili su 3:0 do 60'te minute. Naravno, tada je koeficijent na njihovu pobjedu bio manji od 1,01... Uspjeli su primiti dva gola da bi gosti dobili crveni karton i činilo se da je sve gotovo. Ipak, Cardiff je i sa igračem manje uvalio i treći sretni gol u zadnjim minutama utakmice te je utakmica završila 3:3. 

Sumnjam da Leeds može ponovo imati toliko nesreće te mislim da su puno toga naučili iz te utakmice. Zadnju utakmicu izgubili su na gostovanju kod Fulhama i sada je pravo vrijeme za uzeti tri boda. Investiralo se izuzetno puno i cilj je jasan, prvo mjesto i Premier League. Mislim da će doći do cilja do kraja sezone te osigurati prvo mejsto a ovo je idealna utakmica da izađu iz mimi krize na Boxing day pred prepunim stadionom doma. Preston je jedan od lošijih gostiju lige i na tablici je gdje je samo zahvaljujući utakmicama pred svojim navijačima. 

Link to comment
Share on other sites

Barnsley - WBA BTTS (1.58) 1xbet

Duel između prvog i 22-plasiranog tima na tabeli. 22 pozicija je u zoni ispadanja, no Barnsley je krenuo bolje u posljednjih par utakmica. Nema sumnje da je WBA u ovom susretu ogormni favorit i zaista bi bilo čudo ako bi WBA propustio ulazak u Premier ligu na kraju ove sezone.

Kada je ovaj meč u pitanju, ovdje igraju dva tima koja su na potpuno različitim dijelovima tabele. WBA ima 50 bodova, samo tri više od Leedsa, te vjerujem da će težiti ka pobjedi u ovom susretu, pogotovo jer se Barnsley nalazi skoro na dnu tabele.

Međutim, kao što sam spomenuo na početku ovog teksta, Barnsley je krenuo bolje, a u posljednjih pet utakmica imaju tri pobjede, remi i jedan poraz, što je prilično dobro s obzirom da su do sada ostvarili samo četiri pobjede.

Shodno tome mislim da bi oni mogli postići gol u ovoj utakmici, tako da mi se čini da je najbolja opcija ovdje odigrati da oba tima daju gol. WBA je primio gol u četiri od posljednjih pet utakmica, čak i kada pobjeđuju primaju golove, barem po jedan. Za WBA nema Gibbsa i Diangane. Sretno!

LPxngPv.jpg

Link to comment
Share on other sites

Leicester - Liverpool // Over 8,5 udaraca u okvir gola bet365 288sb - 1,72

Liverpool je u dosadašnjem dijelu sezone prošao gotovo svaki test pod koji su bili podvrgnuti. Sada sa 17 odigranih utakmica Liverpool je izgubio samo dva boda, a pobjeda u ovom meču učinila bi ih da postaju tek druga momčad - nakon Man Cityja u sezoni 2017-18 - da dosegnu prag od 50 bodova prije polovine sezone.

Jasno je da se Leicester trenutačno se ne može nositi s Liverpoolom, ali ovaj meč bi mogao biti zanimljiv s obzirom na probleme s ozljedama Redsa i činjenicu da su se tek nedavno vratili iz Katara, gdje su nastupali na klupskom svjetskom prenstvu. Leicester ove sezone igra sa boljim tempom nego što je to činio u njihovoj šampionskoj sezoni prije četiri godine, kada su imali jedan bod manje u ovoj fazi sezone.

Ono što mi je odmah zapalo za oko u ovom meču, odnosno u ponudi za ovaj meč su šutevi u okvir gola, gdje je margina kriminalno niska, ja stvarno ne znam zbog čega pogotovo ako uzmemo u obzir kako zapravo igraju ove dvije ekipe ove sezone.

Bet365 kladionica je marginu postavila na svega 8,5 šuteva u okvir ove dvije ekipe kombinovano. Ako uzmemo u obzir da Liverpool ove sezone po meču ima 6,35 udaraca a Leicester udarac manje, onda je za očekivati da ove dvije ekipe bez većih problema prebace ovu granicu.

image.png.bea18580c97a38ba69ce20e6ab657bc1.png

5.png

Link to comment
Share on other sites

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use